KRAVET ER EN MILLION KRONER HVER - DA REISER DE - TIL EN ANNEN NORSK PARK !

Romfolk: Gi oss én million kroner, så reiser vi tilbake til Romania.

VI REISER TILBAKE TIL ROMANIA HVIS VI FÅR PENGER!

Livet i teltleiren til romfolket ved Sofienberg kirke går sin gang. Noen snekrer, andre tar en lur, mens noen lager mat.

Opra Costica (23) har bodd i Oslo i tre måneder. Han livnærer seg ved hjelp av tigging, mens ønsker seg en jobb i byggebransjen.

Da NRK.no gir han beskjeden om at teltleiren skal fjernes, og at romfolket må flytte, frykter han at alle blir sendt til Romania.

 Jeg skal minst ha 100.000 kroner for å reise tilbake til Romania. Der har jeg ingenting. Jeg skal gi pengene til familien min, sier han.

 

Etter å ha blitt fortalt at han sannsynligvis ikke sendes til Romania, trekker han på skuldrene, og sier at han mest sannsynlig drar tilbake til Vaterlandsparken på Grønland.

 Men det er bedre her. Der sov jeg på bakken, sier Costica.

LES: Romfolket ikke velkomne i kirken

Gi meg 100.000 kroner

Dagen hans består av å tigge og vente på at moren hans skal lage mat til ham.

 Jeg jobber på gata i to-tre timer. Etter det har jeg rundt 100 kroner til å kjøpe mat for. Jeg venter på at moren min som tigger i Sandvika skal lage mat. Jeg har ingenting, hadde jeg hatt penger ville jeg dratt til Romania. Romania er «fucked up». Jeg har ikke jobb, utdanning eller krav på sosiale tjenester, sier han. Gir de meg 100.000 kroner så reiser jeg, men ikke uten. For alle familiene som er her på Sofienberg bør de gi én million kroner. Én million kroner er ingenting i Norge.

Forstår at de må flytte

Costica synes livet i teltleiren ved kirka er bra.

Her sover vi og spiser vi. Nordmenn har gitt oss telt og soveposer. Andre er sinte på oss og ber oss reise. Da vi var på Grønland sa politiet og nordmenn at det ikke var bra at vi var der. Politiet ber oss om å forlate parken og setter oss i fengsel for ingenting.

Han forstår likevel at de må reise.

Det er i orden at vi må reise herifra. Da dra vi tilbake til Grønland. Hvis politiet ber meg om å dra får de gi meg en soveplass eller penger til å dra til Romania. Det er ikke mitt problem, sier Costica.

 De vil få en viss tidsfrist

Prost i Sofienberg kirke Ingar Seierstad forteller at bestemmelsen om en avvikling vil bli tatt opp med romfolket fredag morgen.

 Det vil skje på en verdig måte, og de vil få noen dager på seg. De vil få en viss tidsfrist, men en helt klar tidsfrist. Jeg håper vi vil slippe å blande inn politiet.

Ifølge prosten er representantene for romfolket klar over at teltleiren er midlertidig, men han er usikker på om beskjeden blir gitt videre til alle beboerne.

 Vi har et håp om at organisasjoner som jobber noe opp mot romfolket som Frelsesarmeen og Bymisjonen skal bli styrket, sier han.

 Har vært problematisk å ha dem her

 Det har vært problematisk å ha dem her. Det største problemet er å ha 200 personer inn i et parkområde som egentlig er til noe helt annet, sier Seierstad.

Håvard Tørum har nettopp hentet datteren sin i lekeparken rett ved leiren til romfolket.

 Det pleier å være fult i lekeparken, men i dag er det flere politifolk enn barnehagebarn. Det er veldig trist, sier han.

Han synes det er positivt at kommunen har bestemt at de må reise.

 Jeg vil ikke ha så mange av dem i nabolaget mitt, sier han.

Ber om rask avvikling

Byrådsleder Stian Berger Røsland ber nå kirken om å avvikle teltleiren utenfor Sofienberg Kirke så fort som overhodet mulig.

 At kirken er grunneier bør ikke bety at leiren skal få stå, dette er et område som brukes av mange, og det er et offentlig område, sier han.

 

Mandag ettermiddag satte rundt 200 romfolk opp teltleir utenfor Sofienberg kirke. Leiren har skapt hodebry for politikere, kirken og beboere i området.

Romfolket som slo seg ned begrunnet leiren med at de følte seg forfulgt og trakassert av politiet. Politiet på sin side, sier de bare håndhever reglene.

LES OGSÅ: Fabian Stang vil ha tiggerforbud .

- Fra NRK nyheter -

---------------------------------------------

 

Nå vet man hva de vil.De kommer hit,forsøpler,stjeler og setter politikere,myndigheter og nordmenn forøvrig opp mot hverandre.

De har havnet i den norske politiske kasteball-debatten og de er sikker på å få bli,iallefall til man er enige på toppnivå.

I mellomtiden varsler de at de ikke har tenkt å reise noen steder uten at de får minst en million kroner - er det en million kroner hver de mener...

Det er så hinsides frekt at jeg blir helt svimmel,hvordan kan de forvente seg bedre behandling enn de får...

Det eneste de bør få - snarest - er busspenger og et kart over hvordan de skal komme seg til Hvaler,jeg vet om en som har vært totalt fraværende i debatten som ferierer der.Han har helt sikkert ikke noe i mot at 2000-3000 tusen tiggere,romfolk,kriminelle slår opp presenningene sine og blir boende i nabolaget.

Den som tier,den samtykker.....

Det var nok best å stenge alle kommentarfelt på nettavisene under dette avslørende innlegget.Noen og enhver har vel litt av hvert,lite hyggelige ting å si til dette,forståelig nok.

Hilsen synskepeggy.

 

3 kommentarer

Mia

13.07.2012 kl.12:52

De sa jo at en million er ingenting her.. Er veldig få som tjener en million etter skatt her i Norge. Uvitende fjols sier jeg bare! Har hørt flere historier fra amerikanere som kom med ingenting og de har jobbet seg frem til luksus. Jeg vil ha dem ut, er ikke rasist, men de er grusomme mennesker på oppførsel!

Livet mitt som klarsynt.

13.07.2012 kl.13:29

Mia: Hei,hei.
De som krever denne millionen kan jo ta seg en titt på hvordan gjennomsnittsnordmannen har det økonomisk,men det bryr de seg ikke om.
Det er et faktum at selv om en norsk familie har tre biler,stort hus og penger til det meste,så betyr ikke det nødvendigvis at de er rike og EIER tingene eller pengene de bruker.Det er alt for lett å leve "på forskudd" for penger man ikke har,men har lånt.
Dette skjønner ikke de "fattige tiggerne" som kun ser fasaden.
Tiggerne og andre romfolk og kriminelle må forstå at det er en vesentlig sammenheng mellom hvordan de selv oppfører seg og hvordan de blir behandlet.
Ikke bare amerikanerne,men også andre nasjonaliteter har jobbet seg fram til luksus her i Norge,det er fullt mulig og det har KUN med egen innstilling å gjøre.
Hilsen synskepeggy.

Karoline

14.07.2012 kl.14:48

Er også Rom folk her i Ålesund,

jeg får bare vondt på å se dem tigge å sånn har så gjerne lyst å gi dem en slant ,

men innerst inne vet jeg at de har penger nok, fikk høre en historie av ei dame at hun hadde sett rom folket bladd opp flere lapper for å kunne veksle dem og hun jobber i en kiosk,

tror neppe dem hadde tjent inn så masse penger på tigging akkurat!

Og de går ikke med de værste klærnene alle sammen , noen av de har sikkelig merkeklær!

Og ikke minst biler har de og hvertfall noen av de , sikkelig fine biler som hadde kostet en formue her i Norge!

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits