OVEREKSPONERING AV KREFTSYKE BARN UTEN AT DE SELV VET HVOR SYKE DE ER - ER DET HELT GREIT...

Det er svært mange barn som har uhelbredelig kreft og som helt sikkert ikke får oppleve neste sommer.

Hvert eneste barn med kreft er et for mye og den siste tiden til barnet burde være tiden for respekt,omtanke og inkludering.

Jeg syns det skurrer kraftig når et kreftsykt barn blir eksponert så til de grader av andre,både med bilder og tekst.

Og barnet vet ikke engang selv at "oppstyret" skyldes at vedkommende har kort tid igjen å leve.Hvor er respekten for barnet !

I det minste burde man inkludere barnet,fortelle hvorfor,hente tillatelse til å offentliggjøre bilder og,ikke minst,forvisse seg om at barnet forstår fullt ut oppmerksomheten vedkommende er gjenstand for.

Reint moralsk syns jeg det er svært bekymringsfult at historien om vedkommende slukes rått uten snev av spørsmålstegn rundt støtteapparatet til det kreftsyke barnet,hva motivet er for å påkalle seg sånn oppmerksomhet.

I verste fall kan man kalle det kynisk utnyttelse av et dødssykt barn og det bidrar ikke akkurat til å dempe det inntrykket når kontonummer er oppgitt opp til flere ganger.Jeg er glad for å registere at INGEN andre med dødssyke barn kan finne på å gjøre det samme.

Det er noe som ikke stemmer i det hele tatt her.Bare det at man går offentlig ut med at barnet ikke selv vet hvor sykt det er,er helt på grensen for meg.

Personvernet - respekt og verdighet er vel aldri så viktig som i sånne tilfeller som man ser her.

Det er hjerteskjærende,rett og slett og mine tanker,min respekt og omtanke går KUN til det kreftsyke barnet.

Kanskje det bare er meg som reagerer på dette her,men jeg vet en ting,om mitt barn var dødssyk av kreft så skulle ikke omtale i så og si alle medier vært måten barnet mitt fikk vite det på.Man satser vel på at barnet er for ungt til å forstå noe som helst av det som skjer..

Hilsen synskepeggy.

 

20 kommentarer

siggy

15.07.2012 kl.21:34

Helt fullstendig enig!

Linn Jeanette

15.07.2012 kl.21:36

Har du lest hele saken? :)

Michelle

15.07.2012 kl.21:36

Er helt enig! leste nettopp en artikkel om en jente som er alvorlig syk og dette er trolig hennes siste sommer. det står at hun selv vet hun er syk men ikke hvor alvorlig det er... jenta er bare 5.. forferdelig trist:( huff

Johanne

15.07.2012 kl.21:42

Dette peker vel litt til megognatalie.blogg.no ..

Livet mitt som klarsynt.

15.07.2012 kl.21:44

Linn Jeanette: Hei,hei.
Om jeg har lest hele saken eller ikke, er IKKE relevant her.Jeg forsvarer KUN barnet og BARNETS rettigheter som menneske og som tydelig er forbigått så det holder lenge.
Jeg vet ikke hva man tenker på og heldigvis er det sjelden man ser sånt.
For meg er det en generelt MORALSK sak,det spiller ingen rolle for meg hvem det gjelder,det er like ille uansett.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

15.07.2012 kl.21:45

Michelle: Hei,hei.
Jeg reagerer kraftig - på et generelt grunnlag...
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

15.07.2012 kl.21:48

Johanne: Hei,hei.
Det er dine ord.
For meg er det ikke viktig hvem det er,men at det skjer.
Det er helt tydelig for meg hvor lite noen tar hensyn til barns rettigheter,personvern og menneskeverd.
Hilsen synskepeggy.

GW

15.07.2012 kl.22:18

Hei Peggy! jeg kom over bloggen din og har skummet meg igjennom og kommer til å fortsette å lese denne. jeg har et spørsmål til deg. ka du hjelpe meg og finne en mistet gjenstand? ha en fin kveld. mvh grethe

Anne Marie

15.07.2012 kl.22:22

Jeg synes denne saken er vanskelig på mange måter. Det at et barn skal dø er alltid vondt - det er vondt å tenke på familiens sorg og barns smerter. Det jeg IKKE forstår er bruken av media og innsamlingene - jeg sliter også med diverse innlegg som virker veldig "proffe". Dette er kanskje mer vanlig i USA enn her - og jeg må nok engang si at jeg syns slike saker er vanskelige på flere plan. Personlig ville jeg aldri dratt det ut i det offentlige rom, ei heller med den vinklingen. Er troligvis en del som mener noe annet og sikkert kommer til å mene dette er politisk ukorrekt - men får så være. Min mening og den står jeg nok for:) - Fortsatt god helg til deg:)

Livet mitt som klarsynt.

15.07.2012 kl.23:14

Anne Marie: Hei igjen :)
Sånne saker er ikke vanskelig i det hele tatt for meg.Jo mer man "setter seg inn" i sånne saker jo mer finner man (og føler man) at noe er helt feil.
Om flere kunne bruke hodet istedenfor hjertet ville de sett det samme som jeg gjør.Det er ikke bare romfolk (østeuropeere) som på et tidspunkt faller for fristelsen til å utnytte nordmenns,velkjent blant utlendinger,snillisme og naivitet.
Ha en fortsatt god helg du også :).Hilsen synskepeggy.

Miggi.

16.07.2012 kl.03:12

Jeg må si meg litt uenig med deg Synskepeggy.

Jeg kan forstå at det er litt "muffins" med hele saken, men jeg tror ingen er i stand til å kunne lure noen trill rundt å ikke minst de rundt seg ved å lage en "tulleblogg" for å skaffe inn penger?

Jeg sikter til denne; www.megognatalia.blogg.no nå, men hadde jeg hatt ett kreftsykt barn, så hadde jeg selfølgelig fortalt det, å med tanke på at Natalia vet at hun er syk men ikke når tiden hennes er over, synes jeg er fryktelig å holde skjult for ett barn, men det er helt sikkert til det beste at familien har gjort det. Jeg synes at alle burde få vite det som gjelder de. Det sto i den overskriften jeg leste at; Hun vet at hun er alvorlig syk, men hun vet ikke at hun kun har sommeren igjen. Utrolig trist overskrift.

Uansett om dette er sant eller ikke, ønsker jeg familien gode tanker å at Natalia overvinner kreften.

Mange klemmer fra Miggi!

Livet mitt som klarsynt.

16.07.2012 kl.12:09

Miggi.: Hei,hei.
Det blir feil å diskutere hva som er ekte/sant eller ikke og det er ikke relevant her heller.Det er andre mer MORALSKE spørsmål jeg stille med sånne historier enn om de er sanne eller ikke.
Allikevel,mange har prøvd seg og det er et faktum at 99,99% i ettertid har vist seg å være falske,et fellestrekk for dem som har blitt avslørt er at det er oppgitt kontonummer....
Om min datter hadde vært uhelbredelig syk av kreft eller annen sykdom så hadde jeg satt meg grundig inn i alt som angikk den sykdommen og jeg hadde garantert hatt mer enn et svært diffust svar å komme med til dem som (ikke av nysgjerrighet) spør hva som feiler barnet,av respekt for dem som spør og som muligens har betalt inn penger til innsamlingen, bør man få et bedre svar enn ett som ikke kan tolkes noen veier,gjør ingen klokere og som ikke ligner verken fugl eller fisk.Det virker rart på meg,med tanke på at man er svært så flinke til å forklare seg og utdype alt mulig annet.
Skal man være kynisk så er det utnyttelse av et svært sykt barn så snart som kontonummer offentliggjort og bønn om penger er gjort.
Det er mange måter å utnytte andre (barn) på...
Må bare få legge til og som kanskje ikke har så mye med saken å gjøre at det er helt utrolig for meg å se,gang etter gang,at når noen stiller spørsmålstegn ved "det allment aksepterte" - hva det nå måtte være - og kanskje ser saker fra flere sider enn en,så blir man med en gang beskyldt for å være provoserende.Jeg tror at slike påstander er en (svært så mislykket) måte å prøve å stanse all debatt som ikke faller inn under deres egen oppfatning av at "sånn er det".Det er ikke det minste rart at mange er redde for å si sin egentlige mening,når de vet at "barnevakter og ords voktere" er overalt rundt omkring,klare til å slå til mot et offer som KUN har gjort seg skyldig i å si sin mening,og der det gjenstår å se hvem som har "rett".
Selvsagt ønsker jeg også at alle barn må være friske og om de blir syke håper jeg også at de overvinner sin sykdom.
Ha en fin dag :) og klemmer til deg og :).Hilsen synskepeggy.

GW

16.07.2012 kl.12:17

hei peggy! lurer fortsatt på om du kan hjelpe meg å finne en mistet gjenstand.. jeg tror jeg blir sprø snart. hadde satt veldig stor pris på din hjelp. mvh grethe.

Livet mitt som klarsynt.

16.07.2012 kl.12:40

GW: Hei,hei.
Det er lenge siden jeg sluttet med å ta sånne(alle typer) oppdrag her på blogg.Dessverre :)
Hilsen synskepeggy.

Toril

16.07.2012 kl.15:13

Jeg skjønner familien til jenta kjempegodt at de har valgt å skjule det for henne, men hun vet at hun er alvorlig syk. Det er kjempevondt for dem å vite at hun snart skal dø, og jeg skjønner deres tanker at de ønsker å gjøre det beste for henne den tiden hun har igjen. Jeg synes ikke at de utnytter situasjonen i det hele tatt, og det tror jeg personlig aldri har vært intensjonen heller!

Storesøsterens blogg oser av nestekjærlighet til sin lillesøster som hun elsker, og det kan ikke være lett for en 14 åring heller å vite at sin kjære lillesøster snart skal dø. Ikke alle 14 åringer hadde gjort dette.

Bruken av internett, media og innsamlinger for å støtte familien synes jeg det står kjempestor respekt av, og det er kjemperørende å se at folk viser medmenneskelighet og nestekjærlighet. Da storesøsteren begynte å blogge var det for å ha en dagbok å skrive, og det vil jeg tro er kjempegodt i en slik situasjon for henne. På bloggen sin kan hun skrive sine tanker, følelser og dele dem med andre, og det har storesøsteren kjempegodt av.

Storesøsteren skriver selv i sitt blogginnlegg 12.juli at hun ikke visste helt om hun likte den den oppmerksomheten denne saken hadde fått. Hennes målsetting var jo å blogge om søsteren sin sykdom for å sette ord på det hun opplever nå i den tunge tiden.

Jeg synes kjempesynd på familien som vet at dette er den siste sommeren for deres kjære datter, og det er kjempegodt å se at de vil gjøre sommeren til det syke barnet uforglemmelig.

Livet mitt som klarsynt.

16.07.2012 kl.16:02

Toril: Hei igjen,Toril :)
Jeg syns også synd på ALLE familier som sliter med uhelbredelig kreft i nær familie og spesielt når barn er rammet.Det finnes så altfor mange.Tause,tunge,utslitte som ikke orker å "markedsføre" seg selv,man må se dem og gi alle lik hjelp.Ingen av disse skjebnene er bedre eller verre enn den andre.
Istedenfor å stoppe oppmerksomheten når man er i tvil om man liker det eller ikke, legger man ut sitt kontonummer...og gjør hva man kan for at den fortsetter..
Jeg er ikke enig i måten dette er gjort på,media får ta litt av skylden,men det virker ikke som om NOEN har prøvd å stoppe at en tragedie har utviklet seg til å bli nærmest et mediesirkus..
Faktum gjenstår - ingenting av det man ser hadde vært mulig om det ikke hadde vært for at et barn er døende av kreft så at det er en utnyttelse av situasjonen er hevet over tvil...
Ha en flott mandag,Toril :).Hilsen synskepeggy.

gillisbloggen

21.07.2012 kl.22:23

Hallo synskepeggy.satt og leste dette innlegget,var ein kommentar eg stusset på ei/ein som kalte seg miggi,tenkte kanskje du trudde det var meg,for eg skriver jo alltid til slutt "mange klemmer"

men det er altså ikke MEG,visste ikke om dette innlegget før i går da Toril rinkte meg og sa ho hadde kommentert.eg var innom no og leste det denne bloggeren skriver ,dei siste innleggene var sikkert hennes mor som har skrevet,for bloggeieren skriver på dialekt.Er greit ho skriver om sin søster som har kreft ,men ser dei har vert til intervju i fleire media,såg så vidt dei var på Tv men fekk ikke med meg hva det gjalt.Mange barn som har kreft men har ikke opplevd att det har vert sånn media oppstyr om DET.Att dei tigger penger og legger ut konto.nr.synest eg er feil.Og hvor mye klarer eit kreftsyk barn alle desse ferieturene,tenker dei ikke på det,foreldrene. Ekssvigerdatter mi er samboer med ein som har ei datter som hadde Leuikimi(sikkert feil skrevet)dei og andre barn fekk tur til Paris til disny land gjennom kreftforeningen.Og det ser eg denne familien og har fått.Ja det er forferdelig trist att barn blir rammet av denne sykdommen.Men det er fortsatt feil og samle inn penger til ferieturer til heile familien.Det er no mange slags turer ein kan ta seg råd til her til lands,ja ser dei har vert på mange plasser her også.Men det skulle dei ha økonomi til sjøl ,no veit no ikke eg hva dei har råd til da,var kanskje dumt og ytre dette,men er no mine tanker dette.

Ønsker deg ei flott helg.Stor klem fra Meg.

Livet mitt som klarsynt.

21.07.2012 kl.23:52

gillisbloggen: Hei igjen,Gillis :)
Jeg tror vi to er enige her.Jeg har skrevet mange innlegg om hva jeg syns om barn som legger ut alt for mye privat med både bilder og tekst - uavhengig om det er kreft eller annen sykdom eller helt friske barn det er snakk om.Når man så i tillegg legger ut sitt kontonummer,da må man kunne få reagere på det.Det er mange måter å tigge på og skal man forby en måte å tigge på må man forby alle.
Jeg forsto at den andre bloggeren (miggi) ikke var deg.
Kan fortelle deg at min datter er bloggvenn med en skjønn jente du kjenner godt.Tidligere i kveld søkte min datter på sin bloggvenn,m....-98 og stor var vår overraskelse da vi såg hvilken blogger hun fikk opp på det søket.....Du tipper vel hvem det kan være (kan ikke avsløre det her på blogg).
Ønsker deg en flott helg du også,Gillis :) - og jeg blir alltid så glad for å høre fra deg :) Mange klemmer tilbake til deg fra meg.Hilsen synskepeggy.

gillisbloggen

22.07.2012 kl.17:43

fekk bare opp bloggen til denne skjønne jenta eg,men eg hvet att mye av det som er lakt inn der er en annen som legger inn.

Ønsker deg fortsatt en fin kveld.Stor Klem fra meg :=))

Livet mitt som klarsynt.

22.07.2012 kl.23:12

gillisbloggen: Hei igjen,Gillis :)
Jeg skulle så gjerne ha fortalt deg mer av hva som skjedde,helt merkelig var det,men om du tenker deg om så vet du det du også,vi har vært innom tanken før,nå viser det seg at tanken vi hadde stemmer helt.
Jeg kan ikke avsløre mer her,dessverre,jeg vil ikke at vedkommende blogger får vite at jeg vet..
Ønsker deg en fin kveld også :) og mange klemmer til deg :)Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits