22.JULI.

 

 

I dag går mine tanker først og fremst til alle de egentlige pårørende.De profilerer ikke seg selv og blir sjelden hørt eller sett.

En mor,en bror,en søster,en far,en mormor - hva de må ha følt og tenkt gjennom dette året som har gått når de har sett hvordan deres barns død har blitt brukt om og om igjen som en (makt) brikke i det politiske spillet.

Jeg har mistet selv,jeg vet hvordan jeg hadde tenkt og følt om min sønns død hadde blitt brukt på samme (kyniske) måte.

Det er poenget mitt i innlegget "Minnemarkering eller jubileum for å hylle seg selv"  - det er trist at det finnes noen som ikke har forstått det,men sånn er det.

Jeg aksepterer at mine personlige erfaringer med tap av umistelige kjære kanskje bidrar til at jeg ser det hele fra en litt annen "plattform" og et litt annet ståsted enn det de fleste andre gjør.Det er vel nettopp mine personlige erfaringer som er årsak til at jeg kan kjenne og vet hva VIRKELIG empati er - først og fremst for hver enkelt og ikke så mye for alle de mange andre.

Jeg vet at noe av det viktigeste i en sorgprosess er å bli sett og hørt....

 

Hilsen synskepeggy.

10 kommentarer

BENTELILLS

22.07.2012 kl.13:19

Jeg skal tenne lys for de som omkom i kveld :( Jeg syns dette er kjempe trist..

Livet mitt som klarsynt.

22.07.2012 kl.13:29

BENTELILLS: Hei,hei.
Ja,det er trist og jeg tenner selvsagt ett ekstra lys i dag jeg også i tillegg til de lysene som alltid er tent her hos meg :(
Hilsen synskepeggy.

Engelen med horn

22.07.2012 kl.13:35

Jeg har selv mistet en bror for mange år siden, og jeg tror at vi som har vært pårørende utenom en katastrofe ser 22.juli og minnemarkeringen på en annen måte. Jeg kan til en stor grad forstå at det er vondt for de politikerne og, de har jo mistet noen av sine de og. Men samtidig så glemmer man gjerne foreldrene, søsknene, besteforeldrene som har mistet sine. Det snakkes så mye om at man skal vise kjærlighet, men når jeg mistet min bror (av helt annen årsak) så følte jeg ikke kjærlighet, jeg følte bitterhet og en svart sorg fordi han ikke fikk leve lenger. Jeg syns ikke man skal måtte vise kjærlighet etter noe slik har skjedd, fordi det er en bestialsk og grusom handling som er blitt begått. Den er meningsløs for samtlige. I tilegg er det ungdom med traumer som har sett vennene sine bli skutt og drept på nært hold, de skal få lov til å slite og ha det vondt. Det skal ikke være politikere som tar fokuset og sier at det går bra.

Nå er jeg litt usikker på hvordan det ble med minnesammenkomsten på Utøya, men for en tid tilbake så var det satt av tid til først og fremst "politikk" og AUF, familie og pårørende hadde sine klokkeslett de kunne komme. I mine øyne er ikke politikk dett viktigste, det er politikken som provoserte en mann så mye at han drepte 77 mennesker. Det er de pårørende og de overlevende sin dag, det er se som må bli sett og hørt. Og på bakgrunn av min egen erfaring så er det ofte etter det første året at ting blir tøft, det er da stilner rundt en..

Livet mitt som klarsynt.

22.07.2012 kl.14:31

Engelen med horn: Hei,hei :)
Takk så mye for denne kommentaren og for at du bidrar til å bekrefte det faktum at vi som har mistet noen selv ser på ting på en litt annen måte.Vi er opptatt av enkeltmennesket oppi "mediesirkuset",for vi er vel de eneste som virkelig forstår hvordan de må oppleve dette her.
AP/AUF og media får sole seg i glansen i dag,det er slett ikke bra for alle dem som sørger for seg selv og har behov for å bli sett,det er ikke rom for en og en i dag til fordel for den "massesørging" det er lagt opp til i offentlig regi.
I dag - etter at det har skjedd uheldige episoder (vold) der ungdommer fra Utøya har vært involvert,en av dem kaller seg for "tikkende bomber" kommer det frem fra topp-politikerhold at :" joda,jeg har vært sint og jeg har hatet jeg og",i dag,når man aner konsekvenser etter all kjærligheten man blei påtvunget å måtte vise er det plutselig både politisk korrekt og helt akseptabelt å være sint og hate også.Politikerne har styrt alt etter 22.juli,alt er så såre bra er inntrykket,de tar seg av sine egne.Nå er det glansbildet i fred med å slå solide sprekker og mitt spørsmål blir da,hvor mange andre allment aksepterte glansbilder vil sprekke i tiden som kommer.
Det er skremmende at når man prøver å sette annet og mer riktig fokus på hendelsen og påfølgende skammløse bruk av hendelsen og etterlyder mer omsorg for de som EGENTLIG erfarte det store tapet,blir man beskyldt for å være "lei av 22.juli" og å "trampe på de dødes graver" og blei til og med beskyldt for å være "en farlig parasitt"- som jeg blei etter innlegget mitt i går "Minnemarkering eller jubileum for å hylle seg selv".Folk (bloggere) som er i stand til å tolke innlegget mitt på en sånn måte,er rett og slett bare å syns synd i...Hatet mot meg (synskepeggy) er nok sterkere hos sånne folk (bloggere) enn hatet deres mot gjerningsmannen.
Jeg kondolerer så mye for ditt tap av din bror,det er fryktelig trist :(
Hilsen synskepeggy.

Veronica

22.07.2012 kl.14:36

Er så ufattelig at dette har skjedd her i Norge.

Hvil i fred til alle som mistet livet <3

Inger

22.07.2012 kl.21:20

Man kan ikke forvente at alle tenker likt, oppfatter ting likt. Vi er alle uluke , oppfatter ting ulikt.

Alle er vi forskjellige individer.

Noen skal bestandig ha det siste ordet uansett hva andre mener, selv om de ikke vet noe om andres bakgrunn.

Ikke skriv i selvforsvar, om hvordan du tenker å føler.

Vær deg selv, for du er du, jeg er meg, og ja veronica over her, er veronica.

Om noen går mot strømmen i sine tanker, så skal ikke andre mobbe deg for det, Jeg kan se det blir gjort.

Det er ikke du som har problemet, men de som mobber.

Ha en fin kveld.

Livet mitt som klarsynt.

22.07.2012 kl.21:52

Inger: Hei,hei IngerJ :)
Takk så mye,IngerJ.
Denne bloggen (synskepeggy) har vært gjenstand for mye hat,personangrep og det som verre er.Det har jeg lært meg å leve med.Jeg syns egentlig bare synd på dem som ikke klarer å skjule sitt hat og som til stadighet må gi uttrykk for det.
Jeg forstår at du har en spesiell blogger i tankene nå, og denne bloggeren har så til de grader vist hva og hvem vedkommende er, at hadde jeg vært den bloggeren, med en blogg med slikt innhold som den bloggen har,så hadde jeg slettet hele dritten.Men,med tanke på at jeg ved en tilfeldighet fikk vite hvem som står bak bloggen så forbauser det ikke meg i det hele tatt at vedkommende blogger ikke eier skam i livet.Denne bloggeren MÅ misforstå alt jeg skriver,for stakkaren har absolutt ingen forutsetning for å forstå noe som helst av det jeg skriver.
Det er IKKE meg som har problemet og ærlig talt så bryr jeg meg ikke...
Får se nå,hva som kan bli vridd og vrengt på etter dette innlegget,jeg er sikker på at det er iallefall en blogger som får vridd og vrengt innlegget mitt til å bli noe annet enn det det er - vedkommende er jo så DUM og skjønner fremdeles ingenting..
Jeg har stor respekt og forståelse for andres meninger uansett hvem og hva de er,men jeg har ikke alltid samme respekt og forståelse for hvordan meningene blir uttrykt.Det håper jeg ikke at noen forventer heller etter alt denne bloggen (synskepeggy) har gjennomgått.
En ting kan jeg iallefall garantere,ingen vil noengang oppleve at jeg omtaler andre bloggere eller andre bloggeres innlegg på en så skandaløst og lavmåls måte som noen har omtalt min (synskepeggys) blogg.Det vil aldri skje,jeg synker ikke ned dit og med sikkerhet for det er jeg egentlig ganske så fornøyd med meg selv - og mitt alterego synskepeggy.
Ha en fin kveld du også IngerJ:) Hilsen synskepeggy.

Inger

22.07.2012 kl.22:02

Unnskyld men begynte å le her.

Ikke jeg som har den bloggen, men blir beskyldt for å være dummere en et brød, så hehehehe

Ja mistanken min har slått til om hvem som har den bloggen vi tenker på.

Jeg skjemmes på vedkommedes vegne, og for at Blogg.no, nedverdige seg til og ha noe slikt på sitt rykte.

men som noen sa, dette er et alt for kommersielt sted til at vanlige mennesker IKKE orker å blogge her lengre;)

Vi orker ikke bli mobbet her lengre, så ære være deg for at du holder ut:)))

Ha en fortsatt fin kveld:)

Livet mitt som klarsynt.

22.07.2012 kl.22:18

Inger: Hei,igjen :)
Nei,jeg kan bekrefte at det IKKE er du som har den bloggen,men det forbauser ikke meg om noen vil gi deg skylden,du har blitt beskyldt for mye her på blogg.no du også.
Jeg må innrømme at jeg har vært inne på tanken om å starte opp blogg et annet sted,men IKKE POKKER om idioter skal kunne jage meg her i fra.Når blogg.no KUN består av idioter (pluss meg fremdeles med vett og forstand i behold) så skal jeg vurdere flytting på nytt igjen - ikke før.
Mobbeblogger har en tendens til å forsvinne sporløst etter en tid,så jeg regner med at det bare er et tidsspørsmål før de "nye" som prøver seg nå er historie om ikke så lenge,synskepeggy har - så langt - overlevd dem alle som en.Dessuten er det MANGE virkelig flotte blogger her som jeg liker å følge med på og noen av dem er jeg GOD bloggvenn med.
Ha en fortsatt fin kveld :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

22.07.2012 kl.23:13

Veronica: Hei,hei.
Det er ufattelig,men ikke uventet - som så mange andre har antydet her på blogg de siste dagene.
Ja,hvil i fred,alle sammen <3.
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits