Er det greit å smugle med seg litt ekstra hjem fra ferie ?

 

Jeg mener absolutt ja,og jeg er i stort og godt selskap !

Avgiftsnivået her til lands kjenner ingen grenser og det er unaturlig høyt i forhold til alle andre land.

De skyhøye avgiftene er ikke annet enn et fullt lovlig og akseptert tyveri fra vanlige folk.

Bare tanken på hvor mye av strømregningen som går til avgifter til staten er nok til å få meg til å se rødt.

Et parti,som forøvrig har havnet under sperregrensen,fremmet for kort tid siden forslag om å avvikle hele tax-freeordningen.

Begrunnelsen var at når man fjernet hele ordningen ville ingen ikke ha mulighet til å falle for fristelsen til å smugle i det hele tatt,all innførsel gjort av vanlige folk ville bli uovlig.

Jeg innrømmer det,jeg tar gjerne med meg litt ekstra hjem fra turer i utlandet,de tusenlappene jeg sparer på det MERKES i min lommebok.

Så lenge staten stjeler fra meg og kaller det avgifter,så har jeg ikke dårlig samvittighet heller.

Jeg revurderer med glede min mening og mitt syn på saken om staten går med på å senke avgiftene.

Og da mener jeg med mer enn ett øre...Slik staten satte ned avgift for strøm med ETT ØRE i en valgflesk-periode for noen år siden,det var en grusom ting å gjøre og en stor løgn som de sikkert fikk seg noen flere stemmer på.

Hilsen synskepeggy.

21 kommentarer

Mina

29.07.2012 kl.15:43

Kul blogg !:)Komentere tilbake? :)

Livet mitt som klarsynt.

29.07.2012 kl.15:47

Mina:
Det er en kul blogg,jeg vet det selv - og NEI,jeg kommenterer ALDRI tilbake på spam-kommentarer.
Ha en fin dag :) Hilsen synskepeggy.

Mina

29.07.2012 kl.15:49

Ok?? Ikke bli så sinna :o Ble nesten redd :o

Livet mitt som klarsynt.

29.07.2012 kl.15:52

Mina:
Sinna ??? Jeg vet ikke hva sinna er :)
Du kunne jo ha kommentert innlegget,da kanskje du hadde fått en kommentar/leser.......
Hilsen synskepeggy.

Iselinn Andersen

29.07.2012 kl.16:05

SÅKLART smugler man. Det er så dyrt med alkohol og tobakk i dette landet at jeg griner snart :P

Toril

29.07.2012 kl.16:20

Jeg tror de aller fleste nordmenn som reiser på utenlandstur tar med seg litt over kvoten hjem. Det er jo så dyrt med alkohol og tobakk i Norge. Myndighetene tror at de skal bekjempe alkoholmisbruk ved å ha dyre skatter og avgifter på f.eks. alkohol. Jeg tror ikke det hadde blitt mere fyll her i Norge om vi hadde hatt lavere skatter og avgifter på f.eks. alkohol.

Ønsker deg en kjempefin søndag!:)

Bloggklem fra Toril

Torhild

29.07.2012 kl.16:39

Klart jeg tar med meg ekstra hjem! Koster jo 50 kroner for en liter sprit i syden..

Livet mitt som klarsynt.

29.07.2012 kl.16:43

Iselinn Andersen:
Såklart smugler man,det mener jeg også...
Jeg tror ikke at forbruk av sprit og tobakk blir redusert på grunn av de høye avgiftene.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

29.07.2012 kl.16:53

Toril: Hei,hei,Toril :)
Jeg vet at til og med dem som ikke røyker eller drikker tar litt mer enn kvoten med seg hjem..
Selv så bryr jeg meg ikke med å kjøpe spritkvote til eget bruk,jeg bruker så lite alkohol at det lille jeg bruker har jeg faktisk råd til å kjøpe på polet.Allikevel kjøper jeg kvoten med sprit/vin og vel så det til andre som spør om jeg kan kjøpe for dem - når jeg allikevel er ute å reiser,de som kjenner meg vet at jeg ikke bruker å kjøpe spritkvote til meg selv.Derimot så bruker jeg tobakk,ikke så mye,men nok til at det blir dyrt å kjøpe her,to pakker med 20 for uke blir ca kr 200; klart jeg merker det når jeg ikke trenger å ta det beløpet med på handlelappen.
Jeg tror heller ikke at avgiftsnivået har noe å si for forbruket,folk som bruker den type varer kjøper dem uansett.Smugler man litt har man litt penger til overs til andre ting.
Ha en fin søndag du også,Toril :) Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

29.07.2012 kl.16:56

Torhild: Hei,hei.
Jeg tar med meg litt ekstra jeg også,men da blir det sigaretter,det er sigaretter jeg bruker.Og jeg sparer mye penger på det.
Hilsen synskepeggy.

Stina

29.07.2012 kl.17:17

Jeg er så utrolig sjelden over grensa, men når jeg først er der kan det godt hende jeg har med en flaske vin ekstra tilbake, ja. Jeg synes avgiftsnivået her til lands er kvalmende, og jeg har ingen kvaler med å ta med litt over kvoten tilbake.

Livet mitt som klarsynt.

29.07.2012 kl.17:21

Stina: Hei,hei :)
Så lenge avgiftsnivået her i landet er så høyt som det er så har ikke jeg heller et fnugg av dårlig samvittighet.
Avgiftsnivået avslører hvor grådig staten er.
Hilsen synskepeggy.

Anne Marie

29.07.2012 kl.18:45

Hei og hopp i søndagslandet!:)

Jeg smugler ikke og holder meg alltid til kvotene uansett hva jeg mener om hvor store eller små kvotene er - grunnen er enkel - det er regelen. Finner jeg noe som jeg ønsker å ha med meg ekstra hjem til Norge er det å fortolle. Kjedelig, men sant.. MEN jeg stemmer raskt på det partiet som går inn for å heve kvotene, samt fjerne grensen på å handle for 200 kroner...

Anne M:)

ufo

04.08.2012 kl.17:13

Det skader ikke akkurat å smugle litt,men jeg pleier ikke å kjøpe så mye utenlands og når jeg først er der pleier jeg ikke å kjøpe så mye heller. Men har god forstålse for at folk gjør det. Skatter og avgiftene i Norge er skyhøye.

Ønsker deg en fin dag:)

Snushanen

04.08.2012 kl.21:20

Hva er egentlig greia med deg og slarva? Har alltid lurt på det:)

Ha en fin helg!!

Livet mitt som klarsynt.

04.08.2012 kl.22:59

Anne Marie: Hei,hei :)
Jeg har respekt for regler jeg også,men kvote-reglene kan jeg ikke si at jeg verken ønsker å følge eller ta hensyn til.Det er først og fremst at en av grunnene (som er en tåkelegging) til de skyhøye avgiftene som sies å være et forsøk på å få folk til å slutte å røyke og drikke - noe som får meg inn på tanker om tvang og overformynderi....
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

04.08.2012 kl.23:04

ufo: Hei igjen ufo.Håper at du har hatt en fin ferie :)
Jeg forstår alle som kjøper litt mer enn det man bør,og jeg gjør det selv også,og det er bare en eneste grunn for det og det er de skyhøye avgiftene - på røyk,som jeg kjøper.
Ha en flott lørdagskveld :) Og hyggelig å høre fra deg igjen :)
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

04.08.2012 kl.23:07

Snushanen:
Jeg forstår ikke spørsmålet,så du får henvende deg andre steder om du vil ha svar på det.
Jeg aner ikke HVA det der slarva er.For alt hva jeg vet kan det være en FARLIG parasitt av noe slag.
Hilsen synskepeggy.

Anne Marie

04.08.2012 kl.23:14

Helt siden 70-tallet har det vært slik at du ikke kan bestille varer fra utlandet for mer enn 200 kroner uten at varen blir momsbelagt og det er galskap - hva får man for 200 kroner? .. Vet mange som bor ved grensa som har sommerhus i Sverige - de handler inn det de trenger f.eks fra danmark og tar med over når de er på hytta i helger og ferier, burde ha samme regler som resten av Europa - men til da.. holder jeg meg til reglene selv om jeg er uenig i de:) Ha en stårlende kveld - klem fra her til der:)

gillisbloggen

05.08.2012 kl.13:50

Hei Hei kjære venn.

Tenker på deg i dag,tenner ett lys.Det er min bursdag også,Håper du har det bra ,Takk for koselig samtale.Mange klemmer fra MEG,Ha en bra dag,eller så godt du kan .<3 <3

Livet mitt som klarsynt.

05.08.2012 kl.14:47

gillisbloggen: Hei,hei kjære venn :)
- og takk så mye.
Har tent lys i dag jeg også.Til vanlig bruker jeg hvite lys,men på spesielle dager,som i dag,er det lys blått,det er min måte å markere en forskjell på denne dagen og andre dager.Har vært på mitt "hellige sted" og pyntet fint med blomster,mange lys (skulle hatt 32 lys der i dag,men må begrense meg) og det norske flagget.Nå ser det ut som om det er bursdag der - og det skal det gjøre i dag.
Ha en flott bursdag,jeg tenker på deg også :)
Vi "snakkes" snart igjen.Mange klemmer til deg også <3 <3.
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits