For trygghet må man svelge mange kameler !

Jeg er en av dem som må svelge skammelig mange kameler i selskap med svært mange andre.Vi gjør det i håp og tro på at våre rettigheter som arbeidstakere blir ivaretatt for oss om det skulle oppstå tvist eller uenigheter i vårt arbeidsforhold med våre arbeidsgivere.

I år bidrar LO med 10 millioner kroner til Arbeiderpartiets valgkamp,vi vet alle hvor de millionene kommer fra og jeg nekter å tro at alle som betaler kontigent til sin fagforening er ap(e)-velgere.Økonomiske bidrag,uansett størrelse som skal brukes på ett partis valgkamp burde vært ute til avstemning hos fagforeningsmedlemmene.Det er ikke mye demokratisk at LO tar seg til rette med medlemmenes penger.

LO forsvarer seg med at de (vi) vil ha så mye påvirkning på politikk som mulig.Det er ikke greit,fagforening skulle ha vært politisk uavhengig.AP er i virkeligheten helt prisgitt og i lomma på LO,noe som er helt uhørt.Det var i sin tid LO som " tvang " igjennom at gjestearbeidere fra EU-land skulle ha like rettigheter som norske arbeidstakere,det inkluderer sykelønn,opparbeidet pensjon,alle typer trygdeytelser osv.Samt at lønn skulle ligge på nordmenns nivå.LO fikk det som de ville da de innførte begrepet " sosial dumping ".

Jeg har slukt alt for mange kameler,alt for lenge.Min fagforening med LO i spissen jobber og er FOR omtrent alle saker som jeg personlig er IMOT.

Sånn kan det ikke fortsette,jeg tar grep nå og melder meg ut - i protest - og håper at mange flere følger.

Hilsen synskepeggy.

 

 

12 kommentarer

gunnmargit

05.08.2012 kl.00:45

Det finnes andre organisasjoner - Som Delta... Det er mitt akkurat pga det du skriver om nå.

For meg handler det om å være politisk uavhenig!!! :)

Livet mitt som klarsynt.

05.08.2012 kl.00:55

gunnmargit: Hei,hei :)
Det burde vært en forutsetning at fagforening var politisk uavhengig.Det er ikke AP som styrer,det er R.F,tidligere var det L.V.Det er helt uhørt.
Jeg venter bare på at en betingelse for å få være fagforeningsmedlem er at man er AP-velger.
10 millioner kroner = 10 millioner svik mot fagforeningsmedlemmer som ikke er AP-folk.
- Og demokratiet - bør vel i høyeste grad gjelde i fagforeninger,selv om demokrati ikke gjelder andre steder (politisk).
Ha en fin kveld,gunnmargit :) Hilsen synskepeggy.

Siv

05.08.2012 kl.01:00

Nettopp dette er grunnen til at jeg meldte meg ut av mitt forbund.

Arbeidstaker organisasjoner mener jeg SKAL være 100% politisk uavhengige!

gunnmargit

05.08.2012 kl.01:01

Jeg er helt enig med deg i dette, og det er skremmende at maktfordelingen er slik...

AP har ikke momopol på politikken, selv om de oppfører seg slik.. NAtta :)

Livet mitt som klarsynt.

05.08.2012 kl.10:42

Siv: Hei,hei:)
Jeg har holdt på med fagforening på ulike nivåer i mange år,samtidig har jeg vært medlem i FRP.Det var ikke en grei situasjon,så for ca syv år siden sluttet jeg å være aktiv fagforeningsmedlem og meldte meg seinere ut av FRP i protest over TO saker.
Gjennom alle mine år som aktiv i fagforening prøvde jeg å ta opp problematikken med medlemmenes forskjellige politiske interesser,uten hell,man var ikke så villige til å debattere sin egen sluking av kameler.For meg blei det så vanskelig etterhvert at jeg måtte gjøre noe,valgte å fortsatt være medlem i fagforening,men ikke lenger aktiv.Det betyr ikke at jeg ikke er tilgjengelig om noen trenger hjelp,råd osv i forskjellige arbeidslivssaker,så på en måte er jeg fremdeles aktiv til tider,men innehar ikke lenger noe verv.
Jeg kan ikke - og har aldri kunnet (eller villet) forsvare LOs innflytelse på politikk - helt frem til nå.Jeg har tenkt å gjøre noe med det...
Hilsen synskepeggy.

Siv

05.08.2012 kl.11:55

Veldig bra det finnes mennesker som deg, som står på og som ikke minst vet hvordan de evt kan nå frem! ;)

Gleder meg til fortsettelsen!

Hilsen Siv

Grethe

05.08.2012 kl.17:59

Dette er en meget aktuell sak og jeg har de samme tankene som Deg og andre når det gjelder denne organisasjonens "samarbeid". Jeg har aldri "gått med på" at mine penger som trekkes hver måned fra min lønn, skal puttes i lomma på et politisk parti. Frykten for at forholdene på jobb kunne bli verre har stoppet meg i å utføre en påkommet impulshandling. Jeg vil også ut!

navref

05.08.2012 kl.19:02

Du verden; her får både politi og politikere gode råd. De hører sikkert på en slik kvalifisert og inNsiktsfull person som deg.

Livet mitt som klarsynt.

05.08.2012 kl.19:43

navref:
Ja,er det ikke flott.Jeg stiller gjerne opp om jeg kan bidra med noe,er SVÆRT løsningsorientert og er flink til å delegere ut ansvar/arbeidsoppgaver til folk rundt meg som jeg mener er KOMPETENTE i alle typer saker.
Kanskje det ikke er så dumt å begynne å høre på noen som har tilbragt livet i den virkelige verden...
Det bruker å følge ønskelige RESULTATER etter mine innsatser, uansett hvor man har trengt min KOMPETANSE.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

05.08.2012 kl.20:14

Grethe: Hei,hei :)
Jeg har visst om denne interessekonflikten i mange år og for meg har det alltid vært et moralsk problem.Allikevel har det toppet seg i de seinere år og jeg mener at det er et klart skille å se etter at L.V ga seg til fordel for R.F.
Jeg valgte å beholde mitt medlemskap,men da som (så langt det var/er mulig) passiv medlem.Grunnen er den samme som du har,trygghet og ryddige arbeidsforhold,sterkt oppsigelsesvern,gunstige forsikringer osv.Men det viser seg at fagforening ikke er hva det engang var - først og fremst en interesseorganisasjon for arbeidstakere (offentlige ansatte).Dessverre så maler fagforeningene med LO i spissen sin egen kake mer og mer.Jeg er faktisk slett ikke sikker på om arbeidstakere har det "sikkerhetsnettet" som fagforening skal være lenger...
Et annet tankekors som virkelig "plager" meg er at LO har alt for store eierinteresser i banker (Sparebank 1).Det forener ikke LOs boligpolitikk,oppfordring til moderate lønnsoppgjør,renteutvikling osv.Nå ser man ikke så mye til potensielle fremtidige interessekonflikter,men jeg er redd for at når tidene blir tøffere,rentene høyere og ikke står i forhold til lønnsoppgjørene og folk flest (medlemmer) begynner å slite med stadig strammere økonomi,vil dette slå svært uheldig ut.
En masseutmelding er det eneste virkemiddel medlemmene har for å bli hørt og håp om at fagforeningene med LO i spissen endrer sin praksis.Men jeg er redd for at det vil gå prestisje i slik "ulydighet",så det kan ende med at istedenfor å endre praksis kan LO finne på å KREVE at man er AP(e)-velger for å kvalifisere som fagforeningsmedlem.Man kan aldri vite....
Det blei mye "arbeidslivspolitikk",men svært mange sider av den praktiserende politikken opptar meg sterkt.Man har jo ikke bare seg selv å tenke på,man skal jo ha kommende generasjoner arbeidstakere i tankene også og prøve å bidra til at forholdene i arbeidslivet blir best mulig for dem som kommer og overtar arbeidslivet etter oss.
Hilsen synskepeggy.

Grethe

05.08.2012 kl.21:49

Takker for langt og velskrevet svar! Man blir liten alene i et slik "nettverk", og som du også skriver så blir følelsen av at meling av sin egen kake står høyere og høyere i kurs. Man skal visst vokte seg vel for å ytre sine meninger, i alle fall så lenge de ikke er sams med andres ;)

En god søndagskveld ønskes Deg :)

Livet mitt som klarsynt.

05.08.2012 kl.22:53

Siv: Hei,hei :)
- Og takk så mye.
Det skulle vært mange flere som meg...
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits