Overgrep mot barna å legge ut bilder av dem på nett !

 

Overgrep er et stort begrep som omfatter mye.Ett overgrep er ikke nødvendigvis det man først tenker på når man hører ordet.

For meg er ett overgrep alle tilfeller der barn og andres rettsikkerhet,personvern,respekt ,privatliv osv.ikke er ivaretatt på beste måte,og alle tilfeller der man blir utsatt for omstendigheter og hendelser som man ikke har gitt sitt samtykke til.Uansett alder,og det sier seg selv at de minste barna er mest utsatt.

Jeg opplever bilder som blir lagt ut offentlig av barn, i så og si alle positurer og alder,som svært krenkende mot barna.Det er fordi at jeg vet at ingen av dem har gitt sitt samtykke i å bli avbildet for så å bli offentliggjort for hele verden.Selv barn,eller i alle fall barn,har rett på et privatliv.

Unnskyldningen man ofte bruker for å legge ut avslørende bilder og tekst er at man gjør det,først og fremst,for å oppdatere familie venner og bekjente - WTF - det er TULL fra ende til annen,det er nok det enorme mammaegoet som er den egentlige årsaken.Alle har hørt om privat e-post,mms osv,men å bruke det blir vel for privat...

Hvorfor ikke gjøre det til et prinsipp å aldri legge ut bilder og/eller tekst som omhandler andre uten at man har innhentet samtykke fra dem som blir avbildet eller omtalt først ,samt at man er sikker på at vedkommende som blir avbildet og omtalt forstår fullt ut hva de har samtykket i.

Det handler om respekt for dem som ikke kan forsvare seg og sine rettigheter selv.

Hvorfor er det så vanskelig å vise sine egne små barn den samme respekt som man MÅ (delv.grunnlovsfestet) vise alle andre.Er det virkelig det enorme mamma(pappa) EGOET som overstyrer respekt,omtanke og sunn fornuft - nå igjen...

Hvordan skal man kunne lære barna noe som helst (respekt) om man ikke viser respekt for dem først.

                                                             Hilsen synskepeggy.

35 kommentarer

Blomsterpikens Verden

07.08.2012 kl.13:10

Jeg er en av de som legger ut bilder på facebook av min sønn! Jeg har også lagt ut et bilde av min sønn på bloggen min.

Jeg er av den mening av at bilder uten klær, bare i bleie og badebilder IKKE skal legges ut!

Bilder som jeg har lagt ut på bloggen, det ene, av han med stranden foran seg ser jeg ikke på som respektløst.

Sandra

07.08.2012 kl.13:12

Har du lyst å spå meg? :)

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.13:16

Blomsterpikens Verden: Hei,hei :)
Poenget er at din sønn ikke selv har gitt sitt samtykke til at bilder blir offentliggjort.
Det er du som har ønsket å publisere,ikke han.
Det blir jo helt feil å ta som en selvfølge at han liker det.
Jeg tenker ikke på hvordan barn er kledd,pedofile osv.Det er prinsippet generelt om aldri å gjøre noe som de/den involverte har samtykket i.
Hilsen synskepeggy.

Blomsterpikens Verden

07.08.2012 kl.13:18

Jeg respekterer innlegget og meningen din! :)

Natalie -17 år og mamma

07.08.2012 kl.13:18

Synes dette er å overdrive litt. Barn som er så små at dem ikke forstår, lider heller ikke av det.

Men å ha noen regler for seg selv, som å ikke legge ut i bare bleie eller ting som barnet kan bli flau av i ettertid, det synes jeg alle skal ha.

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.13:19

Sandra:
Jeg "spår" ikke her på blogg.
Hilsen synskepeggy.

renatemamsen.blogg.no

07.08.2012 kl.13:24

det er slikt som gjør oss forskjellige, med om hvordan man ser på ting, jeg er både enig og uenig med deg. men syns begrunnelsen din og at du holder deg til hvorfor du tenker slik er veldig bra skrevet ;)

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.13:24

Blomsterpikens Verden:
Det skal være : Jeg tenker ikke på hvordan barn er kledd,pedofile osv.Det er prinsippet generelt om aldri å gjøre noe (på nett) som de/den involverte ikke FØRST har samtykket i.Gjør man det allikevel ER det respektløst.
Beklager feilen :)
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.13:27

Natalie: Hei,hei :)
Er det å overdrive ?
Uttalelsen din her "Barn som er så små at dem ikke forstår,lider heller ikke av det" - gjør meg rett og slett skremt !!! - og understreker grundig en del av poenget mitt her.
Hilsen synskepeggy.

Blomsterpikens Verden

07.08.2012 kl.13:28

Så da skriver jeg IGJEN - jeg respekterer meningen din!

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.13:29

Blomsterpikens Verden:
Takk for det :)
Hilsen synskepeggy.

Marianne Haaland

07.08.2012 kl.14:12

Jeg er enig. Synes at hvis man skal legge ut et bilde på internett, bør alle som er avbildet gi klarsignal, uansett alder. Internett glemmer aldri, det som er der ute forblir der ute.

sisselfish

07.08.2012 kl.15:58

Jeg blir litt oppgitt over de som legger ut bildene av ungene sine på nettet. Mest forbanna blir jeg over dette med stemming på Lano ungen. Her er det ikke måte på avslørende bilder, barn med skum uten skum etc etc. Et godt innlegg Peggy :)

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.17:19

Marianne Haaland: Hei,hei :)
Det bør alltid være en forutsetning at man har fått klarsignal først.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.17:30

sisselfish: Hei,hei,sisselfish :)
Jeg blir oppgitt jeg og.Det kan virke som om det er uhyre viktig at barna blir kommersialisert før de har sluttet med morsmelken.Alle disse mammabloggene - de er kommersielle alle sammen - og det hadde ikke vært mulig uten barna.
Regler,lover,prosedyrer for internett og databruk er i stadig utvikling.Arbeidet med det fikk fortgang nå,som følge av at han "ekstrembloggeren" blei frikjent i Høyesterett etter å ha oppfordret sine lesere til å drepe politi.En av grunnene til frikjennelsen var at det ikke fantes regelverk å forholde seg til.
Hvem vet hvor arbeidet med å tilrettelegge lov-verket til teknologien vil ende...man kan oppleve at neste generasjon internettbrukere blir generasjonen som saksøker sine foreldre - for å ha offentliggjort dem uten deres samtykke....
Ha en fortsatt fin dag,sisselfish :) Hilsen synskepeggy.

navref

07.08.2012 kl.19:43

Hva i alle dager er det du kommer med av tullete påstander denne gangen? Du skriver at mødre legger ut upassende bilder av døtrene sine. Lurer på hva slags sider du oppsøker på nettet?

;)

07.08.2012 kl.20:27

Jeg mener at foreldre bør få legge ut bilder av barna sine om de ønsker. For det er de som senere må ta konsekvensene av hva de har lagt ut uansett.

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.21:11

navref:
Det er ikke det jeg skriver.
Om du klarer å vri det jeg skriver til å bli noe som passer for deg å kritisere.så er ikke det MITT problem.
Om du hadde lest litt mer nøye,ville du ha sett at jeg skriver at jeg ikke først og fremst tenker på hvordan barn er kledd,pedofile osv,men prinsippet som gjelder alt/alle generelt.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.21:12

;): Vel,det gjenstår å se hvem som må ta konsekvenser.....
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

07.08.2012 kl.21:29

navref:
- Du får ta deg ett sladdertokt i annen blogg,du nå - så har du gjort noe (du tror) er fornuftig i dag.....
Hilsen synskepeggy.

Sandra

07.08.2012 kl.23:10

Hvor spår du da? og evt hvor mye tar du?

elin

07.08.2012 kl.23:23

Jeg vipper litt her jeg altså.. jeg har restriksjoner på hvem som ser bildene på Facebook, der legger jeg ut gjenkjennelige og koselige bilder av guttungen. Nevner også navnet der, til tider.

På bloggen er verken jeg, guttungen eller andre nevnt med navn om jeg nevner noen i teksten.

Bildene jeg legger ut av guttungen der er enten tatt i en "lei" vinkel eller sladdet/redigert slik at han ikke er gjenkjennelig for hvem-som-helst. Jeg fikk litt vondt i magen første gang jeg la ut bilder på FB, og også på bloggen. Jeg har også ofte lurt på det siden, om det burde fortalt meg noe. Dette er ikke lett. :-) Egentlig er det bra at det stadig dukker opp diskusjoner om dette, for man trenger å tenke seg om!

Ha en god natt!!

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.00:54

elin: Hei,hei :)
Hvorfor ikke bare bestemme seg for å aldri legge ut bilder eller tekst som angår andre enn seg selv.Jeg bestemte meg for det da jeg begynte å blogge og det har - så langt - gått helt fint.
Du må lese mitt siste innlegg "Ikke facebook-konto ? Da er du en psykopat !".Det får deg antakelig til å tenke enda mer :)

God natt til deg også :)) Hilsen synskepeggy.

Toril

08.08.2012 kl.11:42

Her mener jeg det må være opp til hver enkelt foreldre hva de ønsker å gjøre angående bilder av sine egne unger, og jeg tror at foreldre selv vet hvor grensen for hva slags bilder de ønsker å legge ut går. Ser ikke det å legge ut bilder av ungene sine som noe overgrep i det hele tatt! Hvis jeg legger ut bilder av unger så spør jeg alltid foreldrene om lov før jeg gjør det. I de tilfellene jeg legger ut bilder av en unge har jeg en gylden regel, og det er å anonymisere navn og alder på ungen!

Hver enkelt må få bestemme selv hva de ønsker å gjøre angående bilder av unger på facebook eller blogg.

Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

Bloggklem fra Toril

navref

08.08.2012 kl.12:08

Du forstår kanskje ikke selv hva du skriver? For alle andre er det tydelig hva slags nettsteder du oppsøker, og det er både kriminellt og straffbart. Normale folk tenker ikke slik som deg. Du har avslørt deg selv!

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.12:21

navref:
Du må for all del fortsette å synse og spekulere........Det er vel i en annen blogg du kommer lenger og får mer medhold og publikum med sånt.
Gi gass.....
Hilsen synskepeggy.

ufo

08.08.2012 kl.12:21

Kunne ikke vært mer enig med deg. Små barn er altfor små til å kunne gi sitt sammentykke. Det kan hende at barnet selv synes det er greit når dem blir store,men det kan også hende at de ikke liker det.Da er det like greit å ikke legge ut bilder av babbyer,eller barn på bloggen sin.

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.12:36

Toril: Hei,hei :))
Selvsagt er det opp til hver enkelt,men hvor smart det er gjenstår å se.
Poenget mitt er ganske enkelt,ikke legg ut avslørende bilder eller tekst om NOEN uten å ha fått samtykke til det først.De minste barna kan ikke gi sitt samtykke og dermed er det et overgrep.
Legger man ut bilder og tekst uten å ha fått samtykke er det RESPEKTLØST.
Man må begynne å se på barna (selv de minste) som selvstendige individer med lik rett til personvern,respekt osv som alle andre har,da tror jeg også at man får et annet syn på saken - og kanskje er litt enig med meg.
Ønsker deg også en fin dag :)) Bloggklem.Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.12:55

ufo: Hei igjen,ufo.
Det hele er så enkelt,vis respekt for barna,ivareta deres rettigheter og begynn å se på dem som selvstendige individer og ikke som eiendeler man kan bruke til hva man vil.
At noen her i kommentarfeltet får vridd mitt innlegg og kommentarer dithen at jeg "foretar meg noe kriminelt",anser jeg for å være svært SYKT.
Jeg snakker KUN barnas sak her og all den kommersialiseringen av barna - i mange tilfeller før de har kommet ut av magen - er en farlig utvikling.
Mammablogger,unge mødre,lanoungen - er så gjennom-kommersialisert som man kan få det og ingenting hadde vært mulig uten barna.
Det er mange måter å utnytte andre (barn) på,det ser ut for at terskelen er skammelig lav når det kommer til egne barn - der terskelen skulle vært skyhøy.
Ha en fin dag,ufo :)) Hilsen synskepeggy.

Trofast leser

08.08.2012 kl.12:56

Jeg skjønner ikke hvorfor du kommer inn her på Synskpeggy sin blogg og provoserer slik du gjør. Synskpeggy har sin fulle rett til å mene hva hun vil på sin blogg uten at du skal feiltolke og vri på det hun mener. Nok en gang viser du total MANGEL på RESPEKT mot bloggeier når du i din påstand kommer med beskyldninger om at bloggeier oppsøker kriminelle sider på nettet. At du i det hele tatt våger å komme med slike beskyldninger mot bloggeier sier mere om deg enn om henne.

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.13:13

Trofast leser: Hei,hei :)
- og takk så mye.
Det er lenge siden jeg sluttet å la meg skokkere over den bloggeren (navref),det skjedde for flere måneder siden da vedkommende kunne fortelle meg i en kommentar at vedkommende "blir kvalm av meg","blir frastøtt av meg" osv.Vedkommende har også gitt uttrykk for at man "ønsker å pælme meg på hodet ut av blogg.no".Det er sikkert mye mer,men som sagt,jeg bryr meg ikke lenger om hva denne bloggeren lirer av seg.
Tankegangen til bloggeren under dette innlegget,kunne jeg ha lyst til å si noe om,men lar det være,jeg synker ALDRI ned dit - ALDRI i livet....
Ha en fin dag :)) Hilsen synskepeggy.

08.08.2012 kl.15:37

NAVREF:

Hvor leser du at Synskepeggy har skrevet om " Mødre som legger ut upassende bilder av sine døtre" Jeg kan nemlig ikke se at hun har skrevet det,eller noe lignende noen steder.

Kan du være så vennlig å referere,eller er det bare i din egen syke hjerne du tror at Synskepeggy har skrevet det.

Vennligst oppklar er du snill

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.15:41

Anonym: Hei,hei.
Den er drøy den beskyldningen der,samt flere andre uttalelser i dag fra samme blogger her i kommentarfeltet.
Man får ta det for hva det er............
Hilsen synskepeggy

Maria

09.08.2012 kl.00:40

Man bør tenke seg godt om før man poster noe som helst på nett om barna, det ligger tross alt til evig tid !! Og man gjør bildene og dermed barnet til allemannseie.

Att noen legger ut ett par bilder , kanskje der det er flere på bildet tror jeg ikke vil bli ett problem for barnet.

Dermed så er jeg helt imot og eks. Ha blogg som omtrent KUN omhandler barnet , der bloggen nesten ikke har annet innhold , man må huske att det er vi voksne som oppretter blogg og Facebook og ikke barna , når det da ligger på tusenvis av bilder av barn på blogg og barnet eksponereres daglig for kjente og ukjente , da tror jeg det kan bli negativt for barnet. Og der både navn, alder og etternavn blir lagt ut , hallo , når ble internett ett totalt ufarlig sted ?!!

Mange vil jo kanskje selv starte med blanke ark når dem er store nok til det. Ikke minst kan bildene bli misbrukt.

Att barn blir brukt til og få lesere / omtale er heller ikke greit , etter mitt syn. Man kan eks. Også ha en mamma blogg uten og eksponere barnet , man kan ha ulike temaer som omhandler barn.

Natalie : Den kommentaren var respektløs mot de små , så selv om en to åring ikke forstår så kan bare bildet bli misbrukt da ?!! virker ikke som du helt forstår problematikken !! Ikke minst så vokser jo barnet til , er ikke alle barn som vil like att det ligger tre tusen bilder av dem på blogg og att alle vet alt fra a- å om barndommen deres. Barn er tross alt prisgitt voksne som tar gode valg for dem , og lage en blogg om en som ikke kan samtykke synes IKKE jeg er ett godt valg , og hvem gjør man det for , mange sier dem gjør det for barna , for att dem skal kunne ha noe og se tilbake på , da kan man vel ha en privat side med bilder !! Og om man har kjente på andre siden av landet , da kan man sende bilder på e post.

Mange ser dessverre ut til og leve gjennom barna , og det blir så feil. Man må huske att barnet er ett eget individ , og vi eier dem ikke !! Vi er der for og gi dem den beste starten i livet , veilede og gjøre dem til selvstendige voksne.

Kommentaren din NAV ref er jo helt på tryne. Att du har problemerer med att bloggeier setter fokus på barns retts sikkerhet ( eller mangel på den) får være opptil deg. Noen må også være barnas talerør .... Synskepeggy tar faktisk her opp ett viktig tema , att det ikke er i din interesse gir deg ikke grunn til og komme med rein drit !!!

Livet mitt som klarsynt.

10.08.2012 kl.23:14

Maria: Hei igjen :)
Mødrene gjør dette av en eneste grunn,for å få oppmerksomhet selv.
De eneste som ikke har personvern,rettsvern og andre rettigheter er våre barn - om vi (voksne) bestemmer oss for at de ikke skal ha det.
For mange år siden blei jeg oppringt fra en avis,de hadde fotografert noe utbygging i nærheten av der jeg bodde før,bildene skulle brukes i forbindelse med en artikkel om utbyggingen.Ved en rein tilfeldighet hadde jeg havnet på noen av bildene de hadde tenkt å bruke,de hadde kontaktet borettslagets leder i håp om å finne ut hvem jeg var - for å spørre etter min tillatelse til å publisere bildene - og resten er historie....
Det er fullt mulig å ha en blogg om hvilket som helst tema uten å publisere bilder av barn,familie,venner,bekjente og til og med bilder der man kan kjenne igjen omgivelser,sted og gater.
Hilsen synskepeggy.

monstersnupp

25.01.2014 kl.16:47

Hvis det virkelig er blitt sånn at man som mor ikke kan vise frem barna sine fordi det finnes et hav av perverse tullinger der ute,ja da er verden virkelig fucked,-det er da de pedofile har vunnet,-når VI normale må begrense oss.

Dessuten,hvis en av mine unger skulle begynne å sutre for at jeg har lagt ut et bilde fra syttende mai med ham i bunad og hyler ut om personvern,-ja da skal jeg egenhendig få ham innlagt og medisinert,er man så sart overlever man ikke femten minutter i den virkelige verden!!

Livet mitt som klarsynt.

25.01.2014 kl.16:52

monstersnupp: Hei,hei :)
Deg om det - hva du ville ha gjort mot din sønn.Uttalelsen din her sier forøvrig sitt....
For meg handler det om et prinsipp - og - jeg har ikke nevnt syke eller perverse eller pedofile i dette innlegget.....
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits