Ikke facebook-konto ? - Da er du en psykopat !!

PSYKOPAT: Kan det å ikke delta i sosiale medier et tegn på at du er psykopat? Noen mener det er "mistenkelig".
PSYKOPAT: Kan det å ikke delta i sosiale medier et tegn på at du er psykopat? Noen mener det er "mistenkelig".Foto: Illustrasjonsfoto © colourbox.no

 Å ikke ha Facebook er «mistenkelig»

Hvem har ikke en Facebookkonto? Noen arbeidsgivere og psykologer er skeptiske til mennesker som holder seg unna sosiale medier.

«Har du ikke Facebook?»

Mange av oss blir gjerne litt overrasket når vi hører om relativt unge mennesker som ikke er en del av nettstedet. Ikke å ha en profil på Facebook regnes nesten som «unormalt».

IfølgeDaily Mailser flere og flere arbeidsgivere, og til og med noen psykologer, på mennesker som holder seg unna sosiale medier som «mistenkelige».

Massemorder uten Facebook

Ifølgekommunikasjonsbyrået Gambithar 95 prosent av alle nordmenn mellom 18 og 30 år en konto hos Facebook. Omtrent 2,6 millioner nordmenn har en profil på nettstedet.

Hvem er det som ikke har kontoer på sosiale nettsteder? Det tyske magasinetDer Taggspigelgår så langt som å påpeke at den tiltalte for kinoskytingen i Colorado, James Holmes, og massemorderen Anders Behring Breivik har et felles grunnlag i deres mangel på en Facebookprofil.

Men etter det tv2.no kjenner tilhadde Breivik en konto på Facebook som han slettet før terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

Les også: Hva fikk James Holmes til å begå kinomassakren?

Ledere sjekker Facebook før ansettelser

Tilbake til et mer konkret nivå:Forbes.comrapporterer at arbeidsgivere blir stadig mer skeptiske til unge jobbsøkere som ikke bruker nettstedet.

I Norge bruker hver tredje norske leder sosiale medier som informasjonskilde før de ansetter en ny medarbeider.

Her er tabbene du gjør på Facebook

Vil avsløre løgn

En undersøkelse fra Manpowerviser at Arbeidsgiverne hevder det gjøres hovedsakelig for å finne ut om kandidatene presenterer seg på en profesjonell måte ? også på sosiale medier. Hele 65 prosent mente dette var viktigst.

51 prosent av arbeidsgiverne brukte Facebook som referanse for å finne ut hvilke kandidater som passer inn i bedriftskulturen. Like mange ønsker å sjekke om kvalifikasjonene kandidatene oppgir på sosiale medier stemmer overens med CV-en.

Bruker du også for mye tid på Facebook?

 

------------------------------------------------------------------------------------- Jeg er stolt av å si at jeg IKKE har en facebook-konto,ikke MSN,ikke instagram,ikke twitter og heller ikke noe annet "sosialt" på nett og det skal jeg aldri ha heller.Om det kvalifiserer meg for diagnosen psykopat så skal jeg jammen bære den diagnosen med hevet hode.Og er det så å forstå at man spekulerer i om jeg har svært mye å skjule,så er ikke det mitt problem.

Jeg hadde en facebook-konto i noen måneder,var litt nysgjerrig og ville prøve,men forsto fort at dette "sosiale" mediet ikke var noe for meg,så leste jeg regler og betingelser og bestemte meg for at jeg ikke ville delta på noe der personvern og integritet ikke eksisterte og slettet hele "dritten".Det var en god avgjørelse på flere måter og en stressfaktor mindre.

Er man på facebook blir man kontrollert på alle bauger og kanter,hva man liker,ikke liker,hva man mener,hva andre mener om deg osv,osv,bare fantasien setter grenser.Og er man ikke på facebook får man diagnosen psykopat,fremstår som mistenkelig og må ha mye å skjule.

Jammen har verden gått fremover - den gale veien !!

Hilsen synskepeggy.

 

 
26 kommentarer

Chanette

08.08.2012 kl.00:12

Herregud hva skjer? Man er vel ikke en psykopat var fordi man ikke har en jævla facebook

marita

08.08.2012 kl.00:13

det er insane ass.

btw. har bildekonkuranse på bloggen (instagram) bli med da vel! mer info på min blogg.

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.00:22

Chanette: Hei,hei :)
Ja,hva skjer...
Det er en farlig trend at "fagfolk" antyder at om man ikke har en facebook-konto blir man å oppfatte som mistenkelig og gitt diagnosen psykopat.
Det er jo bla. psykologer som hevder dette og det er rett og slett svært betenkelig.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.00:23

marita:
Det er langt forbi insane,vil jeg si.
Hilsen synskepeggy.

replica

08.08.2012 kl.00:27

Ikke face?! Psyko..

Neida. Media og "fagfolk" skal alltid ta noen. Leste du ikke artikkelen for ikke så lenge siden da de sa at World of warcraft var et "Breivik-spill"? Er nok en massemorder jeg da ;)

Gale verden indeed.

marita

08.08.2012 kl.00:36

skulle stå U forran insane liksom

Marte

08.08.2012 kl.00:37

Noen har faktisk et LIV der man møter venner i virkeligheten, snakker og finner på masse sosialt.. Andre sitter kun på Facebook og snakker med folk de kjenner, men kanskje også ikke kjenner. Dette "kravet" på at alle burde ha face skulle ikke vært i detheletatt! Unger burde ikke fått lage seg facebook før de er 15-17 år? Så gamle nok at de har lært seg å beherske Internettets "mørke bakgrunner". Ikke alle Forstår at Informarsjon, bilder og annet slags saker som legges ut på nett er farlig dersom det havner i hendene til feil person og kan brukes mot deg senere i livet.. Som alle vet er facebook utbredt i HELE verden. Her finnes det mange kriminelle! Så skjul all informasjon, Bilder osv på facebook. Og legg KUN til Venner du kjenner i virkeligheten. Paranoid? Man bør være på den sikre siden! Ta kloke valg. Og vær sosial på ordentli :)

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.00:48

Marte: Hei,hei :)
Det beste er å ikke ha facebook-konto.Det kan ikke bli feil...
Hilsen synskepeggy.

Marte

08.08.2012 kl.00:56

Der sier jeg meg helt enig!
selv har jeg ikke facebook, men twitter, blogg, instagram og så videre. Føler ikke en trang til å lage en facebookprofil, fordi jeg har det supert uten!:)

Addicted to poledance

08.08.2012 kl.01:51

Det sykeste jeg har hørt!

Toril

08.08.2012 kl.11:34

Det er det verste jeg har hørt! Mange jeg kjenner ønsker ikke å være på facebook, og de må da få bestemme det selv hvorvidt de ønsker å være på facebook eller ikke. Jeg mener man skal respektere de som ikke ønsker å være på facebook på samme måte som vi som er på facebook også ønsker respekt for at vi ønsker å være på facebook. Det blir opp til hver enkelt hva de vil gjøre.

Selv er jeg på facebook, men jeg har blokkert bort personer jeg ikke ønsker skal se profilen min. Jeg deler kun mine personlige bilder med den nærmeste familie, slekt og nære venner. Resten av mine venner har ikke tilgang til bildene mine. Jeg har funnet igjen mange gamle klassekamerater fra barne- og ungdomsskolen, folkehøgskole, videregående skole og lærerhøgskolen som jeg har kjempegod kontakt med, og det er kjempekoselig! Takket være facebook møtte vi opp en god del på 25 års jubileet på folkehøgskolen for noen år siden, og vi ble ikke så fremmede for hverandre etter at vi hadde funnet hverandre igjen!:)

Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

Bloggklem fra Toril

ufo

08.08.2012 kl.12:17

Det er noe av det mest idiotiske jeg har hørt på lenge,man trenger da ikke å være psykopat fordi man ikke har facebook. Isåfall jeg jeg en psykopat=D

Det går virkelig i gal rettning,jeg persjonelig skjønner ikke vitsen med facebook. Jeg skjønner jo at man vil ha det hvis det er mange man skjenner som bor langt borte og man vil holde kontakten. Men alle jeg skjenner bor her i nærheten så jeg persjonelig kommer ikke til å få meg facebook.

Ønsker deg en fin onsdag:)

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.12:30

Toril: Hei,hei :)
Jeg ser ærlig talt ingen "fordeler" med å ha en facebook-konto.Men som du sier så er det opp til hver enkelt.
Allikevel tror jeg at en del facebook-brukere hadde avsluttet kontoen sin om de hadde lest regler og betingelser litt mer NØYE.
Selv om du blokkerer aldri så mye,er det lett for den som ønsker det å finne informasjon som du ikke i utgangspunktet vil dele med hele verden.
At psykologer og andre "fagfolk" kan antyde at det må være noe "i veien" med folk som ikke har hovedtyngden av sin sosiale kontakt på nett,er rett ut sagt skremmende.
Man kan komme dit hen at man fks.ikke er aktuell som jobbsøker til en jobb på grunn av at arbeidsgiver ikke finner informasjon om søkeren på nett og dermed ikke har mulighet for å sjekke ut vedkommende søker på forhånd.
Hvor ille skal det bli.......
Ha en kjempefin onsdag,du også.Bloggklem :)) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

08.08.2012 kl.13:01

ufo: Hei,hei,ufo :)
Det gir jo en viss tyngde at psykologer og andre fagfolk går offentlig ut og antyder at man fremstår som psykopat og "mistenkelig" om man ikke har (og heller ikke er interessert i) å ha sine sosiale kontakter på nett.
Det går virkelig i feil retning....
Jeg er psykopat jeg og,og jeg bærer diagnosen med stolthet,når grunnen til at jeg har fått diagnosen er at jeg ikke har facebook-konto.
Fin onsdag til deg og,ufo :)) Hilsen synskepeggy.

Maria

09.08.2012 kl.00:04

Sykt att dem kan påstå noe slikt. Kan jo være mange årsaker til att mennesker ikke vil være på facebok ... Herlighet folk må da få gjøre som dem selv vil !!

Kanskje dette er ett stunt for og få dem som enda ikke er på face til og føle seg " rare" , slik att dem gjør slik att alle får en konto der , da har dem jo full kontroll på hele befolkningen og hva alle foretar seg til enhver tid.

Ja for gjennom Facebook får man vite svært mye om sine medmennesker. Det ligger ALLTID noe bak når mediene går ut med noe slikt , og att folk skal få lapp som psykopat fordi dem ikke er på face , riiiiister oppgitt på hodet. Og man blir da ikke morder fordi man ikke er på Facebook , ville påstander ..:p

Har selv Facebook ... Men lurer på om de smarteste er dem som holder seg unna !!

Mari Andersen Borgli

10.08.2012 kl.17:50

SV: Hehe, jeg vet ikke helt om det var positivt eller negativt rettet mot meg? :) Isåfall mener jeg ikke at jeg klager eller syter! Jeg er egentlig veldig glad for han er der og hadde nesten blitt litt skuffa om han kom hjem nå. Han skal få komme hjem snart, men jeg håper ikke det er med det første, fordi jeg vil på en måte bli vandt til avstanden og det å være lenge borte fra han :)

Brigitte Kvarsnes

10.08.2012 kl.21:15

Nei, nå er verden blitt gal!! Vi klarte oss uten facebook før og jeg skal klare meg uten i dag også. Heldigivis kjenner mine arbeidsgivere meg godt og sjekker ikke ut om jeg er på FB eller ikke.. Jeg blir bare stresset av denne arenaen der jeg ikke kan være meg selv uten å bli misforstått eller å bli "sjekket opp" av ukjente mennesker (joda, jeg er blitt det ..). Så nå er FB historie for meg også.

Livet mitt som klarsynt.

10.08.2012 kl.21:53

Brigitte Kvarsnes: Hei,hei :)
Jeg hadde facebook-konto en kort periode og kjenner godt til det du skriver.
Rundt omkring sitter det arbeidstakere,arbeidsgivere,vikarer osv på facebook så og si hele vakten igjennom,jeg har sett det selv,og som dermed har full styring og innsikt i hverandres privatliv.
Må samtidig si (selv om det kanskje ikke har med saken å gjøre) at jeg finner det urimelig at politiet ikke får tilgang til bruker-kontoer (fks når folk blir borte).Facebook har jo selv innrømmet at de "sjekker" facebook-brukerne,man kan jo bare bruke fantasien litt så....
Nei,jeg har IKKE facebook-konto.Man har ikke engang sett starten på hva facebook egentlig er for noe....Allerede driver jo brukere å "kontrollerer" hverandre på det forumet.
Jeg brukte ikke facebook så lenge at det blei en "stressfaktor" for meg,men jeg såg tidlig tendensen,likte det ikke og kom meg ut der i fra.
Ha en fin kveld :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

10.08.2012 kl.23:04

Maria: Hei,hei :)
Jeg tror du er inne på noe viktig her,nemlig full kontroll på hele befolkningen,og da er det jo skremmende at hovedsetet til facebook er i California.
Kanskje de skal "samle inn" så mye opplysninger som mulig om alle som havner i "facebook-fella",for så å selge disse opplysningene videre.En arbeidsgiver,eller politi og andre myndigheter (fks barnevernet) vil kanskje betale en pen sum for opplysninger de ellers ikke ville fått tak i.Det kan jo være godt å ha noe å falle tilbake på nå som facebook-aksjen faller som en stein og vil fortsette å falle....
Det smarteste er absolutt å holde seg unna.
Hilsen synskepeggy.

Elise

16.01.2014 kl.09:35

Helt sinnsykt!

Livet mitt som klarsynt.

16.01.2014 kl.09:53

Elise: Hei,hei :)
Ja,utviklingen går den veien,dessverre.
Nå er det en stund siden jeg første gang publiserte dette innlegget her på blogg.no,men temaet er stadig like aktuelt - om ikke mer nå enn da jeg første gang la det ut.
Mitt inntrykk er at "kontrollen" på folk bare øker via facebook og andre sosiale medier.
Jeg har en teori om at det finnes en "plan" med all denne kontrolleringen,men den teorien er vel for dristig for avsløring på dette tidspunkt - for tidlig,men tegn tyder på at jeg faktisk kan ha rett i min teori og det er svært skremmende.
Hilsen synskepeggy.

Elise

16.01.2014 kl.09:58

De sjekker jo face når du søker jobb og sikkert når du søker skole også.. eller andre ting, de ser hvem du er sammen med på fritiden, hva du gjør, hvem familien din er osv.. De som kan se alt vi skriver og koble det sammen kjenner vell oss nesten bedre en vi kjenner oss selv!

Livet mitt som klarsynt.

16.01.2014 kl.10:03

Elise: Hei igjen :)
Du har rett - og hva kaller man det - jo,total kontrollering.
Det er lettere å holde kontroll på mange mennesker på et lite område (som fks facebook) - og det er helt klart for meg,at noen "der ute" har stor nytte av all informasjonen - av privat karakter som så og si "hele verden" legger fra seg så lett tilgjengelig.
Hilsen synskepeggy.

torhild elisabeth granli

16.01.2014 kl.10:27

Takk for innlegget ditt. Jeg finnes ingen andre steder enn på bloggen min. Har aldri hatt en Facebook konto, og kommer heller aldri til å skaffe meg det. Takk skal du ha for innlegget.

Livet mitt som klarsynt.

16.01.2014 kl.10:37

torhild elisabeth granli: Hei,hei :)
Selv takk :)
Det er et viktig tema,også fordi at jeg tror det ligger mye mer bak opprettelsen av bla.facebook enn "bare" det at folk skulle få mulighet til å være/bli mer sosiale.
Det har en ekkel bismak for meg - og har hatt det lenge,men folk må få gjøre som de vil,vil de stille seg selv så til de grader tilgjengelige så kan ikke jeg stoppe dem.De vil fort nok innse at det koster mer enn det smaker.....
Hilsen synskepeggy.

deilignorsknatutvihar.blogg.no

16.01.2014 kl.11:16

JAHA... JA DA ER JEG DA psykopat OG Massemorder, LURER PÅ HVEM JEG HAR SKADET OG DREPT, SIER ARTIKKELEN NOE OM DET MON TRO......

Livet mitt som klarsynt.

16.01.2014 kl.11:31

deilignorsknatutvihar.blogg.no: Hei,hei :)
Jeg er vel en eller flere av de nevnte tingene jeg også - jeg har heller ikke "menget" meg sosialt på nett (unntatt blogg)......
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits