Facebook - en gåte at det er så populært..

 

 

UTEN EN TRÅD: Mark Zuckerberg (t.v) er toppløs på bildet som nå går sin seiersgang på nett.
UTEN EN TRÅD: Mark Zuckerberg (t.v) er toppløs på bildet som nå går sin seiersgang på nett.

Toppløsbilde av Mark Zuckerberg spres på nett

Facebook-sjef slettet bildet så fort han kunne - men da var det allerede for sent...

«Mark Zuckerberg should learn to manage his privacy settings».

Det er tittelen på bildet som nå spres på nett, skriver TMZ.com.

Bildet viser Facebook-gründeren sammen med flere andre menn. Ingen av dem har klær på overkroppen.

Gawker.com skriver at bildet ble tatt på en bryllupsfest for to Facebook-ansatte, Justin Shaffer og Annabel Teal, 4. august.KRITISERT: Mark Zuckerberg får gjennomgå for å gjøre det vanskelig for brukerne å vite når et bilde er publisert offentlig eller ikke.KRITISERT: Mark Zuckerberg får gjennomgå for å gjøre det vanskelig for brukerne å vite når et bilde er publisert offentlig eller ikke.Foto: KIMIHIRO HOSHINO

Fjernet etter få sekunder

I helgen dukket bildet opp på bildedelingsnettstedet Imgur.

Der opplyser en anonym bruker at Facebooks tekniske direktør Andrew Bosworth ved et uhell hadde publisert bildet på Facebook. Bosworth er selv med på bildet du ser øverst i saken, helt til høyre.

Bildet var angivelig blitt publisert offentlig - altså trengte en ikke å være venn med Bosworth for å kunne se det.

Få sekunder etter var det borte - men ikke før flere hadde rukket å lagre det på sine datamaskiner.

 Mistet all troverdighet

Facebook har gått på mange smeller når det kommer til personvern.

Sikkerhetshull etter sikkerhetshull har blitt oppdaget, og nettstedet blir ofte kritisert for å gjøre det vanskelig for brukerne sine å holde profilen sin lukket. Mange publiserer bilder uten å vite at de er synlige for alle.

 Facebook har mistet all troverdighet. For det første forteller de ikke brukerne om hva som er offentlig, og hva som ikke er offentlig. For det andre forandrer de sikkerhetssystemet så ofte at folk ikke klarer å følge med, sa Will Mofatt til Aftonbladet i 2010.

Sammen med kameratene Peter Burns og James Home laget Mofatt nettsiden Youropenbook.org.

Siden gjorde det mulig å søke direkte i statusoppdateringer fra Facebook. Guttas mål var å gjøre folk oppmerksomme på hvor offentlig Facebook egentlig er.

----------------------------------------------------------------------
Jeg står fremdeles ved min påstand : Det er flere sider ved facebook,og noen av dem er virkelig ikke bra.
Jeg spør igjen : Hva skal dette "geniale" konseptet med all informasjon om millioner av mennesker verden over,mange av dem som blir "arkivert" har ikke engang facebook-
konto,men er omtalt ved navn av andre,venner og bekjente som selv er brukere av facebook.Det er nok til at man havner i facebook-mappa som såkalte skyggeprofiler.I virkeligheten er det ingen lenger som har personvern osv.,så snart navn er nevnt på facebook.
Man er ikke engang sikker om man ikke har facebook-konto,noen kan ha nevnt navn - og da er det gjort,man har fått seg en skyggeprofil....
Er det bare meg som reagerer og får en ekkel følelse av at det finnes en skjult agenda her et sted...
Det er noe som slett ikke stemmer for meg !
Som sagt,lamper bør lyse og bjeller bør ringe....
                                                                                        Hilsen synskepeggy.
                                                                                          

10 kommentarer

Anne Marie

12.08.2012 kl.22:11

Tror man må hiske på at det ikke er noe som er privat hverken på facebook eller andre steder på nettet - at man må huske på det når man benytter det. Jeg for min del liker facebook og synes det er en flott måte å holde kontakten med venner, familie og bekjente - dessuten er det god tidtrøyte de dagene man føler behov for det. MEN det er viktig å huske at det ikke er en PRIVAT sone og tenke seg om hva man legger ut av bilder, videoer osv osv - og at man ikke har venner som legger ut ting som man selv anser for å være privat. Nettvett - og bruke hodet er viktig:)

Therese Eriksen

12.08.2012 kl.22:15

fin blogg du har!

Livet mitt som klarsynt.

12.08.2012 kl.22:21

Anne Marie: Hei,hei :)
Tenk om hele facebook-konseptet er blitt noe helt annet enn det folk trodde at det var.Tenk om noen har forstått hvilket fantastisk redskap det er for bla.samle inn (sensitiv) informasjon om langt flere mennesker enn noen kunne drømme om var mulig.
Og,det er da spørsmålet melder seg (påtrengende) med tanke på at man tar seg bryet med å arkivere skyggeprofiler - hva skal de med all informasjonen...
Nå er det i det siste slått grundig fast at det er ingenting som heter privat på facebook - selv ikke for dem som ikke har en brukerkonto (skyggeprofiler).Og hva er det som gjør at ledelsen for facebook nekter å redegjøre (kommentere) for hva det egentlig innebærer.
Jeg er svært skeptisk,det må jeg innrømme.
Hilsen synskepeggy.

Anne Marie

12.08.2012 kl.22:25

Tror man SKAL være skeptisk til det meste - ellers går man i en og annen felle - men er noen som har kalt facebook for verden største sosiale eksperiment.. men jeg tenker at har man det i bakhodet kan man trygt bevege seg inn i den verden også - men huske på at ingenting er privat og det eneste stedet som er privat - enn så lenge er i ens eget hode..;)

ufo

12.08.2012 kl.22:31

Det forundrer meg ikke i det hele tatt.Har lest andre artikkeler om at sikerheten er dårlig og at dem ikke opplyser om alt. Slike "uhell"bør ikke forekomme i det hele tatt,det er en alvorlig feil som burde vært ungått.

Nei jeg får mer og mer lyst til å ikke få facebook nå.

Toril

12.08.2012 kl.23:38

Her må jeg si meg enig med Anne Marie. Jeg trives kjempegodt på facebook, og det er en fin måte å holde kontakt med familie, slekt, venner og bekjente som ikke bor i samme by som meg. Har ikke noe negativt å si om facebook. Jeg tenker meg alltid om før jeg legger ut noen bilder eller videoer. De videoene og bildene jeg legger ut er bare videoer som jeg ikke er redd for i det hele tatt.

Ønsker deg en kjempefin søndagskveld videre!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

12.08.2012 kl.23:53

Anne Marie: Hei,hei :)
Jeg har også hørt/lest at noen har kalt facebook for verdens største sosiale eksperiment - og når man samtidig vet at ingen eksperimenterer med noen ting uten at det ligger en mening,grunn og tanke bak, så blir jeg enda mer skeptisk...
Ha en fin kveld :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.08.2012 kl.00:03

ufo: Hei igjen ufo :)
Det har kommet svært mye lite hyggelig informasjon om facebook i det siste.Jeg tror ikke at det er tilfeldig.
Jeg tror at det er MYE ledelsen for facebook ikke opplyser om.Jeg tror heller ikke at alle brukerne har lest vilkår,regler og betingelser så nøye som de burde ha gjort
Det er for mange "uhell" på kort tid,syns jeg.
Ha en fin kveld ufo :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

13.08.2012 kl.00:08

Toril: Hei,hei,Toril :)
Selvsagt må alle som trives med det bruke facebook,men det skader ikke å stille noen kritiske spørsmål iblant,og i alle fall nå som det har vært endel negativ omtale av konseptet facebook.
Generelt så syns jeg at folk flest stiller alt for lite kritiske spørsmål fks.angående facebook.
Ønsker deg også en kjempefin søndag videre :)
Bloggklem :) Hilsen synskepeggy.

GREEN GIRL

13.08.2012 kl.23:49

Jeg leter som en gal etter noen som kan hjelpe meg, jeg har enten mistet eller rotet bort fjernkontrollen min til annlegget/lyden, og jeg finner ikke den, har letet over alt.

Du har vel ikke noen tips til hvor den kan være?

Jeg trenger hjelp, enten din hjelp eller noen andre klarsyntes hjelp.

Vil du hjelpe meg?

Får ikke ro i kroppen før den er funnet

livet777

20.01.2014 kl.22:21

Det er mange orsaker til at eg sletta meg frå facebook, og no når eg ser dette, så blir det berre nok ein bekreftelse på at det var riktig val ;-)

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits