Hvor er alle helter ??

 

 

REDDET ELDRE EKTEPAR I NØD PÅ FRITIDEN - RISIKERER SELV TILTALE:

16.000 støtteerklæringer til lensmann Geir på 20 timer

Politiet synes lensmannen brukte for kort tid på utrykningen. Nå etterforskes han av Spesialenheten for politisaker.

Flå-lensmann Geir Vidme hadde fri fra jobben da han ble oppringt av et eldre ektepar som desperat ba om hjelp fordi en rabiat mann forsøkte å bryte seg inn i huset deres.

Vidme, som selv bor like i nærheten, rykket ut. Etter tre minutter og 30 sekunder hadde han lagt den truende mannen i bakken.

Nå risikerer lensmannen å bli siktet og straffeforfulgt av sine egne etter hendelsen. Hvorfor? Fordi den truende mannen ble skadet.

Et døgn etter at avisen Hallingdølen først skrev om saken strømmer støtteerklæringene inn. I en støttegruppe for Flå-lensmannen på nettsamfunnet Facebook, har over 16.000 nordmenn meldt seg inn på bare få timer.

Ringte først operasjonssentralen

Den noe oppsiktsvekkende historien startet om kvelden 1. mars i år. Lensmann Vidme satt hjemme i Flå da han ble oppringt av en eldre kvinne i bygda. Hun fortalte at en mann av utenlandsk opprinnelse var i ferd med å bryte opp ytterdøra.

Samtidig som den eldre kvinnen ringte Vidme, hadde den tilårskomne ektemannen sitt svare strev med å holde igjen ytterdøra for den potensielt voldelige innbruddstyven.

Livredd hadde kvinnen først ringt nødnummeret 112 og kommet til Nordre Buskerud-politiets operasjonssentral på Hønefoss. Herfra var beskjeden at politiet skulle sende en patrulje fra Gol, men at det kunne ta noe tid.

LES OGSÅ: Nordre Buskerud PD kritiseres i 22. juli-rapport

Fra Gol i Hallingdal til sentrum av Flå er det 53 kilometer. Estimert kjøretid er ifølge Opplysningen 1881 sin karttjeneste 50 minutter.

I frykt for at ventetiden skulle bli for lang ringte kvinnen til lensmann og nabo Geir Vidme. Han dro raskt på seg uniformen og var på åstedet nærmest umiddelbart. Etter tre minutter og 30 sekunder var innbruddstyven lagt i bakken.

Politiet: ? For kort utrykningstid

Til lokalavisen Hallingdølen forteller lensmannen om dramet.

 Da jeg kom til stedet møtte jeg en stor mann. For første gang i min lange karriere tok jeg fram peppersprayen, men den virket ikke. Jeg kunne da enten stikke av av eller ta et oppgjør med han. Jeg hogget tak i han og i tumultene så falt han og slo hodet i asfalten. Jeg varslet ambulansen umiddelbart, og han ble sendt til sykehus. Dessverre med skader i hodet, sier Vidme.

Han forteller at han nok kunne latt være å rykke ut ettersom politiet allerede var varslet. Før han gikk ut døra hjemmefra ringte han derfor operasjonssentralen for å varsle om at han selv rykket ut.

 Dessverre fikk inntrengeren en skade i fallet. Men samtidig som det blir klaget over hele landet fordi politiet ikke reagerer når publikum ber om hjelp, sitter jeg altså her og kan bli siktet, sier Vidme fortvilet.

 Jeg forstår at Spesialenheten måtte gjennomføre et rutinemessig avhør, men nå har jeg vært inne til dem tre ganger og venter fremdeles på en avgjørelse, sier han.

Ifølge avisen har ikke Vidme fått noen som helst støtte fra egne sjefer. I stedet har han blitt spurt om han med så kort utrykningstid kunne rekke å gjøre en grundig vurdering av situasjonen, hevder Hallingdølen.

Spesialenheten for politisaker bekrefter at lensmann Geir Vidme er under etterforskning etter denne konkrete saken. Årsaken skal være at innbruddstyven han la i bakken ble alvorlig skadet. Det er foreløpig ikke fattet vedtak i saken.

Massiv støtte

Etter at først lokalavisen og deretter en rekke større medier omtalte saken lørdag har det strømmet inn av støtteerklæringer til Flå-lensmannen.

I Facebook-gruppen «Støttegruppe for lensmann Geir Vidar Vidme» hadde 16.063 Facebook-brukere ved 13-tiden søndag meldt seg inn for å vise sin sympati med lensmannen.

Her er noen av kommentarene sakset fra gruppen: «I disse dager. Sånn skal politiet være. Der når de behøves», «Prisverdig medmenneskelig innsats. Respekt», «Hadde bare alle politidistrikter hatt en som Vidme», «Vi må få en høy og klar stemme som sier stopp til det byråkratiske galskapet».

Men noen av medlemmene ser også flere sider av saken: «Han viste sin medmenneskelighet og samvittighet, men jeg skjønner at siden det ble personskade må saken etterforskes. Sånt gir også trygghet», «Godt at han blir rutinemessig etterforsket. Da fungerer Norge», «Rart om det ikke skulle bli gransking etter hodeskade».

Angrer ikke

Flå-lensmannen har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere overfor TV 2. Til Hallingdølen sier han følgende på spørsmål om han kunne handlet annerledes:

 Jeg angrer overhodet ikke på at jeg rykket ut. Jeg tør ikke tenke på hvordan det kunne gått med ekteparet dersom jeg ikke hadde handlet. Jeg føler et ansvar for bygda mi, og det har jeg alltid gjort, sier Vidme.
 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Heltene har nok blitt borte i takt med alle typer reformer,instrukser,detaljstyring og annet regelverk i så og si alle deler av offentlig sektor.Alt er så reformert at selv de som er ansvarlige for reformeringen har problemer med å orientere seg i jungelen av stadig nye reformer.

At de som lager reformene,regelverkene,instruksene og detaljstyringen forstår hva de holder på med er vel litt mye forlangt ,de har laget dem,de trenger ikke å forstå dem også og de trenger heller ikke å forstå hva all reformeringen har gjort og hvilket sørgelig resultat det har fått.

Jeg kjenner iallefall ikke til en eneste reform som har vært vellykket - heller det motsatte.

Man skal helst ikke tenke selv,det skal andre ta seg av.Og man skal helst ikke ta noe form for initiativ,det kan true "demokratiet"....

Etter alle støtteerklæringer denne helten har fått å dømme,så er det noen som er i dramatisk utakt med resten av oss.

Hilsen synskepeggy.

 

Én kommentar

Iceman

21.08.2012 kl.18:06

Hei Synskepeggy! :-)

Helt sykt! Dette er takken lensmannen fikk for han reddet et eldre ektepar i nød...

Gjernigsmannen har seg selv å takke for at han ble skadet. Hadde han ikke begått en staffbar handling, ville han ikke kommet opp i denne situasjonen heller.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits