Gode forbilder - hva er det,er det noen som vet det lenger ?

 

Som man lærer lever man,men hva lærer man egentlig ?

Denne historien  og signalene den gir,er en skikkelig tankevekker,det gjelder alle ting,ikke bare dette.Hvilke forbilder vil man være og hvilke signaler vil man gi ?

En gutt på åtte år blei tvunget ,av sin mor,til å drepe hamsteren sin med en hammer fordi at hun ikke var fornøyd med karakterene hans.Moren blei seinere straffet og fengslet etter at gutten hadde fortalt om hendelsen til en lærer på skolen.

Gutten lærte noe.Han lærte at det er ok å drepe uskyldige dyr som avstraffelse for noe man selv har skylden for.Han lærte at man ikke skal drepe,ikke fordi at å drepe er galt,men fordi at dreper man,kan man bli kastet i fengsel.

Årsak og virkning,hvorfor og hvordan - man får det man ber om....Man spør seg om hvorfor det ser ut for at flere og flere barn vokser opp og er totalt blottet for empati,omsorg og samvittighet.Kanskje denne type oppdragelse er en stor del av svaret..

Hilsen synskepeggy.

 

10 kommentarer

Inger,s hobby blogg

03.11.2012 kl.14:56

Ja, folk er forskjellig det er bevisst.

Noen foreldre kjøper seg ut av ansvaret, mens andre igjen bruker vold, og noen bruker snakk, som barneoppdragelse:S

Ha en fin dag

Livet mitt som klarsynt.

03.11.2012 kl.15:03

Inger,s hobby blogg: Hei,hei :)
Snakk som barneoppdragelse hadde funket om man sikret seg tillit og troverdighet før man begynte å snakke,dessverre så er det ikke sånn for barna gjennomskuer fort at man sier en ting og så gjør man noe annet.
Vold avler vold,det er ikke mer å si om den saken...
- Og penger er roten til alt vondt..
Da gjenstår bare en ting som de fleste har svært vanskelig for å gjøre - å gi av seg selv på en ærlig og respektfull måte.
Ha en fin lørdag,IngerJ og god helg :)) Hilsen synskepeggy.

julianogmamma

03.11.2012 kl.15:29

Blir regelrett KVALM over slike mennensker!! Hva forgår oppe i topplokket på disse?

tanjaravn

03.11.2012 kl.15:31

å herre min... skjønner ikke noe jeg.. hva er det som skjer egentlig?? Stakkars stakkars gutt!

Toril

03.11.2012 kl.17:26

Hvordan er det mulig? Hvordan kan voksne som skal være forbilder for ungene kreve at ungene skal utføre en slik ugjerning? Jeg er dypt rystet.

Foreldre skal være forbilder for ungene, men når foreldrene svikter kan man ikke forvente at ungene lærer forskjell på rett og galt.

Når foreldrene er blottet for empati og nestekjærlighet vil heller ikke unger lære det! Ta f.eks noe jeg opplevde da jeg skulle vaksinere en av kattene våre for 2 år siden. På venterommet satt det en far og sønn. Jeg kom i snakk med dem, og de skulle avlive katten sin fordi de skulle på ferie. Gutten gråt så sårt, og han var kjempelei seg. Ble så perpleks. Hadde mest lyst til å bare rive katten ut av armene på faren. Så spør gutten: "Pappa, kan jeg få en ny katt når vi kommer hjem fra ferie?" Faren svarte: "Ja når vi kommer jeg fra ferie skal du få en ny katt". Hva lærte faren sønnen sin? Jo at katter er bruksgjenstand som man bare kvitter seg med når man reiser på ferie. Holdningene til faren vil også smitte over på sønnen! Jeg blir så sint. Uansvarlige foreldre gjør meg provosert!

Ønsker deg en kjempefin lørdag!:)

Bloggklem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

03.11.2012 kl.20:38

Toril: Hei,hei,Toril :)
Det er akkurat mitt poeng,hva man lærer bort i rein uvitenhet.
Og det mest skremmende er at sånn opplæring følger generasjonene..
Foreldre tenker seg ikke om og det er uansvarlig,men så er det det at hvor skulle foreldrene lære å ta ansvar fra..
Ha en kjempeflott lørdagskveld du også,Toril.Bloggklem :)) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

03.11.2012 kl.20:46

tanjaravn: Hei,hei :)
Ja,stakkars gutt,tenk bare på den lærdommen han fikk med seg ut av dette,det kommer til å følge ham resten av livet og før eller seinere vil det få uheldige konsekvenser for ham,fordi at denne hendelsen (og sikkert flere) tok fra ham noe svært viktig som han ikke får med seg videre.
Ha en flott kveld :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

03.11.2012 kl.20:47

julianogmamma: Hei,hei :)
Noen mennesker skulle ikke hatt ansvar for å oppdra eller være forbilder for barn,denne moren er en av dem.
Ha en fin kveld videre :) Hilsen synskepeggy.

julianogmamma

03.11.2012 kl.21:14

Takk det samme :)

Iceman

10.11.2012 kl.16:31

Hei Synskepeggy!

Uff grusomt å høre om den moren! Er veldig enig med deg i at å gi av seg selv på en ærlig og respektfull måte er den beste måten vi kan formidle livets lærdom videre til barna våre.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits