Dyrene våre blir behandlet bedre enn dette på det siste !!!

 

Hjerteskjærende er bare fornavnet.Det er jo rett og slett organisert tortur og drap !!

Dette her må kyniske,iskalde politikere og øvrig maktapparat ta hele skylda for.Ansatte gjør så godt de kan,men med stadige innskrenkninger,omstillinger,nye prosedyrer og instrukser som mange ganger er så hinsides virkelighet og gjennomførbart at de vanskelig lar seg gjøre i praksis på en forsvarlig måte for dem som trenger tjenestene og som helt tydelig er utarbeidet av byråkrater som aldri har hatt en eneste vakt innom en instutisjon eller sykehus,er det lite annet de ansatte kan gjøre enn å følge opp etter beste evne for ikke å risikere å bli beskyldt for ordrenekt.Forholdene for våre eldre og syke må vike for at maktsyke byråkrater skal kunne sole seg i glansen over nok en (alt annet enn) vellykket reform.

Unnskyld meg,men det er rett og slett til å bli dårlig av at noen faktisk sitter med ansvaret for at dette skjer og har tenkt å fortsette med det,det er jo tydelig når man bruker masse tid på å mistenkeliggjøre dem som prøver å fortelle om hvordan situasjonen er.Jo,man har hørt det,men man tror ikke på det.Alle brukere av norsk helsevesen er altså,som ved et trylleslag,blitt løgnere.Jeg skal fortelle deg en ting mr.helseminister,du skal få problemer med å tåkelegge og bortforklare den påstanden,det er nemlig den påstanden jeg vil huske deg for - for all fremtid !

Det er rett og slett til å ta til tårer over hvor kynisk maktapparatet med  styrende politikere i spissen systematisk har nedprioritert alle deler av norsk helsevesen gjennom flere år.Jeg er helt sikker på at flere av dem,kanskje alle,går hjem etter endt arbeidsdag,klapper,mater og koser med kjæledyret sitt,selv overbevist om at de er gode mennesker som vil alle vel,samtidig som de klapper seg selv på skulderen for godt og samvittighetsfullt utført arbeid.

I en ny undersøkelse kommer det frem at over halvparten av de eldre som dør på norske sykehus er utmagret og dehydrerte de tre siste dagene av livet ! Er det mulig !! Huff,jeg orker ikke skrive mer om det,artikkelen står å lese på (www.sol.no)

Er det ikke på tide at alle dem som har samvittighet stepper opp,får fjernet det kyniske,iskalde og umenneskelige maktapparatet og erstatter det med folk som har det som skal til,medmenneskelighet,omsorg,empati og tålmodighet.Det er kun det man trenger for å gi syke,eldre og andre det de fortjener,respekt og verdighet.

Ønsketenkning ?? Vel mirakler har skjedd før....

Politikere og øvrig maktapparat hadde aldri kommet unna med det (noe)  om vi,vanlige folk,hadde nektet dem det.Det er vi,vanlige folk,som har all makten og maktapparatet vet det.Det er på tide at vi,vanlige folk,begynner å bruke den makten - i mange sammenhenger.

Nå som man vet det,har man da samvittighet til å la det fortsette ?

Hilsen synskepeggy.

 

 

 

 

 

 

10 kommentarer

Toril

04.11.2012 kl.20:02

Jeg så dette nyhetsinnslaget på TV-nyhetene i kveld, og jeg ble kjemperystet. Noe så uverdig og hjerteskjærende! Jeg finner ikke ord, og det er bare kjempetrist!:(

Det er og skal være et krav at de eldre skal ha en verdig behandling på sitt siste, og ikke bli forsømt slik det kom frem på nyhetene kveld! Jeg kjenner jeg blir alt for opprørt å skrive mere om dette nå!

Ønsker deg en kjempefin søndagskveld!:)

Bloggklem fra Toril

mariesofie

04.11.2012 kl.20:03

fin blogg! :-)

mmcd

04.11.2012 kl.20:08

Veldig trist!

Livet mitt som klarsynt.

04.11.2012 kl.20:50

Toril: hei igjen,Toril :)
Jeg blei faktisk helt sjokkert og målløs over dette.Man vet fra før at det står ille til i helsenorge,men dette har man vel få ord for å beskrive.Grotesk..
De folka som styrer dette her må vekk,jeg har ingen tro på at noe blir bedre,heller verre,med den nye helseministeren.
La folk som kan helse,som har brukt hele livet på å ha omsorg for syke,eldre og andre(mer eller mindre) pleietrengende overta styringen og de som har kontroll over pengesekken VÅR må ha såpass tillit til de erfarne som styrer at de gir dem det de ber om,de ber uansett ikke om noe til seg selv.
- Og det er på tide å se mot reell kompetanse og ikke så mye formell,jeg tror,så lenge man snakker om mennesker,medmenneskelighet osv.at man kommer mye lenger med reel kompetanse,livserfaring som ingen kan lese sg til i noen bøker,men som burde være gull verdt og veie langt tyngre enn det gjør i alle samfunns-sammenhenger.
Jeg blei svært opprørt selv og er det enda,det ser du nok på innlegget også.
Ha en kjempefin søndagskveld du også,Toril.Bloggklem :)) Hilsen synskepeggy.

eljos

04.11.2012 kl.21:07

Ja det er opprørende og forferdelig, og det gjør meg faktisk ganske så rasende!! Norge har tusen milliarder eller noe slikt i oljefond i utlandet, tenke seg til det!! Og så skal slikt skje, og det skjer nok daglig......

Livet mitt som klarsynt.

04.11.2012 kl.22:50

eljos: Hei,hei :)
Dette her var temmelig drøyt på en søndagskveld,allehelgensdag og alt....
Det er vanskelig å tro på det,rett og slett,men så er det jo sånn at skrekkhistoriene fra norsk helsevesen har blitt verre og verre,dessverre.
Jeg håper ingen topper denne,for denne var toppen.
Oljepengene går til kompislønninger,frynsegoder,kurs i sydlige strøk,investeringer i alle slags,noen tvilsomme,prosjekter utenlands...Det er ikke rart at det ikke finnes penger til dem som man har å takke for at man har pengene.
Ha en fortsatt fin kveld :) Hilsen synskepeggy.

05.11.2012 kl.17:49

Hei Synskepeggy! :-)

Så ikke innslaget på TV, men har hørt om dette. Syns også at det er hjerteskjærende og opprørende .Norge- et av verdens rikeste land, og dette forekommer....her er det ganske tydeligt for alle at ressursene landet vårt har, blir fullstendig feilprioritert. Vi stoler på at politikerne forvalter kapitalen til det beste, og så skjer slike uverdige forhold på Norske sykehus....Det er rett og slett en skam...

Maria

10.11.2012 kl.00:29

Det er bare helt forferdelig. Har selv jobbet med eldre og det skjærer meg i hjertet att noen av dem lever sine sine siste dager slik , man blir jo bare så utrolig glad i dem ... Arbeidet med eldre tror jeg må være noe av det mest givende jeg har gjort , synes det er horribelt att noen dør utmattet og dehydrerte .. :( Det må store forandringer til , slik kan vi ikke ha det i ett rikt land som Norge.

Men er så vanskelig og vite hvem skal stemne på for att det skal bli forandringer , føler det blir mye likt uansett hvem som er ved makta ..

Livet mitt som klarsynt.

16.11.2012 kl.00:04

Anonym: Hei,hei :)
Jeg blir så lei meg og trist når sånne ting kommer for dagen.Det er helt unødvendig at sånt skal skje.Det viser bare hvilke prioriteringer som settes høyest,lederlønninger,kompislønninger,kursing i sydlige strøk,operabygg,til dels svært tvilsomme utenlandske investeringer,gavepakker til kriserammet EU i milliardklassen osv...
Jeg stoler slett ikke på at norske myndigheter forvalter VÅR formue til beste for nordmenn,tvert i mot - og noen betaler prisen ved å sulte ihjel,barna våre blir syke på skolen,fattigdom,kutt i trygder til dem som sliter fra før osv,osv..
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.11.2012 kl.00:14

Maria: Hei,hei :)
Jeg har i grunnen ikke ord i mitt vokabular som beskriver nøyaktig hva jeg mener om dette her.Forferdelig og grusomt er bare fornavnet.
Jeg tror som deg at det blir lite eller ingen forandring samme hvem som styrer landet.Man må først få bort ukultur,egoisme,kynisme,byråkrati osv,før noe kan forandres vesentlig til det bedre for alle (andre enn den norske makteliten)
Jeg skulle ønske at alle nordmenn hadde vært modige nok til å KREVE sin del av oljeformuen utbetalt,politikerne kunne vanskelig nekte på det,det er jo VÅR,vi nordmenn som eier formuen og ikke politikerne.Hva hadde skjedd,tro....en interessant tanke er det iallefall.
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits