Likestilling ?? Sånn kan det også sies.

 

Det skjer at noen sier noe til meg som virkelig får tankekverna i gang.

Jeg er helt sikker på at hun har skjønt en hel del den unge jenta som sa,da vi diskuterte likestilling :

" Jeg vil mye heller stå på kjøkkenet og vaske opp,enn å gå i skogen for å høgge ved."

Hvis dette er innstillingen til den nye generasjonen voksne kvinner,så finnes det enda håp....

Hilsen synskepeggy.

 

16 kommentarer

institusjonen

10.12.2012 kl.10:50

Vel på et vis kan jeg forstå det utsagnet.. er jo kaldt i skogen, hvertfall på denne årstiden. Men jeg er litt opptatt av at mannen skal klare enkle ting som å ta oppvaksa eller sette på en vaskemaskin han og :)

nathalie

10.12.2012 kl.10:53

hej :)

Vad har du för planer denna vecka ? :)

Kram

future.blogg.no

10.12.2012 kl.10:54

Hei! Jeg synes bloggen din virker kul :) Men jeg lurte på om du vil stikke innom bloggen min og kanskje kommentere ett av innleggene?

Livet mitt som klarsynt.

10.12.2012 kl.10:54

institusjonen: Hei,hei :)
Kommentaren fra jenta tyder på at man innser og respekterer forskjellene på alle nivåer,ikke bare dette eksemplet her.Man innser at det er en forskjell,man ønsker denne forskjellen og da er det helt likegyldig hvordan og hvilke eksempler man bruker for å fremheve den.Når denne innsikten er der og innrømmet,kommer resten av seg selv :)
Hilsen synskepeggy.

institusjonen

10.12.2012 kl.10:59

Skjønner.. ja forskjellene kommer jo alltid til å være der og jeg syns det er deilig å vite at det er enkelte ting jeg kan overlate til mannfolka å gjøre :) også liker jeg å sysle på kjøkkenet og lage mat til kjæresten så da har jeg heller ikke noe i mot at det er som oftest jeg som gjør det :)

Livet mitt som klarsynt.

10.12.2012 kl.11:11

nathalie:
Hvorfor spør du - om det ikke er enda en ny vri på et velkjent irritasjonsmoment - spam...
Hilsen synskepeggy.

The Sexpert

10.12.2012 kl.11:18

Problemet med denne såkalte likestillingen i hjemmet er at det ikke er noen. Mannfolkarbeid er fortsatt mannfolkarbeid. Kvinner vil bare ha mindre å gjøre. Likevel tar dere det som en selvfølge at vi menn skifter dekk på bilen, maler huset, hogger ved, reparer vaskemaskinen osv. Mens dere på samme tid forlanger at vi skal ta del i husarbeid også. Skal man ha likestilling så må det gå begge veier. Skal jeg støvsuge, så får dama legge takstein. Man kan ikke bare forsyne seg av det man vil ha for så å unngå alt man ikke vil ha. Selv om det faktisk er det som er likestilling. Kvinner sier de er for likestilling, men vil likevel ikke i militæret f.eks. Fordi det har dere ingen nytte av. Dere klager over at det ikke er likelønn, men likevel omtrent forventer at menn skal spandere og ta de større regningene.

Sånn sett så er det nok bedre at kvinnfolkarbeid og mannfolkarbeid forblir slik det engang var. Da burde egentlig alle være fornøyde.

Livet mitt som klarsynt.

10.12.2012 kl.11:28

The Sexpert: Hei,hei :)
Du peker på mitt (og jentas) poeng nøyaktig :)
Det er bare det at kvinner vil ha kaken og spise den også.Likestilling går akkurat så langt at kvinnene har alt å tjene på det,om ikke så er de ikke interessert lenger,oppfører seg som sutrete unger og klager på alt fra lavere lønn enn mannen til bleieskift og sexliv.
Misfornøyde kvinnfolk viser seg i samlivsstatistikkene,det har alltid vært en betydelig overvekt av kvinner som forlater et forhold,hvorfor det tro.....
Hilsen synskepeggy.

The Sexpert

10.12.2012 kl.11:41

@Livet mitt som klarsynt.

Så absolutt! Godt at det enda er noen kvinnfolk igjen her i verden som faktisk har forstått det! Jeg er på ingen måte for undertrykkelse av kvinner eller noe, men syns heller det burde forbli slik det var før i tiden. Det fungerte utmerket da, og burde gjøre det i dag også.

Kvinner passer best på kjøkkenet ved oppvaskkummen på like linje som at menn passer best til å jobbe utendørs med gressklipping eller dekkskift.

Ha en fin dag :)

Livet mitt som klarsynt.

10.12.2012 kl.11:57

The Sexpert: Hei igjen :)
Undertrykkelse av kvinner er noe helt annet og som deg,noe jeg tar fullstendig avstand fra.
Det handler rett og slett om at kvinner har alt å tjene på at de innser sine "begrensninger".
Jeg har heller ingenting i mot at menn tjener (noen kroner) mer enn meg,det er tross alt han som er og skal være forsørgeren,alltid,ikke bare når det "røyner på" for kvinnene.
Ha en fin dag :)) Hilsen synskepeggy.

Tanja

10.12.2012 kl.12:54

amen.. ha ha ...

ufo

10.12.2012 kl.17:21

Gutter og jenter har forskjellige interesser, og de liker forskjellige jobber. Man må respektere at gutter og jenter har forskjellige oppgaver hjemme. Hvordan man skal fordele oppgavene bør være opp til hver enkelt familie, avhengi av hva som passer best for dem. Om en mann vil vakse og jenta vil skru bil, så får dem gjøre det. Det bør være opp til dem.

Ønsker deg en fin dag:)

Livet mitt som klarsynt.

10.12.2012 kl.19:39

ufo: Hei,hei,ufo :)
Jeg er helt enig med deg i at man bør være enige i arbeidsfordelingen,men det er et faktum at det er når det forventes at mannen skal gjøre begge deler,både bleieskift og skru bil at ting begynner å skjære seg.
Det forventes aldri det samme av en kvinne....
Ha en fortsatt fin dag du også ufo :))) Hilsen synskepeggy.

Toril

12.12.2012 kl.15:35

Jeg mener det alltid vil være kjønnsmessige forskjeller som medfører at noe arbeid må mannen gjøre, og noe må kvinnen gjøre. Selv hadde jeg aldri vært sterk nok fysisk til å jobbe ute i skogen med tungt kropssarbeid. Jeg ville valgt å stå hjemme på kjøkkenet hvis jeg måtte velge. Hjemme hos oss ønsker min kjære mer enn gjerne å lage god middag, og han lager faktisk mye mere spennende middagsretter enn det jeg gjør.

Jeg tror mye kommer av interessen man har som jente eller gutt. I dag har jentene muligheter til å utføre mannfolkarbeid.

Jeg mener det må bli opp til hver enkelt hvordan man vil fordele arbeidsoppgavene, og jeg mener respekt for hverandres kjønn er første bud her.

Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

Bloggklem fra Toril

Mima

12.12.2012 kl.16:24

Hei :)

Jeg er helt enig med deg og den unge jenta. Det er forskjeller mellom kjønnene, og jeg synes det skal være det. Likestillingsspørsmålet har gått litt vel over stokk og stein. Det eneste jeg mener når det gjelder likestilling er den biten som handler om lik lønn for likt arbeid. Skulle bare mangle, når det er snakk om å gjøre samme arbeide ;)

Ha en fin kveld :)

husfruaa

13.12.2012 kl.14:28

Jeg er så enig med den lille jenta! Men så lager kjæresten min mat til meg da, pga. mine elendige kokkekunnskaper, haha :p Men ellers er det jeg som rydder, vasker, tar meg av ungen, kjøper og pakker inn julegavene også videre, lista er lang, derfor jeg ikke har blogget på leeenge nå, har alt for mange baller i lufra :)

Men huff, jeg må bare spørre deg, vet vi har skrevet om dette tidligere, men tror du fortsatt at den 21.12.12 dommedags greia kun er en forandring av verdensøkonomien eller hva det var du sa? Eller tror du at det vil skje noe verre? Jeg har hørt så mange forskjellige teorier om hva som kan skje, å JA jeg er lett påvirkelig, jeg blir skikkelig skremt av alt folk sier, jeg er bare så redd for at noe skal skje...

Ha en fin dag, klem fra meg og babyen :))

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits