Ideen er så god at jeg blir med !!

 

Det kommer ikke til å bli noe problem for meg i det hele tatt,jeg er egentlig litt glad for at jeg har fått denne flotte tankevekkeren.

Det handler om å tenke over hva man gjør,hvorfor man gjør det og hva man faktisk trenger.Det handler også om å tenke over hvor det man skaffer seg kommer fra,hvilke forhold de lever under,de som sørger for å tilfredstille andres større og større behov for svært mye man fint kunne klart seg uten.

Flere må ta utfordringen,mange positive konsekvenser vil bli resultatet,bla. bidrar det til å holde rentene lave for dem som har skyhøye lån.Må man absolutt kjøpe noe,så sørg for at det man skaffer seg er norskprodusert for å bidra til å verne om norske arbeidsplasser.

Shop-stopp i hele 2013 er jeg absolutt med på og går fra og med i dag helhjertet inn for den gode saken,ikke fordi at jeg ikke har penger til å kjøpe alt hva jeg måtte finne på at jeg,kanskje en dag,måtte få bruk for og litt til,men rett og slett fordi at jeg ønsker å bli en mer bevisst forbruker og samtidig gjøre det jeg kan,i mitt miljø, for å endre bruk og kast-mentaliteten som for lengst har nådd faretruende høyder.

Tenk å spare penger på "uvettig" shopping,man sparer penger samtidig som man bidrar til å styrke sin egen hverdagsøkonomi i overskuelig fremtid og gjør en innsats for miljøet.Det er jo helt supert !

Fra i dag skal jeg dempe kjøpelysten min kraftig og det gjelder også matbudskjettet.Jeg er sikker på at jeg fortsatt vil kunne tilfredstille min kresne gane med gourmetmat selv om jeg begrenser matinnkjøp til en gang for uke.Jeg er en flink kokk......

Jeg ser bare positive konsekvenser av shop-stopp,jeg håper at mange flere ser det også :)

Hilsen synskepeggy.

 

 

 

5 kommentarer

Fin blogg <3

Camilla

31.12.2012 kl.09:15

Hei! Ønsker deg et godt nyttår og håper du har hatt en fin jul:) Ta gjerne en tur innom bloggen min!

Inger

31.12.2012 kl.10:36

Ja denne har jeg brukt i 2012, og HM, er en kjede jeg IKKE handler fra, heller Ikke telerot. og mange andre kjeder, Matvarene jeg handler er stort sett økologisk, og Norsk.

Ha et godt Nyttår.

Livet mitt som klarsynt.

31.12.2012 kl.11:05

Inger: Hei,hei IngerJ og godt nytt år til deg :)
Jeg har vel brukt ideen til tider i 2012 jeg også.
De siste årene har jeg blitt mer bevisst på å kjøpe økologisk mat,utvalget er blitt større og det i seg selv gjør valget lettere enn før.Å velge økologisk har flerre fordeler,bla.så må man sørge for å ikke kjøpe for mye av den økologiske varen fordi at den har kortere holdbarhet,dermed,for min del,blir det kjøpt mindre og kastet mindre.I alle år har jeg handlet kjøttmat,pålegg og andre utvalgte matvarer hos min lokale slakter,all mat at han solgte var økologisk og uten noen form for tilsetningsstoffer,i fjor,rundt juletider,satte han kroken på døren,utkonkurrert av lavpris-kjedene.Jeg er fremdeles lei meg for det og fremdeles leiter jeg etter et godt alternativ som ikke er lett å finne,da det ikke finnes et like godt alternativ verken på rema 1000,coop osv.
Jeg kan ikke huske sist jeg handlet noe på H&M,det er lenge siden,allikevel er det flere grep jeg kan gjøre for å få (over) forbruket enda mer ned.
Ha en fin nyttårsfeiring,IngerJ :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.12.2012 kl.11:05

Camilla:
Takk så mye for det,og det samme til deg,godt nytt år :)
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

53, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits