Dyrlegene må selv ta litt av skylda for dumping av dyr !
Her er pappesken kattungene ble funnet i. Ved siden av esken sto et tomt kattebur forlatt. På esken står et navn og en adresse, men personen hevder å ikke kjenne til saken. Foto: Lise Reng

-----------------------------------------------

 

Man skulle tro at folk hadde mer mellom ørene,

men dessverre,det har de ikke.

At noen klarer å reise på ferie etter å ha dumpet

uskyldige dyr,vel vitende om at de går en lang pinefull død 

i møte,

er milevis forbi det jeg forstår.

Jeg er egentlig glad for at det for meg er helt 

umulig å forstå,

det betyr at jeg ikke er - 

- og kan aldri bli som dem.

Når det er sagt, mener jeg at

dyrlegene selv må ta på seg en stor del av 

skylden dyremishandling,dumping av dyr 

og manglende livsnødvendig behandling av syke dyr.

Prisene dyrlegene oppererer med er alt for høye - 

-og det er dyrene som får lide når eieren rett og slett ikke ser seg råd til 

nødvendige dyrlegebesøk for sine "dyrebare" kjæledyr.

Jeg personlig kjenner flere som ikke kan ta sine dyr med til dyrlegen,

fortvilelsen hos dem er stor,men de har rett og slett ikke råd,pengene strekker

ikke til dyrlegebesøk.

 

Forskjellen på dem jeg kjenner og dem som dumper dyrene,

eller på annen måte kvitter seg med dem på verst tenkelig vis

er at de aldri har råd til å reise på ferie heller....

 

Hilsen synskepeggy.

12 kommentarer

MAMMAteLISA&LINNEA

29.06.2013 kl.22:55

Enig, det er kjedeligt hvor dyrt og pluss her jeg bor får man ikkje regning...

Må betale der og da, men heldigvis har det ikkje skjedd noe enda

Som jeg ikkje har fått gjort, men dumping og pinlig av dyr

Er slemt.. Stygt og forferdeligt...!!!

elin

29.06.2013 kl.23:25

Helt grusomt med dumping av dyr osv ja, MEN vi som tar på oss ansvaret med å ha dyr MÅ regne med å måtte betale for å ha de til dyrlege for diverse ting. Jeg sier ikke at det er billig og fine priser hos dyrlegen, men vi må bare godta at det er slik og forholde oss til det. Kynisk og lite medmenneskelig tenkt? mulig, men det er dyrene det går ut over om vi ikke er oss ansvaret bevisst og event setter av penger til dette formålet.

Camilla

29.06.2013 kl.23:51

Når man har dyr må man ta seg råd til eventuelle dyrlegebesøk. Det kan bli dyrt, ja. Men det er en del av det å ha ansvar for et dyr. Dette er noe man må tenke nøye over før man går til anskaffelse av et dyr, uansett om det er hund, katt, kanin, hamster, marsvin, undulat osv... Dyrlegene er nødt til å ha høye priser for å overleve i yrket. De må tjene inn mer enn de bruker på utstyr osv, det er egentlig ganske logisk. Ja, et er dyrt, men det er dyrt å ha dyr. Det største problemet er inkompetente veterinærer som ikke vet hva de driver med, og som nekter å ta til seg ny kunnskap og informasjon.

Dumping av dyr er uansett grusomt.

sweetlovers

30.06.2013 kl.00:19

Uff :-(

kristina

30.06.2013 kl.00:30

Dersom man skal ha dyr må man kunne betale de utgiftene som eventuellt måtte komme. Dersom man ikke har råd til dyrlege, har man ikke råd til dyr.

Dyrlegene lever på en lønn på rundt 300 000, og får ikke i nærheten den støtten av staten som legene gjør. Å skylde på dyrlege blir voldsomt naivt. Tror du skal sette deg litt mere inn i hvorfor prisene hos dyrlegen er som de er før du utaler deg på denne måten.

Er forøvrig enig om at dumping av dyr er helt uakseptabelt, men desverre et økende problem. Vill heller skylde på at det er for lett og billig å skaffe seg dyr, at folk glemmer å tenke seg om før de skaffer seg et nytt familie medlem. Når det viser seg at det tar for mye tid eller penger kvitter de seg med dyrene. Er ingen menneskerett å ha dyr, og flere burde rett og slett heller skaffe seg en hobby.

Charlotte

30.06.2013 kl.01:15

Når man anskaffer seg dyr må man ta med i betrakningen av dyret kan bli syk og at man er nødt til å dra til dyrlegen. Har man ikke råd til å betale dyrlegeregningen burde man ikke ha dyr, enkelt og greit. Dyrlegene tjener ikke all verden og det er ikke så rart at prisene er høye. Man kan ikke skylde på dyrlegene for at idioter dumper dyrene før de skal på ferie. Derimot burde det vært strengere regler for hold av kjæledyr. Det er alt for lett å skaffe seg kjæledyr, og det er alt for lett å behandle de som rask. Å adoptere et dyr burde fungere på lik linje som å adoptere et menneske, spør du meg.

Charlotte

30.06.2013 kl.01:18

De som ikke er villige til å betale alt for at dyret sitt skal bli friskt fortjener ikke å ha dyr.

Livet mitt som klarsynt.

30.06.2013 kl.01:30

elin: Hei,hei :)
Det er ikke du som er kynisk,men man kan ikke hjelpe for at man noen ganger tenker at dyrlegene er det.
Når man kommer inn til en dyrlege i dag ser det ut som om man er kommet inn på et hypermoderne hi-tek-laboratorium.Man undres på om stetoskopet kanskje også er koblet opp på det siste nye i hypermoderne utstyr....
Dyrene er det minst kravstore levende vesen,....
Man kan ikke la være å lure på om dyrlegene virkelig har dyras beste i tankene,eller om de er mest opptatt av å mate (behandle) sitt eget ego....
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

30.06.2013 kl.02:22

Charlotte: Hei,hei :)
Det er vel ikke så enkelt,vel.Særlig når det hevdes at det er en menneskerett å få ha dyr.
Da er det vel sånn at det det bare er en menneskerett å ha dyr for dem som har (mye) penger.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

30.06.2013 kl.02:32

Camilla: Hei,hei :)
Du har rett,det er nok noen dyrleger som aldri skulle ha vært det - men sånn er det jo i alle yrker.
Jeg blei skremt av erfaringen jeg fikk da jeg kom til akutt-time med katten min som hadde fått en aggressiv infeksjon i forbindelse med en alt for tidlig fødsel.
For å gjøre en lang historie kort så var dyrlegen som var på vakt mye mer interessert i å komme seg hjem enn å behandle katten min,katten min trengte en hasteopperasjon,men blei avlivet istedet - etter at jeg hadde sagt at alt måtte gjøres for å redde henne.
Hilsen synskepeggy.

30.06.2013 kl.12:57

En liten kommentar til en kommentar her

Å tro at dyrlegene tjener 300.000 er naivt det,men du mener sikkert 300.000 i halvåret.

Det blir 6000.000 på et år og det er vel mer riktig.

Man kan gå inn på skattelistene for å se at 3000.000 for året ikke er helt korrekt.

Iceman

30.06.2013 kl.13:19

Hei Synskepeggy! :-)

Jeg har både katter og hund, og har nok flere ganger fått erfare at dyrlege besøk har vært nødvendig. En gang måtte den ene katten min bli på veterinærkontorett en hel uke, og for å si det sånn... det jeg måtte betale,var langt på vei til en sydentur for hele familien den gangen.....Men klart jeg prioriterer dyrlegebesøk når det er nødvendig, men skal innrømme at jeg syns det er RÅdyrt å gå til dyrlege. Jeg vet også om folk som er dyre elskere og er glad i dyrene sine, men sliter noe vanvittig med dyrlegeregninger hvis dyret blitt sykt. Så ja....jeg syns dyrlegen tar seg godt betalt ja...Noen plasser kan en ikke ringe for å få råd en gang, men får beskjed om at dyret må undersøkes, og må en av gåre med dyret, begynner tusenlappene å rulle allerede når dyret blir registrert hos dyrlegen....Har også erfart at noen dyrleger er mye dyrere enn andre, så det lønner seg nok å undersøke litt på forhånd....

Angående folk som bare dumper sine kjæledyr når de skal på ferie, så syns jeg det er bare helt forferdelig og hjerteskjærende, de som gjør slikt, skulle aldri hatt dyr i det hele tatt for de bryr seg tydeligvis ikke om dyrene sine. De som er glad i dyr gjør ikke slikt. Jeg tenker på ett ord når jeg hører om sånne ting...Karma...

Har hørt om folk som har dumpet både kattemor og ungene hennes før ferie. Og jeg tror nok at en av grunnene til at folk gjør slikt, er at de ikke vil betale dyre veterinær utgifter får å få avlivet dyrene på humant vis om avlivning er den eneste løsningen...

Oisann! Ble en lang kommentar dette Synskepeggy....Ønsker deg en flott søndag videre...

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits