Hvilke signaler gir dette her ?

 

- Og jeg holder meg for god for å legge ut bilder i dette innlegget.

Jeg fikk sjokk da jeg leste at det legges ut en konkurranse om 

hvem som har den beste og flotteste sommerkroppen !

Vil arrangørene av denne meget usmakelige konkurransen være bekjent av hva

noe sånt sannsynligvis vil avstedkomme hos de fleste av dem som sørger for at de har et levebrød.

Vel,det er vel sånn det er,sjefen reiser på luksuscruice i caribien i tre måneder og 

imellomtiden har et ukjent antall personer lagt seg under kniven,sultet seg 

eller andre drastiske tiltak i håp om å vinne konkurransen.

For en verden vi lever i.

Er det ikke på tide å skaffe seg litt perspektiv på kropp.

Får lyst til å nevne at i noen deler av verden gjør man hva som helst for å bli litt frodig,lubben,

tjukk - der mødre til og med tvangsmater barna sine,vel vitende om at er de for tynn

får de ikke innbydelse til skoleballet.....

Konkurransen om sommerkroppen er så til de grader utenfor at den rett og slett er kvalmende !

Hilsen synskepeggy.

14 kommentarer

Maria

28.07.2013 kl.22:33

Er enig der! er fr mye fokus å "the perfect body"

Livet mitt som klarsynt.

28.07.2013 kl.22:38

Maria: Hei,hei :)
Kropp er noe man har,ikke noe man er :)
Det betyr ikke at man ikke skal ta vare på kroppen,men på en sunn og fornuftig måte.
Det er mye viktigere å være glad,tilfreds og fornøyd enn å ha en perfekt kropp (hva nå perfekt er).Som jeg ser det er det ikke mulig å få begge deler....At mange tror at de er/har begge deler er en annen ting....
Hilsen synskepeggy.
Hei,hei:-)Tittet bare innom:-))Ønsker deg en fin kveld:-)

Kjempebra innlegg-og helt enig:-))

Lilli

28.07.2013 kl.22:47

Ja, helt forferdelig, jeg kom egentlig akkurat ut av en spiseforstyrrelse, som jeg hadde i ca 3 laange år, kun for presset av min familie (!!!) og de på skolen var jo litt lubben, men jeg vil heller være det enn 38 kg og liggende på sykehus! Var kun 14 år når jeg fikk den, så mistet mye og er 18 i dag, men føler meg egentlig som 14-15 for de 3 årene var jeg så sliten og de er bare som en svak drøm..

Det verste, er at man heller kritiserer folk isteden for å hjelpe, før i tiden så var det så skikkelig lekkert om kvinnene hadde kjøtt på kroppen og sånn, nå skal man være så tynne og pene som mulig.. nei, jeg skal nyte sommeren og tenke på at jeg er bra nok og at det er kun jeg som bestemmer det :)

Toril

28.07.2013 kl.23:19

Synes sånt er helt forkastelig, og det kan bidra til spiseforstyrrelser. Det å kåre sommerkroppen 2013 synes jeg er smakløst! Hva tenker de med som lager slike slagord? Det perfekte er ikke å være tynn, men ha en sunn og god livsstil hele veien.

Man burde heller fokusere på å akseptere kroppen sin slik den er! Det som er viktig er å ta vare på kroppen sin underveis hele tiden.

Dette har jeg reagert på hele tiden.

Kjempebra du tar dette opp!

Ønsker deg en kjempefin søndagskveld:)

Klem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

28.07.2013 kl.23:35

Toril: Hei igjen,Toril:)
Jeg må si at jeg reagerte sterkt på dette her.
Hvorfor ikke en fotokonkurranse i stedet,eller hva som helst annet,det er millioner av temaer å ta av.
Dette forumet er gjennomsyret av kroppsfiksering,i hovedsak er det barn og ungdom som står bak,denne konkurransen gir aksept for at fikseringen er helt greit og det er slett ikke bra i det hele tatt.
Fin kveld til deg og.Klem :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

28.07.2013 kl.23:39

Lilli: Hei,hei :)
Det er godt å høre at du er bedre :)
Det er alltid andre og ikke en selv som bestemmer hva som er "normalt".Det rare er at det er hvor du befinner deg i verden som avgjør hva som er "normalt" og ikke.
Nyt sommeren du og det gjør jeg og,vi har "perfekte" kropper begge to og det har alle andre også som selv bestemmer hva som er perfekt for dem selv.
Ha en fortsatt fin sommer :) Hilsen synskepeggy.

hippiesummer

29.07.2013 kl.00:00

Jeg er så absolutt enig med deg! Det er så mye fokus på den perfekte kroppen, men hva er egentlig det? Det er så hull i hodet at det skal være en perfekt kropp og mange andre som ikke har det.

"Why try to be perfect,

When nobody can be perfect?

Be proud of who you are,

And live life properly!"

Det er quoten som jeg personlig har laget, og det sier så mye! Vær fornøyd med deg selv, for det folk kaller perfekt finnes ikke! Er du fornøyd med deg selv så er det godt nok for alle andre og ikke minst for deg selv! <3

Peace and Love ♥

Livet mitt som klarsynt.

29.07.2013 kl.00:17

hippiesummer: Hei,hei :)
Takk så mye for den fine quoten :)
Peace and Love to you too :))
Hilsen synskepeggy.

Elina Waldemarsen

29.07.2013 kl.00:29

Jeg er helt enig i det du skriver, altfor mye fokus på det der...

Jeg er ny i bloggverden, ta gjerne en tur innom bloggen min. :-)

dragonqueen

29.07.2013 kl.01:28

Helt enig med deg.

Konkurransen skulle heller vært sånn at når man kåret årets sommerkropp så skulle det bare vært lov for fyldige og tykke damer å delta det hadde vært kult det, da skulle verden sett på ordentlig pene damer =D

ufo

29.07.2013 kl.15:44

Slike "konkuranser" burde ha vært forbudt. Jeg blir kvalm av slike konkuranser, vil dem bidra til at folk får spiseforstyrelser?

Har altid lurt på hvorfor utsendet skal telle så mye. Jeg persjonelig bryr meg minimalt om hva andre mener om utsendet mitt. Jeg er mer opptatt av det indre.

Jeg lurer på hvor dette kommer til å ende, jeg har en ekkel følese av at vi bare har sett begynelsen på det. Det er ikke rart at antall unge jenter og gutter sliter med dårlig selvtillit i dette samfunnet vi lever i nå er økende.

Jeg leste en artikkel om at unge helt ned til 10-12 års aldren har hatt spiseforstyrelser. Det er skremmende at barn ikke får lov til å være barn lenger. Alt handler om kropp og utsendet.

Jeg håper folk får øyne opp for galskapen og gjør noe med det. For det er rett og slett en idiot konkuranse som hører middelaldren til.

Bra du tar opp dette her, det kan kanskje hjelpe folk til å forstå galskapen.

Ønsker deg en fin mandag:)

Livet mitt som klarsynt.

31.07.2013 kl.20:23

ufo: Hei igjen ufo :)
I middelalderen hadde man vel en annen forståelse av menneskeverd vil jeg tro.
Jeg reagerer på denne konkurransen av flere grunner bla. det at de som verken er tynn eller tykk,spiser i hovedsak sunt og ellers er helt "normal" tydeligvis ikke har noe i konkurransen å gjøre.Det er tydelig for meg at jo mer stress i form av "riktig mat",antall treningstimer og overforbruk av spray-tan som ligger bak,jo større sjanse har man for å "vinne".
Det er et umulig press på det ytre som de færreste kan leve opp til,dessverre går det mest utover de yngre ungdommene,men presset er jo også enormt for alle aldersgrupper,det viser jo bare fenomenet kosmetiske operasjoner - som har skutt i været i seinere tid.
Så lenge folk identifiserer seg selv med hvordan de ser ut og ikke med hvordan de er vil problemet bare bli større.Fokuset og det generelle synet på menneskeverd må endres,men hvordan endre noe som føyer seg så galant inn i rekken av "byråkrati",det vil si avidentifisering,avpersonifisering osv.til fordel for saker og nummer og ikke jeg,men vi og oss,individet er borte til fordel for massen - man kaller det et "velfungerende samfunn" der ingen tenker selv lenger.
Folk med selvtillit,egenverd og vilje til å stå opp for seg selv og andre i gode hensikter er ikke lenger ønsket - de er bråkebøtter som må knebles,latterliggjøres.helst stuet bort et sted der de ikke kan "gjøre noen skade"
Ha en fin onsdagskveld ufo :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

31.07.2013 kl.20:30

dragonqueen: Hei,hei :)
Sånne som meg,ikke for tynn,ikke for tykk,spiser sunt og ellers har en sunn og fornuftig livvstil har tydeligvis ikke noe i en sånn konkurranse å gjøre...
Jeg har en helt ok kropp,vel,kanskje litt liten med mine 158cm,men jaggu stor (høy) nok,jeg hadde kanskje stilt opp i en sånn konkurranse som du snakker om her.
Alle har noe å bidra med uavhengig av hvordan man ser ut :)
Hilsen synskepeggy.

Roger ( Anonym for en grunn )

01.11.2013 kl.19:15

Er nok enig at blogg.no her gikk for langt. Dessuten er det bare innbilske folk som melder seg på noe som heter " Drømme Kroppen 2013"

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits