FITNESSIDIOTER !!!!!!

 

Fitnesshysteriet når nye høyder og vil ingen ende ta.

Fitnessidiotene har godt av å bli minnet på at

ingen trær vokser inn i himmelen.

Å lese om disse fitnessidiotene gir det ene sjokket etter det andre,

og en ting er helt klart for meg,mange av dem aner ikke hva de holder på med.

Det er noe totalt feil når man leser at en av fitnessidiotene syns det er

"deilig å sulte seg".WTF !!!!!!

Her kunne man skrevet side opp og side ned for å bekrefte påstandene,men

vet du hva,fitnessidiotene kan selv leite opp informasjonen,den er svært lett å finne.

Det kan kanskje by på problemer for fitnessidiotene å forstå hva de finner av informasjon,forskning og sunn fornuft,for alle vet at sunn og god,basic,hjemmelagd mat er

avgjørende for bla.mental helse og hjernefunksjon.

Hilsen synskepeggy.

 

43 kommentarer

lulltove

01.02.2014 kl.20:55

Vi er mange rare mennesker her ute med "skrudde" tanker og gjerninger :) Hvorfor er du så sint på fitness- idiotene? Det er mye annet som er mye verre og som man kan ergre seg over ;)

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.21:02

lulltove: Hei,hei :)
Jeg er ikke sint på fitnessidiotene,jeg er nemlig fullstendig klar over at de egentlig ikke vet sitt eget beste.....
Mange av dem har jo også en hel haug med fordommer mot andre mennesker - og tragisk nok - mot seg selv.
Det verserer en debatt om hva som er "sunne oppvekstvilkår for barn".Det er i den forbindelse på høy tid å sette fokus på om barn av fitnessfedre/mødre lever i så sunne omgivelser som man vil ha det til.
Fordommer og usunne holdninger (i dette tilfellet til mat/kropp osv) går i arv....
Hilsen synskepeggy.

ninaoglivet

01.02.2014 kl.21:15

Sier AMEN og dykker ned i godteriskålen, siden det er lørdag :)

lulltove

01.02.2014 kl.21:15

Takk for oppklarende info! Det er klart at våre barn påvirkes sterkt av foreldrenes holdninger, på godt og vondt....... Sunn kortreist og gjerne økologsk mat som er lagd fra bunnen av står mitt hjerte nærmest. Tror og håper at dette kommer til å være en trend i tiden framover.

"Fitness idiot"

01.02.2014 kl.21:21

"If you can't love others, at least don't hate them"

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.21:24

ninaoglivet: Hei,hei :)
Jeg og :)
- Om jeg hadde likt godterier,det gjør jeg nemlig ikke.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.21:27

lulltove: Hei,igjen :)
Ja,som jeg skriver så syns jeg fitnessidiotene selv kan skaffe seg greie på hva de holder på med.
Om ikke annet så får de et annet og mye sunnere fokus mens de tilegner seg (helt nødvendig) kunnskap...
Hilsen synskepeggy.

Marianne Holand

01.02.2014 kl.22:03

Hehe bra sagt!

cuskima

01.02.2014 kl.22:04

folk må få gjøre hva de vil syns eg -uten å bli dømt. Desverre er det ofte de som du nevner her som dømmer alle andre fordi vi ikkje løper ned treningstudio eller lever på hvetegress og vann.

Folk må feie for egen dør og mer takhøyde og alburom for de forskjellige typene vi er :) Både stereotyp og som individ :)

Katharina

01.02.2014 kl.22:12

Syns det blir feil å kalle de for fitness-idioter!

Da mener du jo at jeg er en idiot,trening å sunt kosthold er noe jeg lever for å kommer til å leve for uansett om du liker det eller ei!

Er faktisk enig i at det er langt mer verre ting du kan være sur å sint over enn oss fitness-idioter!

Charlotte Larsdóttir

01.02.2014 kl.22:14

mer idioti å sitte på ræva å stappe i seg. trening er jo sunt!

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.22:56

cuskima: Hei,hei :)
Man merker en gjennomgående nedlatende holdning fra disse fitnessidiotene uansett om man er litt rund/mye rund/eller ikke rund i det hele tatt.Ofte går det rett og slett på at man har et normalt og sunt forhold til sunn og helt vanlig mat,men liker en ekstra smørklatt i den hjemmelagde potetstappen.....
I fitnessidiotenes øyne er man da "svake mennesker".
Jeg er forøvrig helt enig med at forskjellene bør respekteres..
Hilsen synskepeggy.

cuskima

01.02.2014 kl.23:00

Tror det er forskjeller ute og går og at folk ikkje helt innser at du ikkje snakker om at det er noe galt med å trene eller være sunn. Du er mer ute etter de som er fantatisk og fordømmende -og noen av dem i kommentarfeltene har tydeligvis ikkje helt tatt den........

ha en super kveld :)

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.23:04

Katharina: Hei,hei :)
Du har helt rett - det er mye og mange å irritere seg over...
- Og du tar feil om du tror at jeg er "sur" på fitnessidiotene,fitnessidiotene burde tenke på hvilke signaler de sender ut,spessielt til barn og unge i disse kroppshysteri-tider.Jakten på den "perfekte kroppen" rammer uskyldige temmelig hardt og et sted,det mest naturlige sted nemlig hos hysteriske kropps/fitnessidioter,må det stoppe....
Mye av fitness/perfekte-kroppshysteriet er direkte med på å opprettholde fks.mobbing og spiseforstyrrelser.Det tragiske er at fitnessidiotene selv er MOT mobbing/spiseforstyrrelser og vet ikke selv at de er en stor del av årsaken.
Man skal være gode,solide og sunne forbilder....
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.23:05

Charlotte Larsdóttir:
Det finnes sunn fornuft og sunn mellomting - i forhold til alt.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.23:14

cuskima: Hei igjen :)
Det er helt korrekt :)
Selv liker jeg å gå en liten tur i fint vær og syns at jeg får mer enn nok trim når jeg jobber i hagen,liker å lage maten fra bunnen av og jeg liker å ha i litt av hvert "usunt" for at maten skal bli god og kunne nytes.Jeg liker å ikke bare spise maten,men nyte den også.Og jeg spiser mer enn gjerne en frukt eller to,men reserverer meg mot alle typer vitamintilskudd,da jeg mener at om man har et normalt kosthold får man i seg rikelig av alt man trenger.
Jeg snakker om dem som syns at "feite" mennesker er avskyelige og vemmelige og som samtidig hevder at det er "deilig å sulte seg" - og som i verste fall bringer sine forskrudde meninger videre til neste generasjon og neste og neste.....
Hilsen synskepeggy.

Sondre Andreassen

01.02.2014 kl.23:17

Mange er sannsynligvis fanatisk opptatte av trening og kosthold. Man bør ha fokus på sunnhet. Det blir jo feil å kalle dem fitness-idiotene. Men det er jo nemlig sånn at de ikke vet helt hva de holder på med og de tror de er sunne noe de i realiteten aldri er. De går jo på diett i 4 måneder og lever av proteinpulver og kosttilskudd. Det har blitt et massivt hysteri rundt dette slik du sier men det finnes grenser og ingen hell vokser på tre. Jeg berømmer deg for det du tar opp. Det finnes verre ting å være sint på. Det finnes alltid en gylden middelvei. Kroppshysteriet fører også til spiseforstyrrelser og mobbing og jeg opplever selv massevis av det. Jeg tenker ofte stakkars de barna og synes at det er fryktelig at en skal ha slike nedlatende holdninger. Jeg skriver selv om dette temaet og får positive reaksjoner på det fra de fleste. Jeg vil ikke kalle dem idioter jeg vil mye heller kalle dem fanatiske.

cuskima

01.02.2014 kl.23:24

vi er ganske enige vi :)

men det finnes omvente fitnessfantatikere. Gubben var en av dem som alle andres feil og mente jenter som ser ut som flodhester bør ikkje bruke de og de klærne. Snakket stygt om store folk og mente de kanskje burde ta en titt i speilet.

Noen ganger måtte eg bare se på om han om han tullet -for HAN havnet på sykehus pga alvorlig overvekt og fedme,men selv han trente og var sunn fordi han har trent siden han var 4 og var aktiv i alpint.

Man får blindsoner og kan se seg helt sveiseblind på egne feil.

I dag har han gått ned masse og er mye sunnere,men var ganske gale i mange år så blind han var. Så når de som slenger dritt om feite folk eller overvektige folk ikkje kan gå rundt sånn og se sånn ut, så ser de kanskje ikkje det samme selv.

De har kanskje ikkje samme hangups som mange som er sykt kritisk til selvbilde etc

Men klart noen burde utvikle litt MER selvinnsikt, både utenpå og spesielt inni :)

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.23:37

cuskima:
Helt enig igjen :)
Men det er ofte fitnessidiotene som er mest misfornøyd med seg selv og som gir seg utslag i misnøye over alle andre (som ikke er fitnessidioter)
Det du sier om innsikt gjelder alle uansett hva og hvem man er så bør man tilbringe så pass mye tid i (bare) selskap med seg selv at man har et (solid) grunnlag før man uttaler seg.Men,så er det jo også sånn at om man har skaffet seg innsikt og selvinnsikt,så har man aldri behov for å hevde seg selv med å trykke ned andre.
Nå er jeg klar over at jeg kan virke selvmotsigende her,men forskjellen er at jeg ikke "rakker ned" på fitnessidiotene for min egen (selvfølelse) del,men rett og slett fordi at jeg merker meg at de er svært dårlige forbilder og har svært dårlig påvirkning på mange flere enn seg selv.
Selvbilde,selvtillit og selvfølelse er tre helt forskjellige ting.Selvbilde og selvtillit har med egoet å gjøre,mens selvfølelse kommer innenfra i takt med selvinnsikt og innsikt i alt annet.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

01.02.2014 kl.23:41

Sondre Andreassen: Hei,hei :)
Du summerer ganske godt akkurat hva jeg mener :)
Og man kan jo ikke kalle de som syns det er "deilig å sulte seg" for annet enn fanatiske.
Så er det sånn at en fanatiker er sneversynt og intolerant og den kombinasjonen gjør faktisk (etter min mening) at man kan kalle dem idioter.
Takk så mye for kommentaren :) Hilsen synskepeggy.

cuskima

02.02.2014 kl.00:30

ikkje sant vel.

mange av de tingene kommer uansett ofte fra andre og kan tas fra deg,men med selvinnsikt og egenverd så kan man ikkje rokkes så veldig,så selvom andre sier negative ting,blir man ikkje så veldig plaget av det :)

ufo

02.02.2014 kl.13:12

Det er noe alvorlig galt med samfunnet i dag som går utover de unge. Det virker nesten som om dem trur det er hvor "fin kropp" du har som avgjør om du er ett godt menneske eller ikke.

Som du sier spis hjemmelagd mat, det er mye sunnere og smaker mye bedre en ferdigmat du får kjøpt på butikken. Samtidig som det å lage mat er fint tidsfordriv.

Ønsker deg en fin søndag:)

Sondre Andreassen

02.02.2014 kl.13:30

Samfunnet er faktisk oss. Det er vi som avgjør hva som er fint og stygt og man har vel estetisk sans også. Mat er et fint tidsfordriv men det er ikke alle som liker å lage mat. Det er ikke hvor fin kropp man har som avgjør om man er et godt menneske. Det som gjør at en er et godt menneske er om du er snill, god og grei. Jeg nyter livet mitt og prøver å leve så sunt som mulig. Det er mange faktorer som avgjør om en er tykk eller tynn det kan være medisiner, stoffskifte etc. Jeg spiser ofte hjemmelaget mat og det er virkelig godt. Det er viktig med sjølinnsikt. Ferdigmat smaker ikke så godt egentlig derfor foretrekker jeg vanlig mat og rene matvarer. Fitness kan fort virke demoraliserende for enkelte. Disse vil jo trene å bli sunnere fordi at mange ikke har tørt å vise frem kroppen sin på stranda eller andre steder. Det er mye press på kropp og mange tørr ikke å være seg selv. Det er viktig å være seg selv fordi at du er unik og ingen annen er lik deg :)

Benedicte

02.02.2014 kl.13:51

Det er desverre mange som driver med fitness med et feil syn og som kanskje skulle hatt litt annen hjelp. Men for dem som skal stille i en konkurranse og som kanskje i litt tid før konkurranse dagen rett å slett må "sulte seg"! Vel og merke de spiser, men i mye mindre mengder. Dette er fordi de har blitt hengende etter! Jeg kunne gått mye mer inn på hva å "sulte seg" betyr innen fitness idretten men det får jeg spare til en annen gang. Men jeg kan kort si at å sulte seg innen fitness ikke betyr å sulte som å ikke spise noe i det hele tatt men å spise mindre mengder enn man har gjort tidligere! Dette er værtfall det jeg har lært nå som jeg er blitt en av de fitness idiotene eller snart er værtfall.

ku

02.02.2014 kl.14:07

eg har svake hodet men går på fitniss og blir flink jenta,ler fra disse tjukk jenter,ja tar masse slanke kurs så etter langt tide kropen sliter med mangel av vitaminer og jeg blir mer gal,mitt mann blir lei med mitt livs stil og har starta knulle en tjukk nabo jenta som han sier hun kan alt og er beste kjæreste i verden,så eg blir mer og mer deprimert har overvekt og hadde havna i hagen hvor eg skriver blogger.hihhii

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.14:31

Sondre Andreassen: Hei igjen :)
Du skriver så bra her og akkurat som det er :)
Jeg er helt enig med deg i at fitnesshysteriet sansynligvis bunner i en stor misnøye med seg selv.Og det er aldri riktig utgangspunkt for å begynne med noe som helst.
Samfunnet det er oss,ja,og tiltross for alle fremskritt (vi) samfunnet har gjort,er (vi) samfunnet fremdeles ute av stand til å fokusere på det som er viktig og som virkelig betyr noe her i verden - det er,untatt du og jeg og mine bloggvenner :)
Ha en flott dag,Sondre :) Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.14:34

ku:
Sånn kan det gå......
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.14:39

Benedicte: Hei,hei :)
At mange av disse fitnessidiotene skulle hatt annen hjelp er helt tydelig - for alle andre enn dem selv.
det høres jo ut for å være en sunn livvstil du beskriver her,men dessverre så gjennspeiler den ikke alltid virkeligheten som den er.Det er mye mer tragedie der ute enn det man kan forestille seg,unge bloggere med et svært "sykt" syn på kropp,trening,spising,selvskading osv,osv som er tøffe nok til å dele sine historier er bare toppen av isfjellet...
Hilsen synskepeggy.

Sondre Andreassen

02.02.2014 kl.14:46

Fitnesslivsstilen gjenspeiler ikke alltid virkeligheten. De historiene de deler er bare toppen av et isfjell. Man trenger ikke å ha et sykt syn for at man skal leve livet. Jeg skriver ofte innlegg om å leve i nået. Og mange leser innleggene mine og setter pris på dem. Jeg har lært at det er viktig å være snill mot andre. Les min blogg og det gjør du nok uansett. Det er det som er på innsida av kroppen som viser hvor sunn en er. Trening er jo bra for alle da og alle trenger regelmessig mosjon. Når det angår kosthold skal man ha lite av alt og litt variasjon for det er viktig. Jeg liker ikke folk som skryter seg opp i skyene. Jeg har selv flere bloggvenner som har psykiske problemer men er det så rart. I alle fall du skriver bra og du skal ha skryt for dette :)

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.14:57

ufo: Hei,hei ufo :)
Du har helt rett,noe er helt galt !
Det triste er at de barn og unge som lider i dag,er et resultat av minst en generasjon tilbake,og det må være noe helt feil når foreldre tillater at barn legger seg under kniven x-antall ganger så de tilslutt ser helt groteske ut..
Jeg gjør et stort nummer av å være/gjøre/si til min skatt at vedkommende er mer enn god nok akkurat sånn som hun er.Det her jeg gjort fra dag en og det har igjen ført til en oppegående ungdom med sunne interesser og et sunt forhold til seg selv og sin egen kropp - og trener to-tre ganger i uka på treningssenter fordi at hun rett og slett liker det - det er gøy og samtidig sosialt samvær med venner.
I dag har jeg laget en stor panne med hjemmelaget lapskaus og ja,det var litt mye fett på kjøttet,men det skal spises og ja,pølsa var ikke av den lette sorten,men maten smaker himmelsk og vi har tenkt å spise oss gode og mette.....
Ha en fin søndag du også,ufo :) Hilsen synskepeggy.

Solfrid Pedersen

02.02.2014 kl.14:58

Det var virkelig voksent skrevet. Godt argumentert, virkelig. (en god dose sarkasme her hvis det var tvil om det)

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.15:08

Sondre Andreassen: Hei igjen :)
- Og igjen er jeg helt enig.
For mange blir trening en form for tvang og i en ellers travel hverdag legger "tvangshandlingene"(trening) bare ytterligere stein til byrden.Og når man i tillegg føler at man må følge diverse dietter osv som gjør at man ofte ikke får i seg nok og riktig mat,så er det bare et spørsmål om tid før fasaden,kropp og helse kollapser.Og det er ikke så reint sjelden at psykiske lidelser følger i kjølevannet av at man kollapser fysisk.
Takk så mye for skryt :) Hilsen synskepeggy.

Sondre Andreassen

02.02.2014 kl.16:26

Mange støtter seg jo bak uttrykket en dag uten trening er en dag uten mening. Men det stemmer ikke jeg finner andre ting som menigsfylt som familie, venner og jobben. Jeg trener ikke livet av meg. Man skal jo velge selv når en vil trene. Man trenger ikke å stå opp grytidlig om morgenen for å trene selv om det er et rituell. Man må få i seg riktig mat. Det handler om gale idealer. Jeg liker trening og har et sunt forhold til det. Bra skrevet forresten :)

Charlotte Larsdóttir

02.02.2014 kl.16:26

Jepp, det finnes en mellomting, men jeg tror nok mange av fitnessfolka har full kontroll, gjelder bare å ikke dra alle over en kam ;)

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.17:25

Sondre Andreassen: Hei igjen :)
Jeg har hørt det uttrykket jeg også,og det er med den innstillingen det har begynt å gå fra sunn trening,kosthold osv.til det motsatte.
Trening skal være gøy,men de fleste fitnessidioter jeg kjenner trener for å få den perfekte kroppen og så er det to-tre stykker jeg kjenner som trener for moros skyld eller fordi at de har blitt "beordret" fra lege.
Du beskriver skikkelig kvalitetstid her og det slutter jeg meg helhjertet til,det finnes ikke noe bedre enn god tid,null stress,god mat i selskap med venner og familie,men også i selskap med bare seg selv.
Hilsen synskepeggy.

Sondre Andreassen

02.02.2014 kl.17:38

Alle er forskjellige. Nå trener man bare for at det er press og det er lite morsomt. Det finnes jo verken en perfekt kropp, mal eller oppskrift. Man må velge det livet en selv vil leve. Man har ikke nødt til å trene man må velge fornuftige veier. Jeg tar meg tid til å være alene av og til og det hjelper meg også. Det er viktig med sunne vaner helt fra en liten til en blir voksen. Les min blogg noe du vel ofte gjør tror jeg. :)

rosabonde

02.02.2014 kl.18:00

"Fitnessidioter" må faktisk spise sunt og NOK for å bygge opp muskler! (Nytter ikke med beina på bordet og potetgull!...) Jeg synes mange er sunne og flotte, og trener selv for å få en fast kropp, så da er jeg på sett og vis en idiot jeg også?...På hvilket grunnlag? Fordi jeg har flat mage og en rumpe som er på vei til å bli fast?...

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.18:15

Sondre Andreassen: Hei igjen :)
Ja,jeg har lest din blogg i dag,mye bra sagt der :)
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.18:18

rosabonde: Hei,hei :)
Det finnes nok av fitnessidioter og jeg tror vi har dokumentert her hvem som går innunder kategorien.
Men,føler man seg truffet så er det vel noe i det og ikke mitt problem....
Sunne fitnessidioter føler seg ikke truffet av denne debatten i det hele tatt,de skjønner poenget svært så godt.
Hilsen synskepeggy.

Hunkegutt

03.02.2014 kl.17:30

Go Girl!!!!

Synskepeggy er hot!

Livet mitt som klarsynt.

03.02.2014 kl.18:26

Hunkegutt: Hei,hei :)
Vet du hva,det syns jeg og,jeg er faktisk storfornøyd med meg selv både utenpå og inni.
Men,det er vel det som å banne i kirka å mene noe sånt om seg selv,og om man sier det høyt,ja da......duker sånne som Tarva opp og hele resten av kobbelet med moralvoktere.
Så er det også sånn at alle,absolutt alle som på noe tidspunkt befinner seg i nærheten av meg alltid nyter godt av min (på alle måter) "fullkommenhet"..
Hilsen synskepeggy.

monstersnupp

03.02.2014 kl.20:21

Det er for lengst bevist at mangel på ordentlig næring gjør hjernen sløv,så de vet neppe hva de egentlig gjør med hverken kropp eller sinn,de er nok ubevisste i treningsøyeblikket....

Mayen

03.02.2014 kl.20:32

Jeg synes at du trekker en litt for rask konklusjon av hva egentlig fitness inneholder. Sult, er et ord som er lite brukt i denne settingen. Kunnskap om fitness som jeg har vært borti er hvertfall at man gjør totalt motsatt av og sulte seg. Man spiser mer enn gjennomsnittelige folk, bare at maten er ren og har et fint innhold av de proteinene, karbohydratene og fett et menneske trenger gjennom en dag. Hvertfall hos de som praktiserer dette profesjonelt.

Elise

03.02.2014 kl.21:19

det er ikke bare de som driver med fitness som slutter å spise eller er på slankern eller detoxing på bare juice eller te. Det finnes både mødre som føler seg overvektige, ungdom med depresjoner eller lignende som gjør akkurat det samme! om du skal snakke om folk som ikke spiser, ikke dra inn bare de som liker fitness, ta med de andre også

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits