FOR dødshjelp - MOT dødsstraff !

 

- Og jeg støtter og respekterer dem som velger

å avslutte selv,

uansett hva grunnen måtte være.

På mange måter velger vi

alle selv når og hvordan.

 - Men,jeg er i mot

dødsstraff....Hva man tror eller ikke tror,

mener eller ikke mener,

er vel et resultat av hva man tror at

død er, og egen overbevisning om

hva som skjer etter........

Hilsen synskepeggy.

21 kommentarer

fredlig

02.02.2014 kl.14:20

Takk.

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.14:33

fredlig: Hei,hei,hyggeligt å se deg her igjen :)

Bare hyggelig,fredlig :)
Har du fått pepper nå (fra utidige bloggere) for innlegget ditt i dag - ikke bry deg om det,og det vet jeg at du ikke gjør :)
Hilsen synskepeggy.

fredlig

02.02.2014 kl.14:56

Hei hei.

Pepper? nei, jeg har blitt så flink til og gir sterkere krydder tilbake, at de orker vel ikke bry seg lengre.

Nei, jeg bryr meg ikke, for det er ikke jeg som sliter om de ikke kan respektere andre, det får de selv stå for. hehe

Ha en fin dag

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.15:01

fredlig:
Det tror jeg også,de gidder ikke bry seg lengre,selv for ei tarva blir det vel meninsløst og kjedelig å trakassere,hate og fotfølge blogg(er) når ingen bryr seg om det...
Hilsen synskepeggy.

deilignorsknaturvihar.blogg.no

02.02.2014 kl.15:08

hei hei

er så enig så enig med deg i det du skriver i innlegget ditt!

ha en flott regnfull vinter dag

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.15:35

deilignorsknaturvihar.blogg.no: Hei,hei :)
Jeg opplever det svært egoistisk at man ikke kan ta et dødsønske til følge.Man har ofte nok hørt pårørende i sånne situasjoner si JEG ønsker,JEG vil - ha vedkommende litt lenger...uten så mye omtanke for den det gjelder og som (svært ofte) lider.
Vi er faktisk mye mer omtenksomme mot våre kjæledyr,de skal slippe å lide,stakkars....Har aldri forstått akkurat det der..
- Og nettopp fordi at jeg har en helt klar overbevisning om hva død er,så er jeg helt i mot dødsstraff.
Ha en flott regnfull vinterdag du også :) Hilsen synskepeggy.

ku

02.02.2014 kl.16:20

eg også i mot dødsstraff ,men ratko mladic,,,a.breivik osv,.

Toril

02.02.2014 kl.20:16

Pga min kristne tro og livssyn er jeg nokså delt i mitt syn angående aktiv dødshjelp fordi at det er (etter min mening) mange etiske spørsmål som jeg stiller meg. Min mening holder jeg kun for meg selv :)

Derimot dødsstraff er jeg sterkt i mot.

Ønsker deg en kjempefin søndagskveld :)

Klem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

02.02.2014 kl.20:22

Toril: Hei,hei Toril :)
Det respekterer jeg selvfølgelig,alle har rett til en mening og alle har retten til å forbeholde seg retten til å ikke uttale seg :)
Men,forstår du at mitt ja til dødshjelp og mitt nei til dødsstraff har samme årsak,altså kommer fra den samme overbevisningen (min).
Ha en kjempefin søndagskveld du også,Toril :)
Klem fra synskepeggy.

jadda

04.02.2014 kl.19:42

Vet egentlig ikke om jeg bør legge igjen en kommentar, men jeg gjør det likevel. Jeg kom inn på denne bloggen etter å ha googlet ordet "integritet". Leste innlegget ditt, og noen kommentarer. Så kikket jeg litt hist og her på bloggen din. Og det må jeg si, den blir aldri besøkt av meg igjen! For noe vrøvl du legger ut her. Jeg kan jo forstå hvorfor dette er en blogg "uten ansikt". Det er jo lett å kaste ut svært subjektive og bombastiske påstander, kommentarer og synspunkt (noe som selvsagt i seg selv er helt ok) uten at du behøver å stå til rette for det!

Det virker på meg som at meningen med denne bloggen din er å sette i gang meningsløse diskusjoner for ditt eget egos skyld.

Denne kommentaren min kommer du selvsagt til å stoppe, slakte, eller du kommer til å si at jeg ikke vet hva jeg snakker om, eller at jeg er så dum at jeg ikke skjønner noe som helst. Vel, det plager meg ikke. Men jeg syns du skal tenke over at det blant menneskene som leser sidene dine finnes sårbare sjeler, og ikke presentere "sannheter" på den bombastiske måten du gjør. Verdiene dine er dine, og det som er sant for deg er selvsagt det. Men er det virkelig nødvendig å få anerkjennelse for dem på denne måten? Og tenk over måten du formidler på... Litt bitter på noe kanskje?

Jeg velger å benytte min verdifulle tid på en mer oppbyggelig måte enn å lese mer av dette våset! (jeg kommer ikke en gang til å gidde å sjekke om det kommer kommentarer på dette fra deg).

Takk for meg....5 minutter her var mer enn nok!

Livet mitt som klarsynt.

04.02.2014 kl.22:09

jadda:
Deg om din mening,selvsagt.
Men denne kommentaren sier mye mer om deg enn om meg.
Du går i den samme fella som mange har gjort før deg,du er ute av stand til å se sak fra person,noe som er helt tydelig her,du angriper personen og synser vei....ja,ja,som sagt,deg om det.
Hilsen synskepeggy.

sara

05.02.2014 kl.18:29

Syns faktisk komm. fra jadda seie meir om deg eg. Det du svare meine eg e ei stadfesting av det vedkommande skriv om deg. Og ka e det du gjer då, du anklage jadda tilbake. Kordan kan du sei sak fra person då?

sara

05.02.2014 kl.18:32

Syns faktisk komm. fra jadda seie meir om deg eg. Det du svare meine eg e ei stadfesting av det vedkommande skriv om det du legg ut og kordan du gjer det. Og ka e det du gjer då, du anklage jadda tilbake. Kordan kan du sei sak fra person då? Eg bare spør...

Livet mitt som klarsynt.

05.02.2014 kl.20:41

sara:
??.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

05.02.2014 kl.20:47

sara:
Man kan jo tolke svaret mitt til anonym "jadda" som man vil.
Og man kan tolke kommentaren fra anonym "jadda" som man vil.
Sånn er det.......Det er vel et spørsmål om hvem man er og hva man vil ( med å gidde å skrive en sånn kommentar som anonym og anonym "jadda" skriver her.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

05.02.2014 kl.21:11

sara:
Dette var et gammelt triks i ny regi,men er det så smart tror du å først skrive en slik kommentar som du gjorde under anonym " jadda"og bla gi tydelig uttrykk for at du aldri skulle inn på synskepeggys blogg igjen,ikke engang for å lese et event.svar fra bloggeier - for så å komme tilbake under nytt anonymt navn "sara" for å kommentere din egen kommentar under anonym"jadda".det er bare en av flere feige måter å gå frem på.
Alvorlig talt.....og du tar altså på deg oppgaven med å kritisere synskepeggy (ikke sak) for noe som helst - for en vits.....
Hilsen synskepeggy.

monstersnupp

05.02.2014 kl.22:07

Etter mange år i hjemmesykepleien kan jeg jo si noe faglig,-man skal ikke så inderlig vel tåle den urett som ikke rammer en selv.

Det finnes lidelser som er så ubarmhjertige at det ikke finnes ord,en ting er å vite at man snart skal dø,noe ganske annet er det å vite at du skal gjøre det i slow motion med voldsomme smerter uten å vite nøyaktig når du er ferdig med å dø.

Vi anser det som vår rett å velge i livet,men få tenker over hvilken verdi det er for enkeltindividet å få lov til å velge når det gjelder død,JEG gleder meg til den dagen jeg kan få lov til å oppfylle et menneskes siste ønske om å få lov til å slippe,-for hvem er det pasienten egentlig tlfredstiller når han/hun lider seg gjennom sin død i slow motion?

Livet mitt som klarsynt.

05.02.2014 kl.22:21

monstersnupp: Hei,hei :)
Igjen er vi enige,jeg tenker akkurat det samme som deg (faglig)
Personlig er det flere grunner for mitt standpunkt ang.temaet bla.respekt for verdighet og respekt for valg man tar.Det er mer og man kan kanskje tenke seg hva når jeg sier at grunnene for at jeg er for dødshjelp er de samme som at jeg er mot dødsstraff.
Hilsen synskepeggy.

17.03.2014 kl.14:05

takk, er enig i det. man burde kunne få aktiv dødshjelp i Norge:D

17.03.2014 kl.14:12

Døden er for mange desverre ikke noe man velger selv, livet er uforutsigbart og døden uungåelig- men hvor vi tilbringer evigheten er noe vi selv velger. Frelse for sjelen kommer ved Jesus. I tillegg er den gratis;) en gave fra Jesus til oss. Hva angår dødsstraff, er jeg enig,det er ikke opp til oss å avgjøre når et menneskeliv skal avsluttes.

Ha en fin dag!

Livet mitt som klarsynt.

17.03.2014 kl.14:19

Anonym:
Vi er egentlig enige her,men vi har hver vår grunn for det,som på noen punkter er avgjørende for ikke å være forenlige med hverandre.
Ha en fin dag :) Hilsen synskepeggy.

Myrdraugen

17.03.2014 kl.15:07

Jeg syntes det er ironisk at det er så mange som er i mot dødsstraff, men likevel ønsker å se Breivik dø...

Livet mitt som klarsynt.

17.03.2014 kl.15:44

Myrdraugen: Hei,hei :)
Det har du helt rett i og det tyder på et lite gjennomtenkt standpunkt.
Jeg er mot dødsstraff - inkludert ABB.
Mitt standpunkt FOR dødshjelp er det samme som MOT dødsstraff...
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits