Hersketeknikker - hva er favorittene ?

 

Favorittene er vel de man av erfaring vet funker best.

Det hjelper ikke å nekte for at man har dem inne og man bruker dem også ganske så flittig.

Alle har et stort antall innøvde hersketeknikker å velge mellom,hvilken og når man bruker dem er alltid situasjonsbetinget.

Man har funnet seg noen favoritter,noen man vet funker og som sitter som et skudd,man har dem bak i hodet 

klar til bruk om nødvendig.Er man i tillegg en god manipulator er man så godt som en sikker vinner - men bare i egne øyne.

Jeg har vel noen favoritter jeg også,men mener selv at mine innøvde hersketeknikker er ganske så snille.Å røpe dem vil bare være dumt,

alle vet jo at for å få best mulig effekt ved bruk av hersketeknikk,er det helt avgjørende at det alltid kommer helt uventet og fullstendig overraskende på motparten.

Det er derfor viktig å holde korta tett til brystet,motparten må ikke lukte lunta,ellers vil jo overraskelsesmomentet miste sin psykologiske virkning.

Her om dagen blei jeg utsatt for hersketknikk selv,og er fremdeles irritert på meg selv fordi at jeg lot det skje.Til mitt forsvar kan man vel si at 

hersketeknikken var gammel,men med helt ny vri og i tillegg helt unødvendig der og da,betingelsene for å bruke hersketeknikk slik den blei brukt i dette tilfellet var,mildt sagt,fraværende.

Det skjedde da jeg hadde en rolig samtale med en bekjent.Min bekjente spurte meg et spørsmål for så å avbryte meg midt i svaret med å si,helt ubegrunnet,som sagt "Hysj,du trenger ikke skrike."

Det er vel unødvendig å nevne at jeg blei helt satt ut,målløs og sjokkert,mest over uhøfligheten og frekkheten denne bekjente viste,men vedkommende hadde oppnådd det vedkommende ville ha det var helt  tydelig "psykologisk overtak" - det varte nøyaktig i ti sekunder,bare til jeg husket at vedkommende er svært så god til å manipulere,ikke helt til å stole på,går ikke av veien for å dolke folk i ryggen og,det sier vel seg selv,for å si det pent,ikke av de smarteste her i verden.

Hilsen synskepeggy.

 

3 kommentarer

Toril

07.02.2014 kl.23:31

Vi finner folk over alt hvor vi befinner oss som bruker hersketeknikker på en eller annen måte. Noen ganger er det vanskelig å oppdage dem, mens andre ganger er det innlysende.

Et eksempel hvor det finnes mye hersketeknikker er i Russland hvor f.eks. homofile blir tvunget til å tie, og en må passe seg for å ikke si for mye galt om de som styrer landet.

Innen religioner er det også hersketeknikker av ulik art.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har opplevd at folk har brukt hersketeknikker ovenfor meg, eller det kan være noen har prøvd seg på det, men at jeg ikke har vært klar over det. Kan jo være skjult hersketeknikk som er vanskelig å oppdage. Bare en tanke som slo meg.

Ønsker deg en kjempefin fredagskveld :)

Klem fra Toril

Lærke

08.02.2014 kl.02:52

For en idiot. Sånne personer kan ikke ha det så bra med seg selv. Ønsker deg en fin helg :)

Livet mitt som klarsynt.

08.02.2014 kl.11:56

Lærke: Hei,hei :)
Du er inne på noe, men jeg kan ikke utdype det mer.Jeg må nemlig,av forskjellige grunner,tilbringe tid med vedkommende...
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

08.02.2014 kl.13:15

Toril: Hei igjen,Toril :)
Når jeg leser denne kommentaren kom jeg plutselig til å tenke på en hersketeknikk som er svært vanskelig å se for det den er,og det tok meg lang tid på å avsløre at "metoden" blei brukt som hersketeknikk.En periode var jeg utsatt for denne hersketeknikken relativt ofte,da det var et familiemedlem (på fassiden til min datter) som brukte den (flittig).
På den tiden,før jeg skjønte det,ville jeg også sagt at hersketeknikk ikke rammet meg.
Ettersom årene har gått har jeg blitt flinkere til å "avsløre" hersketeknikker og ingen får bruke sånne metoder på meg mer enn en gang,det skjer ikke.
Hersketeknikker oppstår alle steder der mer enn en person er tilstede,noen er flinkere til å bruke dem aktivt enn andre,og noen kunne ha brukt dem med "godt resultat" men gjør det ikke fordi at man prinsipielt er motstander av alle former for negativ maktbruk,hersketeknikker og manipulasjon.Det har med personlig moral og integritet å gjøre.
Men,det er forståelig at slike metoder blir brukt,man lærer seg å manipulere å herske fra dag en - før man har lært å snakke og gå,først på foreldrene,og det funker,så i barnehagen,det funker også.....og sånn fortsetter det.
For å få slutt på "utingen" må først og fremst vi foreldre bli tøffere og ikke la "vår lille uskyldige gullklump" komme unna med det....Da,kanskje kan man ha håp om å utrydde det..
Ha en flott lørdag,Toril og god helg :) Klem fra synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits