Oppfordres det til selvmord på blogg ?

Man kan ikke gi dem mer fokus enn det får,det er oppmerksomhet sånne er ute etter og man er ikke interessert i å gi dem det,samtidig er det svært vanskelig å ikke gi dem oppmerksomhet,man vil jo si fra om hva man mener om dem.
Debatten som går på voksne bloggeres ansvar om å fremstå som gode forbilder,også på nett,kommer og går.Det er en debatt man sannsynligvis aldri kan legge død,ikke så lenge det finnes bloggere som ikke kan styre verken seg eller kjeften sin,eller fingrene på tastaturet.
Bloggere som tidvis er svært så delaktig i denne debatten og fremstiller seg selv som "engelen" selv kan tidvis også snu helt om og da viser de seg selv som det de virkelig er.De går ikke av veien i å omtale andre bloggere i stadig mer krenkende,trakasserende og løgnaktige ordelag.
Og noen er verre enn andre,fra en av dem produseres det innlegg etter innlegg i rekordfart,dristigere og dristigere i håp om å " få napp".Bloggeren omtaler andre bloggere i svært så nedlatende og krenkende vendinger og de "anonyme" kommentarene som dukker opp under innleggene tar det enda litt lenger.
Bloggeren hevder,og det er en blank løgn,at vedkommende er "forskånet fra anonyme feige kommentarer" ,det er ikke riktig,bloggeren er slett ikke forskånet fra feige anonyme kommentarer,tvert i mot,"anonyme" kommentarer så og si hagler inn i kommentarfeltet,forskjellen er bare at de "anonyme" kommentarene i hovedsak prøver å kaste bensin på bålet og de er aldri rettet mot bloggeren selv.De" anonyme" kommentarene rakker ned på andre bloggere samtidig som de skamroser bloggeren selv...
Flere av de "anonyme" kommentarene er langt over akseptabel grense for normal oppførsel." Anonyme" kommentarer som beskriver andre bloggere som udyr,mentalt tilbakestående, dyremishandlere,fyllesvin og som i tillegg avslutter med at " Dem hadde gjort verden en tjeneste og forsvunnet fra denne verden" er svært drøyt.Her oppfordres, i beste fall andre bloggere til å ta selvmord, og i verste fall, oppfordres andre til å ta saken i egne hender og gjøre det for dem for å kvitte seg med problemblogger en gang for alle.
Det er nok " smart " å skrive sånne kommentarer "anonymt".....
Denne bloggeren er "smart" - tror det iallfall selv,men er svært lett å gjennomskue,samme fremgangsmåte går igjen og igjen, men allikevel blir man " tatt på sengen",man vet aldri hva bloggeren finner på å henge seg opp i og begynne å bråke for,det er oftest en bagatell, en kommentar der man ikke likte svaret fordi at svaret ikke var enig.Er man ikke enig eller prøver å forklare hvorfor og hvordan påberoper bloggeren seg å bli både sjikanert og trakassert og da starter bråket og beskyldningene hagler,alt fra at andre bloggere blir beskyldt for å stjele sine egne bilder til at bloggvenner hjernevasker og manipulerer hverandre.Nye fantasifulle beskyldninger henges stadig på de gamle og velbrukte,men nå har både innlegg og " anonyme" kommentarer tatt en retning mot regelrett grove trusler.Å bli uthengt på det groveste med løgnaktige og krenkende påstander har man etterhvert lært seg å "bære over med" og det er ikke første gang synskepeggy har blitt truet på livet og blitt oppfordret til å slette bloggen,noen sverget,for en tid tilbake,å gjøre til sin personlige oppgave å få synskepeggys blogg slettet.....oppgaven blei vel for stor for man hørte ikke mer fra den kanten.
Bloggeren påberoper seg i innlegg etter innlegg å "vite sannheten" - bloggeren er så langt fra sannheten som det er mulig å komme,men nekter å innse det selv,stakkar,men " moro i heimen" må bloggeren bare ha,så lenge det varer.
Jeg er feilfri,sånn er det bare ! Allikevel er en ting helt sikkert,jeg hadde kappet av meg fingrene før jeg hadde fått meg til å skrive innlegg og kommentarer i nærheten av det kaliber noen bloggere,med letthet, får seg til å lire av seg.
Det er jammen ikke rart at blogg etter blogg blir slettet,blogger med sånt innhold som denne bloggeren står for må slettes - men helt sikkert ikke før bloggeren har fått sagt sitt,denne gangen også.
Hilsen synskepeggy.

16 kommentarer

ninaoglivet

10.02.2014 kl.18:26

Ikke bra når folk holder på slikt i VOKSEN alder sier nå jeg. Skjønner fjortisjentene men VOKSNE kvinnemennekser derimot? NOT!

Livet mitt som klarsynt.

10.02.2014 kl.18:31

ninaoglivet: Hei,hei :)

Fjortisene er noen engler i forhold til denne (og flere) godt voksne bloggere som holder på sånn.
Tror kanskje du har fått besøk av denne bloggeren du også.....
Hilsen synskepeggy

Toril

10.02.2014 kl.19:44

Kjempebra innlegg! Du oppsummerer nøyaktig hva som skjer og fremgangsmåten til denne bloggeren. Når ble det sjikane å være uenig i en diskusjon? Det er ikke første gang denne bloggeren har kommet med påstander om at han/hun blir sjikanert når bloggvenner og lesere kommer med innspill i f.eks. diskusjoner.

Jeg er sjokkert over enkelte "anonyme" sine kommentarer på den bloggeren. Det er som du sier alvorlige trusler hvor det blir anbefalt å ta selvmord, eller at andre skal ta saken i egne hender. Dette er noe av det groveste jeg har lest på kommentarfeltet hos på en blogg, jeg var ikke nådig i mine meninger da jeg fikk tips (fra en bloggvenninne) om hva som stod skrevet på den aktuelle bloggen. De kjempestygge øknavnene som den anonyme lirer ut av seg er over hodet ikke akseptabelt i det hele tatt! Samvittigheten til både blogger og den anonyme er totalt fraværende!

Jeg har ikke tallet på hvor mange av mine lesere som ikke har blogg, og som kommenterer på bloggen min har fått beskyldninger fra denne bloggeren om at de er falske, eller at det er jeg som kommenterer på min egen blogg. Akkurat det bryr jeg meg ikke om i det hele tatt. Jeg hever meg langt over disse beskyldningene, for det svir kjempemasse til bloggeren å se at oppegående bloggvenner og lesere ser hvordan ting henger sammen. Mine blogglesere og bloggvenner har også fått høre at de er hjernevasket av meg, men heldigvis er mine og dine trofaste bloggvenner oppegående med evne til å tenke selv, og til å trekke sine egne konklusjoner når de ser bloggeren bloggeren er i ferd med å helle bensin på bålet. De har etter mange år sett hvordan det hele begynner, og hvordan det slutter med sletting av bloggen for så å komme tilbake med ny blogg.

Ha, ha, ha :) Jeg ler når bloggeren påberoper seg å inneha sannheten. Da spør jeg meg selv om hvilken sannhet, bloggerens egen sannhet som hun selv ønsker at det skal være, eller den ekte sannheten som står skrevet på flere blogger gjennom flere år.

Jeg er helt enig med deg at slik oppførsel hos voksne bloggere er upassende, og det er viktig å sette fokus på at sånt dessverre skjer slik at andre ikke skal bli utsatt for det samme, og for at andre bloggere skal være oppmerksom på at det kan skje dem.

Dette var et kjempefint og veloverveid skrevet innlegg!

Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke :)

Klem fra Toril

Iceman

10.02.2014 kl.20:34

Hei Synskepeggy! :-)

Syns det er litt skummelt med denne bloggeren, og det er fordi at i det ene øyeblikket kan det virke som hun kommenterer helt normalt og alt er vel og bra, for så i neste øyeblikk er skittkastingen mot deg (e jo ikke så dum at vi ikke forstår det) i full gang på hennes egen blogg....Veldig vanskelig å forstå og forholde seg til...

Livet mitt som klarsynt.

11.02.2014 kl.08:19

Toril: God morgen,Toril :)
Jeg er fremdeles sjokkert over påstander og trakassering som skrives i den bloggen.Jeg måtte faktisk lese det en gang til for å tro det.Man uttaler seg ganske grovt ja.
Jeg har vanskelig for å tro at noen normale,oppegående folk kan få seg til å gå inn på en blogg og skrive så til de grader "syke" kommentarer.Jeg vet bare om en annen blogger som kunne ha gjort det...Så derfor tror jeg kommentarene er selvkomponerte.
Vi blir bla.beskyldt for å komme med trusler,de må i så fall være i bloggerens hode,ingen har truet noen i min blogg.
Det tok helt av i den andre bloggen,som forventet og jeg tror at bloggeren selv står bak alt sammen.
I kjent stil soler bloggeren seg nå i glansen av oppmerksomheten og kaller de andre involverte et ukjent antall økenavn,barn og løgnere.
Galskap og fantasier lenge leve....
Ha en kjempefin tirsdag,Toril :) Klem fra synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

11.02.2014 kl.08:41

Iceman: God morgen,Iceman :)
Det er akkurat sånn det er og vi blir like overrasket hver gang det skjer,Det som utløste humørskiftet denne gangen var Toril sitt forsøk på å forklare hvordan ipnr fungerer.Svaret var visst ikke helt det svaret bloggeren ville ha, men når man innbiller seg selv at man "vet sannheten" på bakgrunn av ipnr,så er det klart at man ikke liker å bli fortalt noe annet.
De er egentlig ganske morsomt at bloggeren fremdeles påstår at Iceman,ufo og synskepeggy er samme person som sitter å skriver kommentarer til seg selv.Det er bare to av mine bloggvenner (den ene av dem har sluttet å blogge på blogg.no og det var en annen ufyselig blogger som var sterkt inne i bildet den gangen) som vet sannheten om hvem Iceman virkelig er og ufo vet selvfølgelig selv at jeg ikke er ufo.
Det er en del av fantasiene å fortsette å spekulere i hvem som er hvem og litt " hjernejobb"er bare sunt,det må falle bloggeren tungt for brystet at sannheten aldri vil komme for en dag.
Kommentarene i den bloggen er rystende lesing...
Ha en fin dag,Iceman :) Hilsen synskepeggy.

The Girl

11.02.2014 kl.09:41

Er trist hvor mye vondt som er der ute, og hvor lett det er for enkelte å snakke vondt om andre. Og ikke minst å forfølge dem med negative kommentarer og drittslening.

Livet mitt som klarsynt.

11.02.2014 kl.09:56

thegirlydiary: Hei,hei :)
Det er vel sånn det er,når noen ikke har det så bra som de vil gi uttrykk for at de har,er det lett å la de gå ut over andre og andre uskyldige bloggere blir ofte "offer" Det er ikke et smart trekk, men forståelig, det er noe med det at man lar det gå ut over " dem som er nærmest i øyeblikket"
Hilsen synskepeggy.

The Girl

11.02.2014 kl.10:03

Har selv hatt det veldig tøft, og selv om jeg ka skjønne hvordan noen kan gjøre slik, så kan jeg ikke akseptere slikt. Samme hvor vondt man har det så er det ingen gyldig grunn til å påføre andre smerte, jeg skjønner psykologien bak det, men jeg støtter ikke oppførselen.

Gjør mot andre det du vil de skal gjøre mot deg, det syns jeg er fine ord å forholde seg til

Livet mitt som klarsynt.

11.02.2014 kl.10:11

thegirlydiary: Hei igjen :)
Det er trist å høre at du har hatt det tøft og jeg håper at det går bedre med deg nå :))
Jeg er helt enig med deg og heldigvis er det svært få ( bloggere) som oppfører seg på en sånn måte.
Nei, nettmobbing,utskjelling,trakassering og,i dette tilfellet,oppfordring til selvmord er ikke på noen måte akseptabelt uansett hvor ille bloggeren som får seg til å uttale seg sånn har det med seg selv.
Ha en fin dag :) Hilsen synskepeggy.

hilde

15.02.2014 kl.23:59

<3

heldigvis (velger jeg og tro) at de fleste mennesker er gode..men det er så synd med de som er skadelige, for seg selv og andre..desverre :-/

FrøkenFrida

16.02.2014 kl.10:53

Det jeg lurer på er hvorfor bloggere som mottar sånne kommentarer ikke sletter dem med en gang.Det er åpenbart veldig syke mennesker som skriver sånt.Drapstrusler er jo straffbart

Toril

16.02.2014 kl.13:19

FrøkenFrida: Det spørsmålet har flere av Synskepeggy sine bloggvenner og mine bloggvenner også spurt om. Det som er i dette tilfellet er at vedkommende blogger har kommentarkontroll på bloggen sin, og vedkommende blogger godkjenner ikke kommentarer hvor leserne er uenige med ham/henne.

Når denne bloggeren valgte å godkjenne drapstrusselkommentaren, er bloggeren indirekte med på å støtte slike kommentarer. Hvis ikke hadde bloggeren ikke lagt ut kommentaren på bloggen sin. Vedkommende blogger skrev et innlegg på bloggen sin hvor han/hun sier at hun ikke støtter slike kommentarer. En dårlig unnskyldning og bortforklaring fra vedkommende sin side sier jeg.

Ja det er straffbart!

Livet mitt som klarsynt.

16.02.2014 kl.13:46

Toril:
Takk,Toril :)
Klem fra synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

16.02.2014 kl.13:49

FrøkenFrida: Hei,hei :)
Toril over her forklarer alt sånn som det er.
Jeg kan forøvrig legge til at jeg tror det er bloggeren selv som skriver og publiseres disse kommentarene,jeg får det liksom ikke til å stemme at noen andre skal ha gjort det.
Hilsen synskepeggy.

Levepositivt

17.02.2014 kl.00:30

Sjokkerende.. Har fulgt litt med rett og slett fordi dette er hinsides sykt. Stå på Toril og Synskepeggey:) er ikke alltid ening i alt du blogger men syntes du har veldig mye bra så får man gi aksept at man er forskjellig :)

Toril

17.02.2014 kl.10:23

Levepositivt: Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding fra deg :) Du har helt rett. Ingen kan gå rundt å være enige hele tiden, men du nevner noe kjempeviktig, nemlig aksept at man er forskjellige.

Ønsker deg Levepositivt og deg Synskpeggy en kjemepfin mandag, og ei kjempefin og god uke :)

Klem Toril

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits