Kjære Gud,noen trenger din hjelp i dag !

 

 

Flere og flere bilder av barn og eldre som sulter i Syria kommer nå ut av den krigsherjede landet. Dette lille barnet døde av sultrelaterte sykdommer i januar i år i Yarmouk.

FOTO: UNCREDITED / AP

 Syrerne er redusert til skjelett  må spise papp

Bashar al-Asads nye taktikk med å hindre matleveranser til de beleirede byene har ført til sykdommer og feilernæring. Nå begynner folk å dø av sult i Syria.

 I Aleppo og i det nordlige Syria har vi sett feilernæring siden våren 2013. Det har vært epidemier og brorparten lever nå bare på te, brød og forurenset vann. Nå er mange syrer reduserttil rene skjelett. Utsultingen har fått storekonsekvenser for byer som er beleiret, forteller den italienske journalisten Francesca Borri til NRK.

Hun har reist inn og ut av det borgerkrigsherjede landet siden februar 2012, og forteller om en krig som nå har vart i tre år. En krig som har krevd mer en 140.000 menneskeliv, men ingen vet tallet med sikkerhet. FN har sluttet å telle, og alt er bare mer eller mindre kvalifiserte gjetninger.

En ting som derimot er sikkert er at krigen har blitt mer og mer skitten og mer og mer brutal.

Spiser katter, løv og mus

Mens verdens øyne har vært rettet mot Ukraina og det diplomatiske spillet rundt omkring i verdens storbyer og dine hoteller, har Assads helikopter sluppet flere hundre såkalte tønne-bomber over opprørene og sivilbefolkningen.

 Disse billige bombene, som er fylt med eksplosiver og granatsplinter, har erstattet konvensjonelle våpen. Samtidig slåss opprørsgrupper mot hverandre, og sivil befolkning er fanget mellom alle de væpnede gruppene.

 Aleppo er nå er delt by der opprørene kontrollere den ene siden av elven og opprørene den andre. Mange sivile er nå lei alle krigerne fra begge siden og forsøker bare å overleve. De bruker sine dager på å finne noe spiselig. Det kan være villkatter, mus, løv. Hva som helst. Jeg har til og med sett noen som spiser papp for å tilfredsstille sulten, sier Borri.

 
Mann død av sult i Syria - Awad al-Sidi sultet i hjel i januar i år. Her ligger han på et bord i Yarmouk utenfor Damaskus. - Foto: Uncredited / Ap

Awad al-Sidi sultet i hjel i januar i år. Her ligger han på et bord i Yarmouk utenfor Damaskus.

FOTO: UNCREDITED / AP

Preget

Det som startet som fredelige demonstrasjoner mot et diktatorisk styre utviklet seg raskt til å bli en av de blodigste og mest fastlåste krisene verden har sett siden andre verdenskrig.

De dramatiske og forferdelige bildene fra det tidligere så fredelige og kulturrike landet har begynt å bli dagligdagse. Men de som har sett det med egne øyne vil bære minnene med seg.

 Jeg vil alltid være merket av det jeg har opplevd på mine turer i Syria, men jeg kan ikke lukke øynene for det jeg har sett.

 Her er det ikke noen skillelinjer lenger. Liv og død er vevd sammen. Det er ingen forskjell mellom de som kjemper og sivile, mellom byer og frontlinjer. Alt er blandet sammen. Lekeplasser har blitt massegraver, universiteter der studenter leste til eksamen er blitt til flyktningleirer. Alt er snudd på hodet. Men livet går videre. Folk har til og med sluttet å bry seg om jagerflyene som flyr lavt over hustakene. Men plutselig en dag er du død.

Og det har skjedd med minst 50.000 sivile og nærmere 8.000 barn i løpet av de tre årene krigen har herjet.

To gutter gråter ved siden av sin døde mor i Aleppo - To gutter gråter ved siden av sin døde mor i Aleppo. Hun ble drept av en tønne-bombe den 22. februar i år. - Foto: HOSAM KATAN / Reuters

To gutter gråter ved siden av sin døde mor i Aleppo. Hun ble drept av en tønne-bombe den 22. februar i år.

FOTO: HOSAM KATAN / REUTERS

Amnesty-rapport

Det er ikke bare i og rundt Aleppo syrere sulter. Denne uken kom Amnesty med en ny rapport om situasjon for de sivile i Yarmouk utenfor hovedstaden Damaskus, der de hevder at det blir begått forbrytelser mot menneskeheten. Yarmouk har vært beleiret siden desember 2012, og strømtilførselen ble kuttet i april i fjor.

 Livet i Yarmouk har utviklet seg til en desperat kamp mot sultedød for i underkant av 20.000 sivile som er fanget i en felle uten fluktveier, fortalte Ina Tin, seniorrådgiver i Amnesty International.

Les Amnesty-rapporten: «Squeezing the life out of Yarmouk: War crimes against besieged civilians».

Ifølge rapporten lider minst 60 prosent av personene i Yarmouk av underernæring. Folk har ikke spist frukt eller grønnsaker på månedsvis, og familier blir tvunget til å spise hunder og katter. Barn og eldre blir hardest rammet. 18 barn, flere av dem spedbarn, har mistet livet som følge av beleiringen.

_____________________________________________________________________________

 

Det skjer på VÅR jord,det er nesten en umulig tanke,at det er mulig.

Pespektivet er nesten ikke til å leve med,når vi setter oss til middagsbordet i dag

for å spise oss gode og mette.

Man kjenner på urettferdigheten i det,og man tenker på de FÅ mennesker 

som står bak sånne ufattelige lidelser,hvordan kan de klare det,hvordan får de sove om natten....

I går var det en heldig vinner som fikk flere millioner kroner på lotto (eller hva det var),vedkommende uttalte at

"Jeg trenger ikke mer enn jeg har" ! Min oppfordring til den heldige vinner ville vært krystallklar,

gi det du ikke trenger til de rammede i Syria,men jeg oppfordrer ikke..

For hvorfor gjøre det når det er slått fast at hjelp man gir ikke kommer frem til dem som trenger det.

Hilsen synskepeggy.

 

 

4 kommentarer

Maren i Kansas

16.03.2014 kl.14:38

det er rett og slett helt jævlig!! noe må gjøres!!

Livet mitt som klarsynt.

16.03.2014 kl.18:45

Maren i Kansas:
"For jævlig" er ikke ord som beskriver hvor ille det faktisk er,det finnes ikke ord for det rett og slett.
Noe må gjøres,det er jeg enig i,men hva da ?
Jeg har alltid sagt at ingen kan gjøre noe eller ikke gjøre noe uten at det foreligger en tillatelse og en tillatelse kan være så mye - som i dette tilfellet - TAUSHET fra verdenssamfunnet - vi har alle skyld i at slikt får fritt fram til å utfolde seg - og får fortsette å utfolde seg.
Hilsen synskepeggy.

Caroline

18.03.2014 kl.13:50

Der er helt forferdelig ! får helt vont inni meg !

BTW har en spørsmålsrunde på bloggen min. Blir veldig glad vis du vil stille spørsmål <3

groshverdag

18.03.2014 kl.14:06

Helt grusomt, får vondt inni meg når jeg leser dette her:-(

Livet mitt som klarsynt.

18.03.2014 kl.23:53

groshverdag: Hei,hei :)
Ja,det er fryktelig og det verste er at det ser ut for at de nødhjelpstrengende i Syria blir glemt til fordel for OL,Krimkrisen,prisen på boliger,forsvinnende fly osv....
Det gir en ekkel smak i munnen å kalle seg selv for heldig i denne sammenhengen,det blir på en måte helt feil.
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

54, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits