Beklager,men jeg må bare le - stakkars altså....

 

.. jeg klarer 

rett og slett

ikke la være...

 

 


Tørr bak: Miramill var mandag i lett trav igjen etter "snusforgiftningen" sist fredag. Travtrener Heidi Moen har naturligvis aldri opplevd noe lignende, og håper det aldri skjer igjen. Foto: Øyvind A. Brusletten

"Prisen" ble høg for Miramill

Travtrener Heidi Moen fra Begnadalen måtte stryke løpshesten Miramill på Biri sist fredag etter en komisk og helt utrolig hendelse.
Kåre Strande kaare@avisa-valdres.no

 Begnadalen: Heidi Moen hadde tenkt seg til Biri på V65-løp fredag, med stallhesten Miramill, men dit kom hun aldri. Årsak; sterk diaré på hesten, mest sannsynlig etter ukjent mengde inntak av snus.

La ut på Facebook
Med Heidi Moens tillatelse har avisa Valdres fått lov til å legge ut følgende tekst fra Moens Facebookside: «Har strøket dagens starthest, av en grunn jeg aldri hadde tenkt var mulig. En kar kjørte av vegen og ble sittende fast i snøen inntil luftegårdene våre. Han var så full at han knapt klarte å gå, men likevel bestemte han seg for å gå inn i luftegården.

Han var mer på fire enn på to, og hestene ble urolige og det hele var både utrolig komisk, men også skremmende å være vitne til. Det viste seg at tosken rakk å gi den ene hesten snus, før politiet hentet han, sjølsagt den som skulle starte på Biri fredag kveld. Dette kunne ført til positiv dopingprøve, men dette dilemmaet løste seg da vi uansett måtte stryke hesten, da denne etter hvert ble veldig løs i magen, trolig som en reaksjon på snusen».

Drøftet det med veterinær
Avgjørelsen om strykning av hesten ble tatt i samråd med Anne Wangen, sjefsveterinær i Det Norske Travselskap (DNT). På twitterkontoen til Vestoppland politikammer sto følgende å lese fredag ettermiddag:«Begnadalen, Austsidevegen, bilfører kjørt seg fast i snøen, pågrepet av UP mistenkt for promillekjøring, blodprøve og sak».

På politivakta på Gjøvik bekreftes det at mannens blodprøve viste at han var godt påvirket av alkohol, som de uttrykker det.

 Det merkelige var at Miramill var den eneste som tok imot snus fra mannen; og jeg har jo 25 hester på stallen, men denne dagen var det nettopp Miramill som skulle ut i konkurranse, sier Heidi Moen, som nettopp hadde servert julelunsj da hun tittet ut vinduet, for så å bli stående og måpe.

 Jeg så en bli stå parkert nede ved vegen, og tenkte, i alle dager; hva er dette? Er det en hesteeier? Mannen krøp under gjerdet på alle fire. Jeg tenkte; er det en sjuk mann? Han rullet jo rundt og kavet. Men vi fant ganske fort ut; han er møkka full. Hestene ble jo urolige og løp rundt han. Etter å ha kontaktet naboen, som tok kontakt med mannen, kom også politiet, forteller Heidi Moen.

Ikke snusavhengig ennå
Det var i 13-tida sist fredag at den utrolige hendelsen fant sted, men Miramill har ikke blitt avhengig av snus ennå, slår travtrener Moen fast, både lattermild og irritert.

 Jeg har tre hester her for den samme eieren, og han ble ganske sur. Det var jo synd for eieren, for hestene går bare 10 til 15 løp i året. I dette tilfellet gjelder heller ikke forsikringa.

Man får dekket veterinærhjelp, med egenandel på 4000 kroner, men her var det lite veterinæren kunne gjøre som førstehjelp. En halvtime etter hendelsen sprutet møkka ut av Miramill. Hesten hadde skikkelig diaré, så da kunne vi ikke starte uansett, dopingtest eller ei.? Diareen var over etter et par timer, sier Moen, som forteller at den fulle mannen var heldig.

 Han smekket et par av hestene på rumpa. Hadde han gjort det med den «rette» hesten, hadde han fått merke det. Først koste han med dem, så ga han dem ett eller annet. Grunnen til at jeg mener det var snus, er at jeg har snakket med folk i etterkant som kan bekrefte at mannen har sagt han kun hadde bydd hestene snus.

Litt av en strykningskode
 Jeg skulle gjerne sett mitt eget ansiktsuttrykk da jeg sto i stuevinduet og stirret ned i luftegården, sier travtreneren.

 Du er en dreven travtrener, men noe lignende har du vel aldri opplevd?
 Nei, det skal være sikkert. Da jeg ringte travbanen på Biri og fortalte at jeg skulle stryke en hest, ble det spørsmål om strykningskode. Ja, er det feber, skade eller annet?

 Ja, jeg kan garantere at det ikke finnes en strykningskode for akkurat denne årsaken, sa jeg.
____________________________________________________________________________________ 

 

 

Denne her er vel helt unødvendig å si noe mer om,

bortsett fra - seriiiøst !!!!!!!

Fulle folk,som i tillegg har kjørt i grøfta,

må skjerpe seg......

Hilsen synskepeggy.

6 kommentarer

fitnessprosjektet

15.12.2014 kl.22:11

Hahaha, er det mulig! Dette redda kvelden :-D

Toril

18.12.2014 kl.13:07

Ha, ha, ha :D Takker for en god latter som jeg fikk :) You made my day my friend :)

Ønsker deg en kjempefin torsdag :)

Klem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

22.12.2014 kl.12:28

Toril: Hei,hei Toril :)
Ikke sant,og så er det så herligt å høre om dyrehistorier som ender godt (for hesten,selvfølgelig) - han fulle fyren har fortjent konsekvenser som venter han etter fylle-stuntet.
Ha en kjempefin dag,Toril og god uke :) Klem fra synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

22.12.2014 kl.12:28

fitnessprosjektet: Hei,hei :)
Fin denne her,ja :)
Hilsen synskepeggy.

Eva Annie

05.01.2015 kl.08:43

Hahaha, stakkars hesten ^^

Livet mitt som klarsynt.

05.01.2015 kl.08:48

Eva Annie: Hei,hei :)
Ja,stakkars hesten,men en herlig historie da når det endte godt (for hesten)
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

55, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits