Jeg syns virkelig synd på dem !!!

Jeg syns virkelig synd på dem,
de som om ca fem til ti år står
vansiret av botox,silikon,alle typer
kosmetiske inngrep,løft,reduser eller bygg på
inngrep osv.osv.....
Der de står med cv-en sin i hånden og spør etter en
ordentlig og normal jobb og
arbeidsgiver spør dem om hva de har erfaring med fra før.
Jeg syns virkelig synd på dem når de blir tvunget til å si at :
Jo,jeg har vært toppblogger og glamourmodell på si.

Det er vi voksne som har ansvaret for at generasjonen etter oss
aldri behøver å måtte oppleve noe sånt.
Utseende og kropp betyr lite i en sånn sammenheng,
eller kanskje alt,ut i fra hvor vansiret man er eller ikke.
Tider kommer ganske snart der alle dem som tok avstand fra
kropp og utseende hysteriet er de
ekte vinnerne - i alle sammenhenger.

Hilsen synskepeggy.

17 kommentarer

Elysian

08.01.2015 kl.16:42

Kloke ord!

Livet mitt som klarsynt.

08.01.2015 kl.16:50

Elysian: Hei,hei :)
Det blir en realitet før man aner det,og da er jeg glad for at jeg har passet på så det aldri kan skje med noen av mine.
Hilsen synskepeggy.

TheaCelin

08.01.2015 kl.17:11

Så fin blogg du har! Ta gjerne en tur innom min også :-)

Toril

08.01.2015 kl.17:28

Kjempebra innlegg til ettertanke for både unge og gamle!

Jeg mener hva de vil bruke sine egne penger på har ikke jeg noe med. Likevel vil jeg si at jeg reagerer på at voksne mennesker bruker botox, restylan og fikser på kroppene sine mener jeg det gir galt signal ovenfor yngre jenter som sliter med selvsikkerheten og ikke liker kroppene sine! En slektning av meg minsket på brystene sine, men det var kun pga det medisinske, fordi hun slet voldsomt med skuldrene, og det er blitt bedre etter operasjonen.Da er det pga helsa, og det blir noe helt annet!

Jeg får vondt inni meg når jeg hører om unge jentersom sliter med selvtilliten sin pga av at de ikke liker kroppene sine. De som gjør det sier at de føler at de som har tatt silikon, botox, restylan osv ser så perfekte ut. Det er så feil som det går an å bli! Her må foreldrene på banen for å bygge opp selvtilliten deres.

Den som har skylden i dett er media (TV, aviser, reklamer og ukeblader) og faktisk de mange bloggerne som blogger om sminke, klær, mote, slanking, det å se tynnest mulig ut. Noen av de toppbloggerne (ikke alle) blogger også om at de tar silikon, restylan og opererer kroppene sine! De legger ut bilder av resultatene sine, og viser gladelig en kroppen sin.

Det første man ser på TV etter jul er reklame for den såkalte "Perfekte sommerkroppen". De reklameres hvordan vi skal få den til sommeren!

Unge jenter og tenåringer sammenlikner seg med andre jenter, og de har sine idoler som de ser opp til, og det blir så feil når de unge jentene føler at idolene deres ser perfekte ut slik at de også vil gjøre det samme, og når de føler seg utilstrekkelig for at deres kropper ikke er fin nok i forhold til bloggidolet sitt er det bare kjempetrist!

Vi voksne har ansvar for å få de unge jentene/tenåringene til å forstå at det er viktig å akseptere kroppene sine, og det er det første bud! Det vil si man blir ikke mer lykkelig selv om man tar restylan, botox og opererer kroppene sine! I mine øyne når voksne skryter av at de gjør det så får de ikke applaus fra meg, for jeg mener de er med på å støtte det kroppshysteriet som man prøver å få bukt med!

Når voksne mennesker opererer seg, tar silikon, botox og restylan viser det meg at de har dårlig selvtillit, og kanskje ikke aksepterer seg selv. Når man har fått barn, er det ingen som forventer at man skal se ut som man gjorde når man var 20. Det er forskjell på kroppen til en 20 åring, og kroppen til en 48 åring! Vil man pleie kroppene sine finnes det mye annet man kan gjøre i stedet for å kjøpe seg vakker. Det er ikke mine penger de bruker, men for meg som voksen gjelder det å være en rollemodell for de unge jentene/tenåringene.

Ønsker deg en kjempefin torsdags ettermiddag :)

Klem fra Toril

Livet mitt som klarsynt.

08.01.2015 kl.17:56

Toril: Hei igjen,Toril :)
Jeg er så enig med deg i alt du sier her :)
Jeg tenker ikke først og fremst på det økonomiske,men ser med skrekk og gru at flere og flere unge jenter (noen gutter) helt ned i fjorten-femtenårsalder får tillatelse fra sine voksne forbilder til å gjøre diverse inngrep på kropp og utseende.Det er rett ut skremmende.
Ungdommene må få det signalet at de er mer enn gode nok akkurat som de er !
Jeg er redd for at svært mange av neste generasjon ender opp som jeg skriver i innlegget,vansiret og ødelagte på både kropp og sjel.Man har jo tre profilerte eksempler å vise til for å se hvor galt det kan gå.Den ene ser ut som en Ivo Caprino-dukke,den andre er så vansiret at det går i retning av det groteske og dette er en ung,i utgangspunktet,nydelig jente.Den tredje er så oppblåst i ansiktet av overdosedødsfall med botox at det ser ut som om vedkommende skal lette fra bakken når som helst.Hvordan kan noen med sine fulle fem i behold virkelig mene at sånt er pent.
Og legene som utfører dette burde lovpålegges å ta ansvar og stoppe overivrige botox,restylane og annen kropp og utseende-forbedrede behandlinger når de får mistanke om brukerne har kommet ut av kontroll selv.
Ellers ser man flere og flere,yngre og yngre vandrende kvakk-kvakker så og si overalt hvor man snur og vender seg.
Jeg tipper at om ikke lenge selger man produkter og fremgangsmåte som før har vært forbeholdt legene å utføre på postordre med påskriften,"utfør inngrepet hjemme i egen stue i fred og ro og unngå,stresset det er å komme seg til lege".Skrekk og gru !
Hvordan kan noen syns at det er pent - det er forbi meg....
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

08.01.2015 kl.17:59

Toril:
Hehe,overdose skal det stå,ikke overdosedødsfall som det står.
Ipaden min tuller seg igjen og forårsaker masse skrivefeil.....
Hilsen synskepeggy.

Anette

08.01.2015 kl.18:38

Jeg er så enig med deg. De tror det ser sååå naturlig ut, men sannheten er at de ser ut som noen oppblåste blåser i ansiktet, og leppene ligner en and. Helt forkastelig at godt voksne folk skal drive på å skryte av dette. Stakkars folk, de må mangle noe i livet tror jeg.

Live

08.01.2015 kl.19:06

Skjønnheten kommer innenfra, og er en ikke fornøyd med den man er, da blir ingen andre det heller ;-)))

Mariann Sæther Tokle

08.01.2015 kl.19:07

Ja, det er noe å tenke på , hvor viktig utseende er for mange. Men jeg kan ikke dømme noen, det er nok deres lærdom i livet. Og kanskje disse er med på å bidra at etterhvert vil vi ta avstand og snu og bli mer naturlig igjen. Et paradoks er at under innlegget ditt kom reklamen for Shape up,hehe, som jo fokuserer på utseende. Minner meg på at jeg kanskje skulle tatt litt mer kontroll over hvilke reklamer som blir brukt av blogg.no. Ha en flott botoxfri aften :)

jannickea

08.01.2015 kl.21:45

så fin blogg og så bra innlegg ! gjerne ta en tur på bloggen min også

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2015 kl.10:30

Live: Hei,hei :)
Det er så sant som det er sagt :)
Jeg mener bestemt at alt kropp og utseendehysteri først og fremst sitter i hodet på folk og at det ikke er botox de trenger,men terapi.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2015 kl.10:34

Anette: Hei,hei :)
Ingen ved sine fulle fem kan for alvor mene at det ser pent ut !
Men,jeg er redd for at generasjonen barnehagebarn vil vokse opp med forestillingen om at alle typer "rettelser" på kroppen er det normale.Det er jo ikke til å unngå når mødrene (og fedrene) gjør og snakker om dette som andre folk snakker om å få øyenbrynene nappet eller å gå til frisøren.
Hilsen synskepeggy.

Livet mitt som klarsynt.

09.01.2015 kl.10:42

Mariann Sæther Tokle: Hei,hei :)
Vi kan kun prøve å motarbeide hysteriet der vi er med å sørge for at alle dem som er i nærheten av oss er god nok,pen nok og interessante nok mennesker akkurat som de er.
Forøvrig så skjønner jeg virkelig ikke at noen tør.Det er jo rein gift de sprøyter inn i kroppen.Tox = gift.
Paradokset finnes overalt,ikke bare som reklame på blogg.Paradoks og dobbeltmoral oppstår ut fra alle ting som ligger godt inne i gråsonen...
Det er også vel verdt å merke seg at flertallet av de som benytter seg av de utallige kropp og utseendehysteri-tilbudene tar sterk avstand fra fks.røyking,det er et stort paradoks det også.
Ha en fin dag,Lillasjel :) Hilsen synskepeggy.

ufo

09.01.2015 kl.16:49

Er også styggredd for at den generasjonen som vokser opp nå kommer til å forandre mer på ting dem ikke er fornøyd med på kroppen sin. Mange unge jenter/ også en del gutter slitet med selvbildet sitt i dag. Det er skremmende, hørte at de fleste unge i Norge i dag sliter med selvfølesen sin bare på grunn av at dem ikke er fornøyd med kroppen sin.

Men jeg personlig trur det er skadelig for de personene som gjør det. Ikke bare med tanke på jobbintervjuer, men også på dems fremtidlige helse. Har hørt at flere av jenter/damer som tar plastisk opperasjon får helseplager senere i livet når dem blir eldre.

Håper flere snart får øyne opp for galskapen som foregår.

Ønsker deg en fin fredag og helg:) Gleder meg også å se at du har begynt å få fred på bloggen din:)

Else Marit

10.01.2015 kl.14:45

De som tar restilan og botox tenker ikke over at det vises godt at de har sprøytet inn svineriet i kroppen sin. Og det er det styggeste jeg ser. Mange nekter på at det vises. Men det vises godt når de har tatt det.

Jeg har selv to jenter som er 16 og 17 år gamle. De er som tenåringsjenter flest opptatt av sminke, klær og utseende. Idolene til jentene mine er skuespillere og popartister som har tatt restilan, botox og silikon. Og jeg har hørt jentene mine si at de skulle ønske de var like pene som dem. Det er da jeg som mamma må inn og forklare dem at det idolene deres har gjort med kroppene sine ikke er naturlig. Og at idolene de ser opp til er utsatt for et vanvittig kroppspress om å se bra ut.

Jeg forteller tenåringsjentene mine at kroppene deres ikke har godt av å få sprøytet inn restilan, botox og silikon. Og jeg har vist dem skrekkbilder av hvordan de kan risikere bli seende ut etter slike skjønnhetsbehandlinger.

Tenåringsjentene våre forteller at deres jevnaldrende venner ofte kommenterer andre venner sine puppestørrelse og kropp. Og de som har små pupper blir mobbet og latterliggjort. Det synes jeg er trist å høre;(( Og jeg får vondt inni meg. Jeg jobber hardt for å bevisstgjøre jentene våre om at det er stygt gjort å snakke nedlatende om sine jevnaldrende venner sin kropp og utseende. Og at det er mobbing.

Yngstedatteren vår er konkurransesvømmer. Trenerne i svømmeklubben hun er med i har hatt noen kurskvelder hvor de bevisstgjør ungdommene om kroppspress. Og til at de skal akseptere kroppene sine. Det er vi som foreldre glad for at trenerne har gjort. Eldstejenta vår sluttet med svømming. Og det var fordi en klubbvenninne kommenterte hvor små puppene hennes var. Da var eldstejenta vår 15 år gammel.

Jeg ville aldri tatt botox, restilan, silokon eller operert meg. Og det er fordi jeg mener at voksne som gjør det er et dårlig forbilde for tenåringer. Jeg vil ikke at tenåringer skal få et forvrengt kroppsidealbilde. For det er nettopp det det er. Og det er galskap i mine øyne som Ufo sier det.

De som vil kaste pengene sine ut av vinduet må få lov til det.

Ha en fin dag;))

Else Marit

Livet mitt som klarsynt.

10.01.2015 kl.18:17

Else Marit: Hei igjen :)
Jeg er helt enig i alt du skriver her og det oppsummerer poenget mitt veldig bra og tydelig.
Jeg tror at de som bruker denne typen behandling og i tillegg syns det er pent,har "vrangforestillinger" om ganske mye annet også.Det har vi sett tydelige tegn på i det siste bla.her i bloggen.
Jeg har vel litt heng både her og der,hva så,jeg har født to barn og har ammet dem begge,det er normalt.Jhar vel til tider poser under øynene som henger ned på knærne,hva så,jeg har vært nattevakt i tretti år.Det vises.Jeg er vel blitt ganske så grå i håret og har vel litt rynker både her og der,hva så,jeg har levd livet på godt og vondt.Det setter sine spor.Men,jeg er stolt av den jeg er og ikke det jeg har (i form av en plettfri fasade).Det er mitt budskap ut til alle jeg møter,ung som gammel.Vær stolt av den du er....
Det kropp,og utseendemessig barn og unge lever under er helt umenneskelig og det er først og fremst de voksne som setter standarden med sitt eget hysteri.
Heldigvis så er vi mange som ikke deler dette hysteriet og vår oppgave er å motarbeide det på alle bauger og kanter vi kan.
Ha en fin kveld du også,Else Marit :) Hilsen synskepeggy

Livet mitt som klarsynt.

10.01.2015 kl.18:37

ufo: Hei igjen,ufo :)
Generasjonen som vokser opp nå,vokser opp under "vrangforestillingen" :Ta deg en pille for alt som er ille og hjelper ikke det heller så er det bare å legge seg under kniven.
Unge jenter,gutter,mødre,bestemødre,fedre osv sprøyter giften i kroppen like selvfølgelig som å spise,de eier ikke kritisk sans eller gangsyn nok til å se hva samme type adferd har gjort med andre.
Før eller seinere vil resultatene vise seg,som jeg sa,i form av utallige vansirede mennesker midt i blant oss.
Trenden må ta slutt,det ender med tragedie for de aller fleste som lar seg friste til å kjøpe seg et forbigående "vakkert" ytre.
Og hva hjelper det om det ytre er så vakkert som man kan få kjøpt det,når det er pill råttent på innsiden....
Ha en flott kveld,ufo og fortsatt god helg :)
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

55, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits