Slutten på netthets-er koden knekt ?

 

 

http://www.vgtv.no/#!/video/111331/mads-4/1

_________________________________________________________________

 

 

VG- NETTs  genistrek er nok veien å gå i

bekjempelsen av netthets,rasisme,hat og trakassering.

Faren for å bli oppringt etter ufine 

uttalelser vil i seg selv ha en enorm forebyggende 

effekt på netthets,mobbing og annen

ufin oppførsel på nettet.

Hvem vil vel våge å uttale seg på

uhørte og skandaløse måter om de 

vet at risikoen for å bli oppringt for

å forsvare sine meninger er svært stor.

 

Jeg ser ikke vekk i fra at denne type aksjoner,

der man griper om problemet netthets,hat,rasisme osv,bokstavlig talt,ved selve roten

ved å ringe opp vedkommende som står bak kommentarene 

rett og slett er å ha knekt koden.

 

Nå er håpet at alle nettaviser,kjendissider,debattforum osv

følger opp og gjør akkurat det samme som VG-NETT har gjort,

da er det en stor mulighet for at det kanskje igjen,som det var før, blir hyggelig å følge med å selv delta på 

debatter som man er engasjert i.

Det er lenge siden nå....

 

Hilsen synskepeggy.

 

2 kommentarer

24.04.2015 kl.08:05

Nethets er like vanskelig å stoppe som annen mobbing,men at dette er et fint tiltak i kampen mot det er det ikke tvil om.

Det er iallefall verdt et forsøk,for det er som du sier SP,ingen vil komme i fare for å bli ringt opp for å svare for seg.

Livet mitt som klarsynt.

24.04.2015 kl.10:14

Anonym: Hei igjen :)

Først og fremst må jeg si at tanken om å ringe opp folk som driver med hets,rasisme,trakassering og mobbing på nett er svært god og vil nok,til en grad,virke forebyggende.
Når det er sagt bør man markere klare grenser for hva som "passer seg" i et kommentarfelt og ikke før man går til tiltak som å ringe opp folk da folk stort sett er svært hårsåre og har alt for lett for å ta (de utroligste) ting personlig.
I dette tilfellet var det båtflykningene som var tema og det som gjør saken enda mer brutal med sånne uttalelser er at ingen av dem som blir omtalt så grusomt har noen mulighet for å svare for seg.
Selv var jeg en ivrig debattant under mange gode artikler om saker jeg engasjerer meg i,men til slutt blei jeg også lei av alle de usaklige og ufine oppgulp i kommentarfeltene at det ofte rett og slett blei vanskelig å holde tråden og fokuset på det som egentlig blei diskutert.Da debattene blei så "personifisert" at personangrep (mange ganger) startet etter tredje kommentar var det ikke like moro (og engasjerende) å fortsette å debattere eget syn på saker og ting.Og det var slett ikke bare jeg som blei personangrepet for mine meninger og synspunkter.
Jeg er en svært tolerant og tålmodig person,jeg vet at jeg mange ganger har blitt både hetset,hatet,trakassert og mobbet både her i min egen blogg og i omtale i andres blogger.Jeg tar det for det det er - folk som vil uttale seg,men mangler evnen til å argumentere saklig og med respekt.Men,det er ikke alle som klarer å se det på samme måte,de hyler mobbing og hets så snart noen sier dem i mot,selv om motargumentene ofte er saklig og godt begrunnet.
Uttalelser som "bare la dem drukne for min del" er helt klart over grensen for akseptable uttalelser og bør reageres på.
Legger man selv opp til at andre skal (og bør) reagere på en negativ måte,så må man ikke seinere skryte på seg og hyle om at man blir mobbet,trakassert osv,det vil i andres øyne ha motsatt virkning og ikke vekke sympati,men gi et inntrykk av stakkarslig adferd og oppførsel.
Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

55, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits