Skremmende tanker roper høyest i dag !

 

I kjølevannet av den svært interessante debatten som går på

temaet,hjerneskade etter for mye internettbruk,merker jeg

at skremsel og bekymring banker på og vil inn.

Det er flere ting som bekymrer meg i vårt 

"lette" og "enkle" elektroniske samfunn.

 

Myndighetene oppfordrer oss til å kjøre el-biler,

En rekke tiltak er iverksatt for å gjøre det attraktivt å 

for flest mulig å kjøre el-bil,

 - men,el-bil funker bare så lenge strømforsyningen funker !

Funker ikke strømforsyningen,så kommer man ingen vei.

 

Myndighetene oppfordrer oss til å anskaffe varmepumpe,

de til og med gir tilskudd til anskaffelsen av varmepumpen,

og kaster man ut den gode,gamle og pålitelige vedovnen så

får man enda mer tilskudd

 - men varmepumpen funker bare så lenge strømforsyningen funker !

Funker ikke strømforsyningen så fryser man ihjel.

 

Myndigheter og teleoperatører oppfordrer oss til å avvikle fasttelefonabonnementet,

de sier at det allikevel skal avvikles om kort tid.

De vil altså ta fra oss det eneste kommunikasjonsmiddelet vi har som ikke er avhengig av 

at strømforsyningen funker !

Da hjelper det ikke å skryte på seg side skrik i mobiltelefon,

den funker bare om strømforsyningen funker....

 

Hverdagen vår er helt og fullt avhengig av eletronikk,

eletronikk er avhengig av strøm - og om strøm funker eller

ikke funker er totalt utenfor vår egen kontroll.

I morgen kan den være borte - på ubestemt tid,

hva gjør vi da ?

Vi kan ikke engang kjøpe oss ut av uføret,

vi har ikke penger,for pengene våre befinner seg i den 

elektroniske banken - som bare funker dersom

strømforsyningen funker !

Vi er så sårbare at det er en av Guds mange gaver at

vi ikke selv vet nøyaktig hvor sårbare vi er.

 

                     Hilsen synskepeggy.

 

 

 

5 kommentarer

Personlig Utvikling

07.01.2017 kl.21:52

Det er sant. Skremmende utvikling. Tar meg selv til stadighet at eg ikkje har penger hverken på meg eller i bilen. Eg liker egentlig best vanlige kontanter. Det er trygt og godt.

ufo

08.01.2017 kl.00:32

Teknologi er bra, så lenge vi bruker den fornuftig. Men vi må aldri stole blindt på teknologien. Hvis noe skulle skje er det viktig å ha andre løsninger i bakhånd. Varmepumpe er bra, men som du selv sier kan vi ikke stole på at den bestandig virker.

Vi har vedovn. Kommer ikke til å kvitte oss med den. Hvis strømmen skulle forsvinne over enn lenger periode kan vi fremdeles holde oss varme. Hvis vi ikke lenger kunne bruke mobilen må vi ganske enkelt klare oss uten. Vi klarte det for 50 år siden, så vi kan klare det nå også.

Hvis derimot kontanter skulle forsvinne helt har jeg som mange andre ett stort problem. Jeg vil egentlig råde alle til å ha forsyninger så man kan klare seg minst en måned uten penger.

Bra att du tar opp ett viktig tema som mange ikke ser ut til å ha tenkt på. Trur ikke mange hadde klart seg en uke uten strøm en gang. Hadde det kommet en kraftig solstorm kunne strømnettet ha bli slått ut i en svært lang periode. Slike stormer kommer med noen århundres mellomrom, forrige gang på 1800 tallet.

Jeg ønsker deg en god helg;)

Livet mitt som klarsynt.

08.01.2017 kl.14:35

ufo:
Hei igjen,ufo :)
Samfunnet går mer og mer i retning av at man må stole blindt på teknologien,vi har ikke noe valg,i veldig mange sammenhenger,også viktige,er all kontakt nettbassert.

For ca to år siden,i oktober kjøpte jeg varmepumper.Tilfeldighetene ville at like før dette innkjøpet fikk jeg branninspeksjon på hus og eiendom,det blei konkludert med at peisen i hageleiligheten ikke kunne brukes før noen utbedringer var gjort.Leieboeren min på den tiden syns ikke noe om at peisen skulle repareres så lenge han bodde der på grunn av ulempe med sot,skitt og støv.Jeg var enig,og da jeg allerede hadde bestemt meg for innkjøp av varmepumpe opp hos meg selv,kjøpte jeg en til hageleiligheten også.Både leieboeren og jeg var (og er) strålende fornøyd med tingenes tilstand og peisen er ikke i bruk,det er ikke et behov.
Samme året mistet vi strømmen på kvelden lille julaften og det gikk ikke lange stunden før huset var iskaldt og med -8 ute kunne det blitt en skikkelig krise av det og i verste fall livstruende for andre som også hadde samme problem som oss.Vi har peis i hageleiligheten og vedovn her oppe,det hjelper lite når ved ikke er å oppdrive,utsolgt overalt.
Etter denne episoden har jeg alltid sørget for å ha et vedlager tilgjengelig med rikelig nok ved for en uke,ovnen min har innebygget kokeplate,så jeg tror at om vi skulle bli uten strøm i en rimelig periode så ville vi klart oss rimelig bra allikevel,man hadde nok vært nødt til å gå tilbake til det absolutte basic,men jeg tror at vi ville hatt godt av en slik sjokkoppvåkning noen og enhver.
Kontanter har jeg alltid liggende i huset,kjekt å ha her vi bor,litt avsides og litt avstand til diverse bekvemmeligheter.
Jeg tenker på alle dem som stoler blindt på teknologien og som oppriktig mener (og gir uttrykk for også) at de ikke ser noen vits i eller nødvendighet av å ta noen par enkle forholdsregler bare for å være på den sikre siden.Hva med dem når (ikke hvis men når) alvoret virkelig rammer dem ?
Ha en flott søndag :) Hilsen synskepeggy.

Toril

08.01.2017 kl.00:54

Jeg er enig med Ufo her at teknologi er bra, så lenge den brukes fornuftig. Enda er jeg såpass "gammeldags" at jeg sverger til filofaksen min :) He, he, he :)

Jeg synes det er kjempeherlig med ei helg uten mobil- og datadekning som f.eks. på hyttetur, og det beste av alt at jeg savner det ikke.

Nå skal jo fasttelefonen bort også, men jeg tenker på de eldre som ikke kan å bruke mobil. Hva med dem?

Samme med mange eldre som ikke kan å bruke PC. Hva med dem når det meste av banktjenester er flyttet over til nettet.

Tenker på når FM-nettet slukkes utover året. Da spørs det hvordan det går om alle får inn på DAB-radioen.

Ta f.eks. flyalarmsignalet "Viktig melding skru på radio" må bli "Viktig melding skru på DAB".

Onsdag i uken som kommer er det luftforsvarets sin testing av sirenene.

Så lenge det fungerer er det bra, men vi har ingen garantier, og vi må ikke stole blindt på teknologien.

Ønsker deg en kjempefin kveld :)

Har hatt kjempekoselig besøk av et vennepar i kveld, og de gikk nettopp hjem. Nå skal jeg snart finne loppekassen :)

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Livet mitt som klarsynt.

08.01.2017 kl.14:10

Toril:
Hei igjen,Toril :)
Jeg tror at svært mange temmelig fort ville havne i en eller annen form for krise om teknologien skulle svikte,og det kan være mange grunner for at den plutselig skulle gå i svart.Det sitter mange folk rundt om kring,verden over,as we speak og finpusser sin allerede glimrende kunnskap om datahacking,jeg sier ikke mer.......
Det sies at den nye presidenten i usa vant valget ved hjelp av datafusk....Det kan jo få følger som man enda ikke har sett....

Jeg holder på å,rydde vekk jula i dag,det er litt av en jobb skal jeg si deg !
Ha en super søndag :) Klem fra synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

57, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits