Det handler ikke om meg lenger !

 

Det er ingen hemmelighet at 

mine sympatier er på høyresida

politisk,men ved dette valget stemmer jeg 

ikke blått.

Det har ikke vært lett å snu ryggen til

mitt parti,men denne gangen har grunnene til at jeg avgir min 

stemme  forandret seg vesentlig.

 


 

Det handler nemlig ikke om meg 

personlig lenger.

Jeg er kommet i en sånn alder nå,

har en trygg og sikker jobb,

har god oversikt over alle deler av livet

og er såpass godt  bemidlet at 

uansett utfall av valget ikke vil påvirke meg personlig 

på noen måte.

Når jeg skal avgi min stemme i morgen

er det neste generasjon og de som kommer

etter meg jeg har i tankene og jeg

ønsker å prøve å bidra til at de skal få den samme muligheten

til å få seg et godt liv både 

i jobbsammenheng og privat som det jeg har hatt.

 

Jeg ser med skremsel og gru på mye og blant annet den 

sittende regjerings forsøk på å rasere og 

overstyre arbeidstakeres rettigheter og arbeidsmiljøloven,og

det må alle ta ansvar for å få stoppet !

Kan nevne tre saker som jeg kommer på i farten som 

den sittende regjering har endret på,til det verre for alle berørte og

alle tre er svært viktige for meg ved dette valget :

midlertidige ansettelser,

fedrekvoten og

sykelønnsordningen.

 

I mine øyne er arbeidstakernes rettigheter og 

en trygg og god arbeidsmiljølov selve

grunnsteinen i et godt samfunn

der alle har like muligheter og rettigheter.

 

Denne gangen går jeg ikke til valgurnene 

i håp om at hverdagen skal bli bedre for meg,

jeg gjør det i håp om å bidra til at de som kommer etter meg 

får en god og trygg fremtid.

 

Hilsen synskepeggy.

 

6 kommentarer

stavangerinmyheart

10.09.2017 kl.12:24

Flott innlegg, og jeg er så enig med deg. Det at våre barn og etter hvert barnebarn osv. skal vokse opp og få litt av det vi selv har hatt innen blant annet arbeidsforhold er veldig viktig. Har jobbet i skandinaviske organisasjoner og ser hvordan de kan gjøre ting. Ikke bra. Norge har til nå vært fantastisk der. Vi har mye mer rettigheter som er fordel for arbeidstakerene. Men jeg føler vi er litt på vei over...... og det er ikke bra. Så jeg er så enig - tenk før du stemmer..... Lykke til på valget:))

Livet mitt som klarsynt.

10.09.2017 kl.21:05

stavangerinmyheart:
Det har vært slitsomt og turbulent å følge valgkampen denne gangen.Første del var jo preget av krangel,personangrep og svartmaling av motpartens politikk.Siste del blei noe bedre med tanke på politisk budskap.
For meg blei det for uoversiktlig og vanskelig å skjønne helt hva de forskjellige partiene konkret ville gjøre i forhold til utfordringene ny regjering vil stå overfor.Samtidig vet jeg at en stor del av de tiltak den sittende regjering skryter på seg faktisk er videreføring av vedtak og handlingsplaner den forrige regjering utarbeidet og i et demokrati som Norge er,så forplikter ny ledelse seg til å videreføre tidligere regjeringers vedtak og handlingsplaner,så å si at den sittende regjering har vært så handlekraftig som de vil ha det til er en delvis sannhet.
Jeg har alltid forhåndsstemt for det har aldri vært tvil om hvem jeg skal velge,men i dag,dagen før dagen er jeg fortsatt i tvil.Det eneste jeg vet med sikkerhet er at jeg ikke ønsker en høyre/frp-regjering med støtte fra Krf og venstre,som alle vet så har ikke det funket så godt i inneværende periode.Jeg ønsker heller ikke en ap-regjering med støtte fra miljøpartiet og rødt,så hva skal man velge ?
Jeg tror jeg vet svaret på det og det blir der min stemme går i år.
Hilsen synskepeggy.

Ufo

10.09.2017 kl.16:38

Enig med deg, viktig å tenke fremover også. Kommer til å stemme ett parti som jeg føler vil bygge opp Norge, noen som er villig til å styrke arbeiderens rettigheter og som er villig til å bygge opp forsvaret slik at vi kan nå 2% målet.

Føler egentlig at det er vanskelig å bestemme meg for hvilket parti jeg skal stemme på. Jeg deler en god del synspunkter på enkelte ting som er ganske så på høyere siden, mens på andre områder er jeg langt til venstre i politikken.

Kommer mest sannsynlig til å stemme senterpartiet i år. Ikke fordi jeg er bonde, men jeg deler en del synspunkter med dem. Samtidig hvis arbeiderpartiet skulle komme til makten vil jeg nødig at dem skal samarbeide med rødt og mdg. Hvis meninsmålingen i kveld viser att høyere siden vinner kommer jeg nok til å stemme annerledes. Så har ikke bestemt meg 100% enda.

Ønsker deg en god kveld;)

Livet mitt som klarsynt.

10.09.2017 kl.21:40

Ufo:
Hei,hei ufo :)
Jeg trodde ikke det skulle bli mulig for meg å si at jeg ikke ønsker en høyreregjering,med eller uten frp spiller ingen rolle.Jeg føler at alt for mye av de virkelige norske verdier står på spill.
Hver og en må gjøre det man kan nå for å verne om arbeidstakere sine rettigheter og arbeidsmiljøloven,den er for viktig til å gamble med.
Å åpne for muligheten for midlertidig ansettelse var et grusomt svik mot alle,og da først og fremst neste generasjon,som skal ut i arbeidslivet.Midlertidig ansettelse betyr i realiteten et liv på vent i alle sammenhenger,bla.mulighet for å få boliglån.
Å lempe på fedrekvoten er et svik mot alle fedre som ønsker å skape gode relasjoner og familieverdier.
Å kutte i sykelønnsordningen er det samme som å sparke bein under kronisk syke som ønsker å jobbe så mye som helsa tåler og som har sykelønnsordningen som et sikkerhetsnett,alternative for dem er jo over på uføre.
Desentraliseringen er massivt sløsing med store ressurser,i distriktene råtner tomme bolighus og småbedrifter bokstavlig talt på rot,alle må vel ønske at det tas i bruk igjen.
Dette er bare noen eksempler på hva jeg er opptatt av og syns er viktig fremover.
Valgkampen har ikke gjort meg noe klokere,så jeg har lest en god del partiprogrammer etterhvert nå,og jeg syns også at sluttappellen fra partilederne,som avsluttet valgkampen på nrk i går kveld,var godt oppsummert og opplysende og bidro kanskje litt til at det blir lettere for meg å bestemme meg
Jeg er helt enig med deg i at det er viktig å ta hensyn til hvem man vil eller ikke vil skal bli samarbeidspartnere når man bestemmer seg for hvem som skal få stemmen.
Egentlig er valget enkelt,men som du sier så er det kun enkelt om meningsmålingene går "riktig vei".
Ha en fin kveld du også ufo :))
Hilsen synskepeggy.

Ufo

11.09.2017 kl.16:34

Enig, synes det er trist at dem endret reglen for middeltidlig ansettelser. Unge sliter å få fast jobb, eller jobb i det hele tatt.

Samtidig er bruken av utenlandsk arbeidskraft altfor stor. Er litt rundt omkring og ser enkelte bedrifter hvor det så og si bare jobber folk fra Polen og Litauen. Det gjør at unge skremmes fra å utdanne seg i praktiske yrker.

Ønsker deg en fin mandag!

Livet mitt som klarsynt.

11.09.2017 kl.17:42

Ufo:
Hei igjen ufo :)
Da har jeg vært å stemt og det som avgjorde for meg var fylkesmålingen fra i går.Som du sa så er det helt avgjørende hvem de store partiene inngår samarbeid med,og vi kan ikke komme i den situasjonen at et eller flere småpartier gjør regjeringen handlingslammet,jeg hørte en leder for et av de små si i dag at planen var å komme på vippen for da å tvinge regjeringen i kne på sine saker.Sånt må man prøve å unngå.
Dette valget bærer preg av at de små partiene seiler fremover,jeg vil si at det er et uttrykk for misnøye blant folket.
Det er som sagt noen saker som ar vært helt avgjørende for meg,denne gangen har jeg tenkt at hvorfor forandre på noe som funker fra før,da tenker jeg på flyplassen på Andøya,arbeidstakeres vilkår fremover,sysselsetting i distriktene og ingen leiting etter olje i nrdområdene bla.annet,det er flere saker jeg brenner for,men dette er de viktigste nå.
Ett av mine håp for fremtiden er at man får folk som snakker norsk tilbake i alle serviceyrker.Jeg har selv hatt bruk for folk i serviceyrker til forskjellige arbeider og jeg må si at språkproblemer kan,i verste fall,skape store og alvorlige problemer,ikke minst økonomisk.
Mulighet for midlertidige ansettelser er min støtte hjertesak i år,det er ikke annet enn en stor tragedie for dem som blir rammet og det må stoppes,det rammer urettferdig,det er umoralsk og det er en klappjakt på arbeidskraft (og arbeid for dem som går på midlertidig) som ikke ligner grisen og vil på sikt gå på helsa løs for alle unntatt sjefene.
Jeg skal på jobb til natten og gleder meg til å følge valgnatten på jobb.
Ha en fin mandag du også ufo :) Hilsen synskepeggy.

Skriv en ny kommentar

Livet mitt som klarsynt.

Livet mitt som klarsynt.

58, Bergen

Jeg er klarsynt og har vært klarsynt hele livet.Jeg har en stor lidenskap for det åndelige og lever hver dag i takt med min egen åndelighet og i mitt eget tempo.Jeg er svært kritisk til det kommersielle alternative miljøet og mener at det alternative miljøet i alt for stor grad bidrar til at man får oppfatning av at åndelighet,klarsyn,healing og alt annet innen det åndelige er uoppnåelig for alle andre enn dem selv - det er det ikke,det er tilgjengelig for alle og det er helt gratis.Jeg håper at denne bloggen og mine erfaringer kan bidra til å lette litt på det mystiske sløret og at flere finner sin egen åndelighet og tar det store steget mot å våge å leve i den på sine egne betingelser og bare dem.Ett av mine mange motto i livet er det faktum at en person kan gjøre mye,en stor forskjell,hele forskjellen faktisk i en gitt situasjon og alle slike situasjoner må ønskes velkommen som det de er - gaver.Historien som fremdeles følger meg hver dag er historien om jenta,presten og sjøstjernen.Den enkle filosofien er så lett å følge og så sann. Ellers er jeg svært samfunnsengasjert,er interessert i det aller meste som skjer i verden og har en bestemt mening om mangt og mye. Hilsen synskepeggy.

Kategorier

Arkiv

hits